Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
Вас са ви гледали нацисти, бе. Направо не мога да повярвам к'во чета. Научил съм се вече тук да не захващам дискусия насериозно, ама айде ...

Така като ви чета тия деца вие ги имате за някакви подивели изчадия, които трябва да вкарвате в строя. Вие ако сте били такива или смятате, че вашите ще са такива ... ми ... чия е отговорността оставям на вашето въображение.
А т'ва, че родителите ви не са имали финансите да ви глезят, може единствено да ви послужи за пример как да НЕ разполагате с парите си.
Следващия път като плюете по тая държава си спомнете, че вие на собствените си деца не желаете да се лишите от нещо, че да осигурите нормални условия. Един изпит за сертификат струва половин СРЗ, бе, да му се не види.
Колко ме издразни тая тема само аз си знам.

// впрочем и мен не са ме рязали никога с 'нямам'. Като съм искал по-големи ме питаха за какво са ми и ако ги убедя, че ми трябва въпросното нещо, просто ми ги даваха. Като се замисля аз и сега не харча пари за простотии - ей го Дрейд отива да пийва, пък аз си мисля как ще плаща за разреден спирт с 500% надценка. Жив и здрав да е, де. Сам си изкарва парите ;]
Предполагам, че си чул поговорката, че всеки се постила според чергата си ? Аз съм казвал няколко пъти (даже бях обвинен в изтъкване на материално положение) че съм израснал в семейство което беше над средното ниво, а по време на инфлацията вероятно смятано от много хора за богато. Въпреки това никога не съм получавал нищо на готово.

Вие изместихте темата, тук не говорим за осигуряване на нуждите на децата. Нещо което е напълно нормално да бъде осигурено като компютър, учебници, бюро, кино и театър и т.н. В случая на автора тези неща не му липсват видно от поста му. Подхода които той използва и разбирането му че родителите са му длъжни е потресаващ. Дете което казва "Баща ми/майка ми ми дължи е меко казано смешен и говори страшно лошо за човека. Както много пъти повторих случая очевидно е много далече от даване на пари за сметка на комфорта на детето. Когато тоя комфорт обаче е изроден и представата за него е силно изкривена става смешно.

Всеки родител се е лишавал и вероятно продължава да се лишава за да даде нещо на детето си. В днешно време най-често силни лишения настъпват когато някое семейство изпрати дете да учи в чужбина. Много често в семейства с две деца, просто нямат възможност да изпратят и двете деца. Тук обаче става въпрос за автора и неговото държание, а спрямо него аз мога да предположа, че той не заслужава и това което получава. Да вероятно родителите са допуснали грешка във възпитанието му, та в днешно време това е страшно често срещано, това обаче не е никакво оправдание за един зрял млад човек.

Пантерата просто за пореден път ме потресе с лепене на етикети, обяснения за нейната среда, за нейното учене и за великата чужбина.