.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 72

Hybrid View

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    И понеже много държиш да обясняваш, кое те прави мъж и кое не. Каква е тая жена, която се оставя да я тъпчат и да я тормозят и не предприема нищо ?.
    На това не мога да ги отговоря. Такива кършещи ръце девойки, които уж имат проблем, ама не желаят да направят нищо по въпроса освен да мрънкат за него, гледам да не държа край себе си.

Второ, аз да търся "рицар, който раздава правосъдие" - малко ми стана весело като го прочетох :д никога нямаше да го кажеш, ако ме познаваш. Аз на първо време бих премълчала подобен проблем и бих опитала да се справя сама. По-скоро имам склонността да не търся помощ дори когато имам очевидна нужда от него. Била съм точно тая, дето е възпирала от налитане. Точно аз съм тая, която са наричали "мъжкарана" и не знам си кво.

За 100-те кг - отново - точно на мен ми е изключително смешно и даже съм го коментирала във форума въпросното "аз тренирам да чупя врат", казано от някви бабанки.

Тук като извод - избягвай да си вадиш изводи за мен - както виждаш, не са ти правилни.

Аз съм за преценката на ситуацията, с две ръце съм за рационален и трезвомислещ мъж.
    Жалбата се сещам по каква причина би могла евентуално при ред обстоятелства (да се усети сарказмът) да е полезна. Предвид обаче, че в последните месеци семейството ми имаше два изключително сериозни повода, по които намеси и разни институции и ги видяхме колко бързо действат... мерси.
    Да премисли, да отидат да говорят, ако помогне - хубаво, супер. Нека да започне така. Обаче всякакъв сценарий, при който отначало се изключва възможността за физически сблъсък, е наивен. Трябва да е наясно, че до такъв може да се стигне, и още как.

А за оръжието - верно ли имаш оръжие? Щото, ако имаш и не си наясно с факта, че нямаш право да вадиш оръжие на невъоръжен човек, е малко притеснително. Доколкото аз знам, ако те нападнат с нож дори, нямаш право да вадиш огнестрелно.
    Последно редактирано от PinkPan7her : 12-17-2014 на 07:07

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    А за оръжието - верно ли имаш оръжие? Щото, ако имаш и не си наясно с факта, че нямаш право да вадиш оръжие на невъоръжен човек, е малко притеснително. Доколкото аз знам, ако те нападнат с нож дори, нямаш право да вадиш огнестрелно.
    Кажи го това на Петко Лисичков, който застреля голямата рижа. ВКС реши да не му търси наказателна отговорност.
    Също, ако някой път имаш щастието, някой да ти тресне една полицейска палка през задните части, от синината която няма да ти остане, ще си сядаш на главата една седмица.
    try-hard...

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението

Правото е много субективно. Ако застреляш мъж с нож или с палка, определено ще има превишаване на неизбежната самоотбрана. Ако удушиш някой който те нападне с нож, няма да имаш никакви проблеми. Ако застреляш някой с ловно оръжие, защото ти е извадил късо нарезно, пак ще имаш ядове. В България закона е сбъркан, но "правото да вадиш" когато си застрашен няма кой да ти отнеме. Може да си носиш последствията след това, но това е друг въпрос. Виж когато те нападат група въоръжени мъже с палки и т.н. спокойно може да не ти повдигнат обвинение. Да не повдигаме въпрос, че ваденето на оръжие, може да има възспираща цел и не винаги означава извършване на убийство.

И все пак, след като обичаш правото и не е "притеснително" за теб да го разнищваш, то кажи ми имаш ли право да отидеш да се разправяш физически с някого и да му нанасяш средна или тежка телесна повреда ?
    Последно редактирано от draid : 12-17-2014 на 09:00

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Правото е много субективно. Ако застреляш мъж с нож или с палка, определено ще има превишаване на неизбежната самоотбрана. Ако удушиш някой който те нападне с нож, няма да имаш никакви проблеми. Ако застреляш някой с ловно оръжие, защото ти е извадил късо нарезно, пак ще имаш ядове. В България закона е сбъркан, но "правото да вадиш" когато си застрашен няма кой да ти отнеме. Може да си носиш последствията след това, но това е друг въпрос. Виж когато те нападат група въоръжени мъже с палки и т.н. спокойно може да не ти повдигнат обвинение. Да не повдигаме въпрос, че ваденето на оръжие, може да има възспираща цел и не винаги означава извършване на убийство.

И все пак, след като обичаш правото и не е "притеснително" за теб да го разнищваш, то кажи ми имаш ли право да отидеш да се разправяш физически с някого и да му нанасяш средна или тежка телесна повреда ?
    С българското право не съм запозната, но ако ми посегне имам право да го ударя на момента, но не и по-късно, тогава вече не се води самоотбрана.

Както сам каза законът е сбъркан, именно затова посещението на РУП е абсолютна загуба на време.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си