- Форум
- По малко от всичко
- Философия и Религия
- Ако може малко компетентни мнения
За будилника: механичен е, т.е. като бъде нагласен да звъни, звъни, когато основните стрелки съвпаднат с тази за алармата и ще си звъни докато не станеш да го спреш, в противен случай - докато се изтощи батерията. Частта с него стана по следния начин:
прибирам се. Таман прекрачвам прага, 1-2 минути след това чувам будилника да звъни от стаята и след няколко секунди спира. И пак почва. И спира. Но аз като не използвам подобни средства, реших че това му е работата по принцип и си звъни периодично. Обаче след това разбрах, че не е бил гласен от две денонощия и няма кой да го е пуснал.
За вратата: стана съвсем наскоро. Зима. Никакво течение. Вратите за терасата са две - и двете затворени, както и вратата на стаята. Майка ми, която по това време е била точно до вратата е видяла как бравата се натиска и вратата се отваря.
За ключа: най-странното от всичко. Майката оставила светнато на стълбището в къщата и слязла да си върши работата (и забелязала, че липсват някои предмети, които помни, че е оставила там, а след нея никой не е минавал). По някое време решила да се качи горе и видяла, че е угасено. По пътя на логиката може да е изгоряла крушка, баща и да е ставал и да е изгасял. Но се оказва друго - крушката е наред и баща и никъде не е ходил. А ключа щракнат на обратната страна, което всъщност е плашещото в ситуацията.
Не се занимавам с нито едно от изброените. Атеист съм (странен вид, не отричам нищо, но не се прекланям пред нищо).