.
Резултати от 1 до 25 от общо 72

Threaded View

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението

А за оръжието - верно ли имаш оръжие? Щото, ако имаш и не си наясно с факта, че нямаш право да вадиш оръжие на невъоръжен човек, е малко притеснително. Доколкото аз знам, ако те нападнат с нож дори, нямаш право да вадиш огнестрелно.
    Правото е много субективно. Ако застреляш мъж с нож или с палка, определено ще има превишаване на неизбежната самоотбрана. Ако удушиш някой който те нападне с нож, няма да имаш никакви проблеми. Ако застреляш някой с ловно оръжие, защото ти е извадил късо нарезно, пак ще имаш ядове. В България закона е сбъркан, но "правото да вадиш" когато си застрашен няма кой да ти отнеме. Може да си носиш последствията след това, но това е друг въпрос. Виж когато те нападат група въоръжени мъже с палки и т.н. спокойно може да не ти повдигнат обвинение. Да не повдигаме въпрос, че ваденето на оръжие, може да има възспираща цел и не винаги означава извършване на убийство.

И все пак, след като обичаш правото и не е "притеснително" за теб да го разнищваш, то кажи ми имаш ли право да отидеш да се разправяш физически с някого и да му нанасяш средна или тежка телесна повреда ?
    Последно редактирано от draid : 12-17-2014 на 09:00

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си