.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 9 от общо 9
    Голям фен Аватара на Ouroboros

Smile Кои слушалки да си купя?

Здравейте. Ще си купувам слушалки. Ще ги ползвам предимно за домашна употреба и пътуване в автобус (пътувам два пъти седмично). Няма да дам повече от 30 лева за слушалки. Засега съм се спрял на следните модели:

Характеристики:

На кабела има прикрепен панел с микрофон и бутон за пускане/спиране на разговори и плейлистата.

Чувствителност: 105DB
    Честотна характеристика: 16Нz – 23 000Hz
    Съпротивление: 32 Ω
    Кабел: 1,5 m
    Тегло: 17 g

Цена: 25 лева

Характеристики:

Дизайн:In-Ear
    Предназначение:In-Ear
    Технология:С кабел
    Честота (Hz):20 - 20000
    Връзка:Жак 3.5 мм
    Диаметър високоговорители (мм):9
    Приложение:Multimedia
    Съпротивление:24 ома
    Микрофон:Не
    Дължина кабел (м):1.2
    Цвят:Зелен
    Тегло:4 гр
    Други:3 размера на възглавнички
    Чувствителност: 100 dB
    Капацитет (mW): 100

Цена: 20 лева

Характеристики:

Дизайн:In-Ear
    Технология:С кабел
    Честота (Hz):12 - 22000
    Връзка:Жак 3.5 мм
    Диаметър високоговорители (мм):15
    Приложение:Multimedia
    Съпротивление:16 ома
    Микрофон:Не
    Дължина кабел (м):1
    Цвят:Черен
    Тегло:13гр
    Чувствителност: 110 db
    Неодимов магнит

Цена: 12 лева

Най-главно съм се насочил към първите два варианта, но и третият Не отпада. Давайте мнения.
    Последно редактирано от Ouroboros : 12-14-2014 на 11:42

Мега фен
    спорен въпрос, защото и трите модела са добри

има няколко важни фактора, които е добре да се вземат предвид

- честотният обхват, колкото е по-широк честотният спектър, толкова по-качествен звук

- импедансът, по-малкият означава, че ще работят (по-)добре на устройства с по-маломощен усилвател

- чувствителността, от това зависи силата на звука, колкото по-голяма е, толкова по-силен и динамичен звук

- видът според поставянето/лягането им в ушната мида, онези, които влизат в ушния канал изолират по-добре външния шум, и може да се чува добре при силен външен шум от минаващи моторни превозни средства

лично аз бих си взел някакви с по-нисък импеданс и с добра изолация от външен шум, защото с онези с по-висок импеданс не се чува добре например на разни mp3 player-и, пък и ако вървиш по улица с натоварено движение, музиката и въобще звукът от слушалките няма да се чува добре ако не са с добра звукоизолация
    Последно редактирано от npp : 12-14-2014 на 12:17

Голям фен Аватара на Ouroboros
    В такъв случай, кои според теб са най-добри за моя случай - в шумен автобус.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Ouroboros Виж мнението
    В такъв случай, кои според теб са най-добри за моя случай - в шумен автобус.
    първите имат добри характеристики, вторите също не са лоши, а аз бих те посъветвал да гледаш кабелът да е гумиран, например на сони са с такъв, който е много издръжлив, докато проводниците на по-обикновения кабел лесно се прокъсват

Супер фен Аватара на JDeel
    Тоя тип слушалки като първите две предложения как въобще си ги завирате в ушите?

Иначе честотните характеристики на трите предложения са на практика еднакви, по ред причини:

- ако някой въобще чува 20000 Hz, той ще е някое лапе дето никога не е ходило на дискотека.
    - дори и да чуваш 20000 Hz, то самата музика няма звуци с такава честота. Което също така е вярно и за ниските честоти. Кой освен Pink Floyd ще записва в музиката си звуци и нива дето почти никой няма да чуе?
    - дори и да имаш в музиката си такива пределни честоти, то надали mp3 плеъра ти е в състояние да ги подаде на слушалките
    - а пък и дори до слушалките да достигат такива звуци, то навън в задръстванията едва ли ще ти пука.
    - след всичко това, откъм данни за честотни характеристики всички слушалки го докарват. То дори да са до 16000 Hz по данни, сигурно биха свирили еднакво, особено като са такива "тапи"

Първите 2 модела са ужасни не са удобни и нищо не чуваш от околния свят. Най добри за мен са на apple earphones for i pod shuffle ама са по скъпи иначе по силен звук от слушалки никъде не съм чувал. В крайна сметка си взех тези
    http://zora.bg/philips/she2670bl10/18908
    преди 2 години за 20 лв сега явно са 10. Много са добри за ежедневна употреба гумирани и силен звук. Ползвам ги за телефона и мп3 плеъра.

Мега фен
    по-широкият честотен диапазон е отговорен за по-качествения звук, който в такива случаи е с по-висока резолюция, просто е по-отчетлив и динамичен, и басите са по-добри, иначе наистина човешкото ухо не може да възприеме (напълно) ултра високи и ниски честоти, но то е както с full hd екран, на който картини и кадри с високи резолюции като 1920*1080 се виждат по-добре, отклокото при екран 1024*768, а зависи и от mp3 player-а, защото онези с качествена аудио секция възпроизвеждат пълният диапазон от честоти
    Последно редактирано от npp : 12-14-2014 на 20:45

Супер фен Аватара на JDeel
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    по-широкият честотен диапазон е отговорен за по-качествения звук, който в такива случаи е с по-висока резолюция, просто е по-отчетлив и динамичен, и басите са по-добри, иначе наистина човешкото ухо не може да възприеме (напълно) ултра високи и ниски честоти, но то е както с full hd екран, на който картини и кадри с високи резолюции като 1920*1080 се виждат по-добре, отклокото при екран 1024*768, а зависи и от mp3 player-а, защото онези с качествена аудио секция възпроизвеждат пълният диапазон от честоти
    Да де, ама не сравняваш слушалки с диапазони 200-2000 и 20-20000. В случая разликата между 12-20 долна граница и 20000-23000 измежду изброените слушалки е чисто маркетингова. По-голяма ми се вижда разликата в съпротивленията. 2 пъти по-ниско съпротивление = 2 пъти по-голям ток = вероятно ще свирят по-силно, ако плеъра може да си го позволи.

Аз съм за последните в списъка и по форма и по характеристики. Кабела едва ли е чак толкова недъгав. Когато аз бях ученик си купувах абсолютно китайски слушалки дето много бързо им се късаха жиците, но тези все пак имат марка. Е, добре е да е нещо по-дебело. Но по-вероятно е след време да им се залепят мембранките за магнита, щото с течение на времето се натрупват някакви магнитни частички отгоре

Супер фен Аватара на Kitty Bloom
    Цитирай Първоначално написано от JDeel Виж мнението
    Тоя тип слушалки като първите две предложения как въобще си ги завирате в ушите?
    +1
    И аз подкрепям третия вариант.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си