Ти ако си заслужил с поведението и интересите си повече, би следвало и да получиш повече. Ако интересите ти се свеждат в това да се надрусаш, санитарният минимум би бил повече от достатъчен. Затова съм казал, че е относително понятие "нормални пари за джобни за дете". Защото нормалността се базира на някакви критерии и не е константа точно заради различието в критериите на различните хора. С две думи, ако детето ми е нормално според моите разбирания, не ходи да повръща зад храстите след интоксикация с уиски црън коч в училищната тоалетна, има някакви интереси, ще получава достатъчни джобни за всичкото това в рамките на финансите, с които разполагам. Ако си има гадже, ще получава повече. Ако се държи като идиот и знам, че парите, които му давам, ще отидат за глупости и за натравяния от всякакво естество, съвсем логично е джобните му да се сведат до една баничка на ден, когато ходи на училище и много евентуално някакви къси за събота и неделя с уговорки. В точен човек се инвестира и той заслужава да получава. Лекетата не само, че не заслужават, но и трябва да ядат бой всеки път, когато си отворят устата да се оплакват.