.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 50

Тема: ВИНО!

Hybrid View

Супер фен Аватара на per-dead
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    a dobro utro
    bqlo vino samo ako e v komplekt
    @per-de vajen e jesta i che si zabelqzal liubovta mu kym vinceto
    /ne misleh che shte kaja neshto protiv nqkoq butilchica ama ako ima ikona nqma da mi se ponravi
    i ne shtoto sym ateist ili neshto podobno
    (как си ми написал никнейма обаче)
    И да, ако е с икона и на мен няма да ми се понрави.
    Но защото съм атеист. Както и човека, на когото ще подарявам виното.

Цитирай Първоначално написано от prosto_chovek Виж мнението
    Никога не ми е харесвало особено вино на Менада, какъвто и сорт грозде да съм пробвал. Винаги ми имат кисела жилка, освен това визията им за мен е неподходяща за подарък, понеже е прекалено магазинска, все едно да идеш с едно шише мераклийско (а и качеството не е много далеч). Да не говорим, че обикновено са със синтетична тапа, а не коркова, което на мен ми говори не добре за съответното вино. Бяло вино за подарък зимата не е хубава идея.
    Преди да вземеш вино за подарък първо трябва да знаеш вкуса на този, за когото го взимаш. Ако обича по - изразени и по - тежки вина с по - силен вкус, твоето вино е мавруд, от които аз лично най - много харесвам асеновградския. Има една бутилка Асеновград резерва, което е хубаво, струва 7 лева шишето. Друг вариант е мавруда на мезек, който като подарък е ок заради името на марката, но за мен лично като вино не е толкова хубаво, колкото асеновградското.
    Ако харесва по - леки вина, по - пивки, вземи мерло. Тук мезека е лидер за мен, обаче има едно мерло, което за подарък е идеално, а и като качество не е лошо - не помня марката, обаче е с меден етикет (разбирай метален) и по мнения на хора е доста добро и като вкусови качества.
    Лично за мен не е подходящо за подарък да се купуват кабернета, шевки, широки мелнишки, сира също. Обаче можеш да вземеш на виа диагоналис рубин, понеже качеството е хубаво, не е много често срещано, купажно вино с изразен остър специфичен вкус, не е за всеки обаче.
    Ако нито едно от тези не ти харесва като идея, влез в Билла и вземи някое чилийско или австралийско вино с по - официален търговски вид според теб.
    Марки, които аз бих те посъветвал да гледаш:
    Мавруд: Асеновград, може би Мезек;
    Мерло: Мезек, това с медния етикет, Тера Тангра, Телиш;
    Рубин: Виа Диагоналис;
    Каберне: Тера Тангра органик;

Най - скъпото вино, което съм ти препоръчал, струва под 15 лева и го има в магазините
    Знам, че предпочита мерлото, но един приятел рече, че сирото било за ценители, което ме накара да се замисля.
    Това с медния етикет ме привлече. За него ли говориш, че е под 15 и го има в магазините?

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от per-dead Виж мнението
    Знам, че предпочита мерлото, но един приятел рече, че сирото било за ценители, което ме накара да се замисля.
    Сира ли имаш предвид? Да, тя е доста остра на вкус, смекчава се с Каберне Совиньон, например. Онзи ден пих такова, но розе.

Блъди, Совиньон блан си търси. Особено в купаж с Pinot Grigio e прекрасно.
    http://hipermarket.bg/%D1%81%D0%BE%D...B-0-750-%D0%BB - ето това, например.
    На Quantum даже беше печелило някаква награда, а е на цена до 10 лв. От Старосел съм пила също.
    Абе, експериментирай с марките, но Совиньон блан е твоето вино!!
    Последно редактирано от PinkPan7her : 12-25-2014 на 12:44

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    Това на сайкъл е отвратително.
    Препоръчвам това, макар че е малко по-скъпо. И принципно съм съгласна за совиньон блан, но това, което ме учудва е, че има ОГРОМНА разлика между различните марки и не мога да разбера на какво се дължи това :д

anonymous708973
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    Това на сайкъл е отвратително.
    Препоръчвам това, макар че е малко по-скъпо. И принципно съм съгласна за совиньон блан, но това, което ме учудва е, че има ОГРОМНА разлика между различните марки и не мога да разбера на какво се дължи това :д
    Майка и тя не го харесва. Ем, въпрос на вкус, аз не се сещам какво точно беше, ама знам, че съм го пила повече от веднъж :д

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си