Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
Правото е много субективно. Ако застреляш мъж с нож или с палка, определено ще има превишаване на неизбежната самоотбрана. Ако удушиш някой който те нападне с нож, няма да имаш никакви проблеми. Ако застреляш някой с ловно оръжие, защото ти е извадил късо нарезно, пак ще имаш ядове. В България закона е сбъркан, но "правото да вадиш" когато си застрашен няма кой да ти отнеме. Може да си носиш последствията след това, но това е друг въпрос. Виж когато те нападат група въоръжени мъже с палки и т.н. спокойно може да не ти повдигнат обвинение. Да не повдигаме въпрос, че ваденето на оръжие, може да има възспираща цел и не винаги означава извършване на убийство.

И все пак, след като обичаш правото и не е "притеснително" за теб да го разнищваш, то кажи ми имаш ли право да отидеш да се разправяш физически с някого и да му нанасяш средна или тежка телесна повреда ?
С българското право не съм запозната, но ако ми посегне имам право да го ударя на момента, но не и по-късно, тогава вече не се води самоотбрана.

Както сам каза законът е сбъркан, именно затова посещението на РУП е абсолютна загуба на време.