- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Стоки от Китай a.k.a. MADE IN CHINA
Интересно ми е какви неща си купувате от Китай?
Всеки който си е купувал разни глезотийки и джаджи от Китай може да направи малко ревю и да препоръча нещо готино или не чак толкова, както и предимства и недостатъци, дефектни неща, коректни и некоректни продавачи и тнт на който каквото му дойде........
(P.S. честно казано по- добре ще е с постване на снимки или ваши или от сайтовете)
Като за начало- нещо от което съм много доволен- мини рутер за компютър. Идеята е че ако си с кабелен интернет на компютъра а искаш да имаш и на телефона или таблета нет в къщи няма как, иначе пъхаш това рутерче в компа и то разпространява безжичен нет поне в две стай. На мен ми е много удобно понеже понякога си разцъквам от телефона докато си лежа а съм с кабелен интернет. Струва ~4$
![]()
Имам братовчед, който си поръчва от китай и е доволен от доста неща. Трябва да го поразпитам.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Купувам масово от Китай, предимно стоки за дома, разни аксесоари и дрехи. С техника не бих рискувала.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
мини mp3 плейър. Перфектен е със micro SD карта до 32гб. Никакви забележки. Малко му държи батерията но струва по- малко от кутия цигари. Перфектен е за бягане
![]()
А аз съм пристрастен, ако можеше и китайка щях да си поръчам. Честно казано само техника купувам не се притеснявай всичко си е ок ако не е се връща, аз пък се притеснявам да купувам дрехи даже съм си харесал доста тениски ама незнам дали ще ми станат, направо се чудя как си купувате дрехи от тая гледна точка.
А само от този сайт ли поръчваш? Дай малко линкове![]()
Ама аз още не съм казвал от кой сайт пазарувам, но главно от tinydeal.com за мен е доста сигурен и има много добра комуникация на английски. Даже с последната пратка имаше едно неработещо нещо и други 2 с ниско качество и няколко дена се пазарихме как да ме компенсират и съм доста доволен от крайния резултат.
Иначе доста от aliexpress.com и там съм много доволен.
Кажи като харесаш нещо да те консултирам?![]()
super clean glue
супер полезно нещо
![]()
Кач пара?
О, аз дрехи редовно си поръчвам от там, както и дранкулки. Сега планирам да си взема часовник за скормните 6 долара, а в българските онлайн магазини като ги гледам тия часовници за по 6 долара са 66 ...
А можеш ли да ми пратиш линк за това?
http://www.tinydeal.com/magic-dust-g...-p-129799.html
направи си виза електрон и пейпал, лесно е може и с мастър кард да може ама не съм пробвал.
Мерси![]()
Скоро си купих тея акумулаторни батерии, едни от най евтините ама си ги купих преди да проуча. Всичко от Китай е ок но относно батерии получаваш това за което си платил. То всъщност не съществува 5000mAh батерия с такъв размер 18650. Като ги тествах се оказа че са някъде околко 500mAh. Тия са преопаковани вече използвани от лаптопи батерии ама все пак съм взел 2бр за 4$.
А всъщност 1бр батерия 18650 от ~3000mAh с реален капацитет тр да струва м/у 10$-15$
![]()
ти не я гледай нея, аз ти казвам изпробвано е, като желе е и влиза под копчетата няма да показвам моето в какво състояние е в момента
За някакви декоративни стоки или неотговорна техника бих се доверил на китайците, но за всичко останало не. Карал съм чисто нов китайски мотор и след 200км. се чудех как да го продам по-бързо за да се отърва от него преди да се е разпаднал съвсем.
Е ся, то си зависи. Ако си вземеш скъп китайски мотор сигурно ще е на ниво, иначе съм съгласен че дреболии само от китай. Скоро ми трябваше едно кабелче и струваше 12лв тука а после си го поръчах за 1,2$.
Харесах си едно сгъваемо колело което по- принцип струва ~1500$ а в Китай фалшификата е към 350$, ама едва ли ще рискувам скоро с него иначе е уникално ама си е риск.
Не знам да съществува качествена марка китайски мотори. Повечето са на цени между 500 и 2000 долара чисто нови, при положение, че японските и австрийските машини, които са доказани сред състезателите в спорта са между 8 и 15 хиледарки. Просто зад тези ниски цени стоят доста некачествени материали и некачествена обработка.
пристигна ми оригиналната батерия ама още не съм я тествал, малко ми е притеснено щото я взех мн тънко, но ще се види..
![]()