Аз съм момче на 24. Наскоро се запознахме с едно момиче (тя на 22) и усещам, че се харесваме взаимно. Вече започнаха да се задълбочават нещата и реших да я поканя на кафе. Отначало тя се дърпаше но мислех, че се срамува. В крайна сметка ми сподели, че бившия, с който се разделили преди повече от 10 месеца, продължава да й пише, понякога май и я следи, заплашва я с бой. До колкото разбрах, й е прилагал физическо насилие когато са били заедно и тя отначало от страх не могла да го зареже, в последствие го е направила но той до ден днешен не се е спрял да я тормози. Сега ще кажете има си ред има си начин. Да ама не. Опитах се да й обясня и аз, но тя е толкова наплашена, че не може да тръгне по дела и полиции, още повече, че е наясно, че и да подаде оплакване, най-много да го задържат и да го пуснат пак и той пак на вратата й. Като получи призовка той може и да полудее и да и разбие вратата, някакъв странен тип е. Това е страшно голям стрес всеки ден като излиза да отваря вратата със страх и да не би онзи да я засече някъде, защото не си поплювал и й е причинявал болка и на публично място. Мисля, че е някакъв психопат. Момичето ми каза, че не може нищо да ми обещае докато не се стабилизира живота й. Тя не иска помощ от никой, искам да направя нещо, но не знам как да постъпя. Основната причина да не иска да се види с мен, е че той може да ни засече, или най-малкото ако дочуе, че тя е излизала с момче, може да й дойде на вратата и да я разбие и да стане много зле. Не знам що за живот е да живееш със страх. Тя ми вика ако искаш докато е време се откажи, за да не ме виниш занапред, че съм ти давала надежди. Не иска да споделя на никого за това. Дори родителите й не знаят, а те не са в страната. Помощ..