- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- Баща ми не ми дава пари
Кво очакваш от Ewok, на нея само къщи и се въртят в главата, смята го за даденост, а и винаги има някой приятел, при който да преспи.
Ами за мен е нагло бащата да е казал/обещал, че ще му дава пари, пък после да не му дава, просто щот' не му се дават или няма да му стигнат за дневната доза цигари, още повече да кара сина си да му ги купува. Щом толкова не може да му дава, да не се е разбирал с него, съответно сина му да не разчита на тези пари по някакъв начин.
//това го казвам на база прочетеното, може да има и други фактори
Моите примери са като огледало. Погледни ги и може би евентуално (дори да не е сега) ще вденеш какви глупости пишеш. Баща ми пушеше Ротманс навремето по кутия, всяка вечер с майка ми си сядаха правеха салатка и пиеха по 1-2 ракии, майка ми още пуши по близо две кутии. По твоя интересен критерии баща ми е бил леке, защото е пушил и е пиел вместо тия пари да ми ги дава на мен. Мда, желязна логика просто. Пак те питам, ти от къде знаеш, че баща му харчи неговите евентуално обещани пари за цигари и бира ? Откъде знаеш какъв изобщо е семейният им бюджет и с какви пари разполага баща му ? Ако вади по 2-3-4хил на месец ? Не че и с 1000лв не може да си позволи да дава по 15 на ден.
Боже, боже, ако лапето се държи както тук, може пък и баща му да е решил че не ги заслужава. И наричаш това нагло. Абе вие сте тотално сбъркани. Не знам как ще си възпитавате децата.
Последно редактирано от draid : 12-06-2014 на 13:35
Не казвам, че сина му ги заслужава напълно. Затова казах, че и двамата са грешни за мен. Защото може баща му да го прави с възпитателна цел, а може и да не го. От прочетеното си мисля, че по-скоро не е, но това е пост от три изречения, затова казах, че може да има и други фактори.
Потресаващо им е мисленето. Едната решава, че щом бащата пуши е леке и му е длъжен независимо как се държи детето, другата смята че всичко трябва да и е даденост, без да й хрумва, че можеше да са решили че не искат тая "отговорност" и да я заебат в някой дом. Абе логика от всякъде извира. Аз само ще ви кажа, трябва да им лазите в краката на родителите ви.
Необходимост са цигарите, защото заместват храната, повечето, не цялата, питай момиче над 100кг кога е спряла да пуши.
Бащата казва, че няма пари (и не дава по 3 лв на ден на детето си).
Ти добре ли си с главата?
Да не говорим как никъде не съм казала, че трябва парите за цигари да отиват при детето. Казвам, че не можеш да даваш по 5 лв за цигари на ден, това са 150 лв на месец САМО ЗА ЦИГАРИ и да казваш, че нямаш пари, защото е лъжа.
Последно редактирано от PinkPan7her : 12-06-2014 на 13:45
Пинкууу, всеки родител казва, че няма пари, когато детето почне да иска за глупости, но ти сигурно си принцеса израснала със златна лъжичка.
Горките родители, които раждат деца, които им броят залците.
Това е ебати наглостта, да държиш сметка на родителите си.
Последно редактирано от papugai : 12-06-2014 на 13:46
едно е "нямам пари" друго е "няма да ти дам, защото..."
Заеби ти тези глупости... Оправдания на някои индивиди за слабата им воля...
Има много дебели момичета, които пушат, както и слаби, които не пушат.
Много добре знаеш, че цигарите не ти дават нищо хранително на организма, а единствено притъпяват усещането за глад в известна степен. Това, че някои започват да се тъпчат със сладко след спирането на цигарите е просто заместване на един ненужен и вреден навик с друг такъв...
Както и да е, ако ще и терористична организация да финансира, прави го със собствените си средства...
Еми хубаво, ако действително това е обяснявал бащата, то значи в случая само сина е разглезено тъпанарче.
Но не можете да ме убедите, че трябва да съм благодарна цял живот на хората, които са ме създали, че след това са си свършили задължението и не са ме оставили да умра от глад или от студ.
всеки път, когато прочета по-дълъг пост на пан7ерата съм изумена от разсъжденията ѝ, казвам си, че няма шанс да достигнат по-висок lvl на елементарност, и всеки път греша.
Точно така, хайде да приемем покрива над главата и храната за дадености - щото всички си имат. Сигурна съм, че ако имаш деца и един ден ти кажат: "Не ми трябваха твоето жилище и твоята кърма, можех и аз да се оправя, без твоята помощ", няма да си съгласна. И още нещо, honey, на тоя свят никой за нищо не ти е длъжен.
Изгонихте я сега и ме лишихте от забавлението ми преди да отида да пия. Сега ще трябва да изляза по-рано, ще изпия повече и ще изхарча повече пари които някой ден детето ми ще ме обвинява, че не съм трупал за да може да му осигуря нормални условия на живот (компютър, пари за кафета, пари за дискотечки и най-важното за последен модел хай-фон щото не може децата да му се подиграват на 3310-та)