Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
Pitancho твоят бог не се меси на земята глупчо ама като толкова вярваш в бога знаеш че има и дявол според твоята религия

иначе веднъж докато си говорех с една монахиня я питах кои са истинските христяни а тя ми отговори следното

''тези които правят добро, без значение в какво вярват.''
Ако правилно си я разбрал, думите на монахинята не са верни.
Нашата вяра се нарича християнство, а не добрянство. Ако добрите дела сами по себе си спасяваха, Бог Отец щеше да ни изпрати списък с добри дела за самоспасяване, а не Сина си Иисус Христос за Изкупител и Спасител. Най важната заповед в християнството не е да бъдем добрички, а да възлюбим Господа от цялата си душа и сърце, с целия си разум и всичките си сили . Всички останали заповеди са производни на първата и опитите да се изпълняват самоцелно второстепенните, като се заобикаля главната са безплодни в духовен план, колкото и хубаво да изглеждат външно. Ако помагам на ближния в Име Божие, виждайки в него образа Божий, това ме приближава до Бога. Ако върша същото нещо заради изгода, за да се похваля пред себе си или човеците, или в името на някакви абстрактни принципи или лъжливи божества, това не само не ме приближава до Бога, но и ме заблуждава че съм направил нещо добро. Затова много хора погрешно смятат, че са си достатъчно добри и без някой бог да им виси над главите, пък ако го има, значи е длъжен да ги пусне в рая.

Св. Марк подвижник казва: ,, Когато чуваш, че поради делата си човек ще бъде оправдан или осъден, недей да разбираш, че делата сами по себе си са правят човек годен за рая или преизподнята. Ние ще бъдем съдени според ДЕЛАТА НА ВЯРА ИЛИ НЕВЕРИЕ В БОГА като наш Творец, Изкупител и Промислител, а не като някой, който раздава награди и наказания.'' . Т.е. добрите дела имат значение за спасението ни, ако са израз на въплътена в дела вяра.
Затова не са прави протестантите с тяхното учение за спасение само чрез вяра. На другия полюс е огромното разнолико множество, което обратното - безмозъчно повтаря великата простотия: ,,Не е важно в какво, как, доколко и дали въобще вярваш, стига нещо да те мотивира да правиш добро.'
'
В резюме - такова чудо като християнин, който не вярва в Христос е невъзможно.