.
Отговор в тема
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 72

Hybrid View

Exclamation Заплахи от бившия

Здравейте,

Аз съм момче на 24. Наскоро се запознахме с едно момиче (тя на 22) и усещам, че се харесваме взаимно. Вече започнаха да се задълбочават нещата и реших да я поканя на кафе. Отначало тя се дърпаше но мислех, че се срамува. В крайна сметка ми сподели, че бившия, с който се разделили преди повече от 10 месеца, продължава да й пише, понякога май и я следи, заплашва я с бой. До колкото разбрах, й е прилагал физическо насилие когато са били заедно и тя отначало от страх не могла да го зареже, в последствие го е направила но той до ден днешен не се е спрял да я тормози. Сега ще кажете има си ред има си начин. Да ама не. Опитах се да й обясня и аз, но тя е толкова наплашена, че не може да тръгне по дела и полиции, още повече, че е наясно, че и да подаде оплакване, най-много да го задържат и да го пуснат пак и той пак на вратата й. Като получи призовка той може и да полудее и да и разбие вратата, някакъв странен тип е. Това е страшно голям стрес всеки ден като излиза да отваря вратата със страх и да не би онзи да я засече някъде, защото не си поплювал и й е причинявал болка и на публично място. Мисля, че е някакъв психопат. Момичето ми каза, че не може нищо да ми обещае докато не се стабилизира живота й. Тя не иска помощ от никой, искам да направя нещо, но не знам как да постъпя. Основната причина да не иска да се види с мен, е че той може да ни засече, или най-малкото ако дочуе, че тя е излизала с момче, може да й дойде на вратата и да я разбие и да стане много зле. Не знам що за живот е да живееш със страх. Тя ми вика ако искаш докато е време се откажи, за да не ме виниш занапред, че съм ти давала надежди. Не иска да споделя на никого за това. Дори родителите й не знаят, а те не са в страната. Помощ..

Моля за отговори само от хора над 23г.

Banned Супер фен
    "Моля за отговори само от хора над 23г." Аз съм на 19, но въпреки т'ва ще те питам... Държиш ли на себе си?! На нея?! Ти мъж ли си или мрънкало?!

Разбира се, че държа на нея. Колкото и да ми ги разправя да не се замесвам не мога да я оставя така, най-малкото и аз съм човек и знаейки това да я оставя да прави каквото ще... няма как. Въпроса ми е какво може да се направи, има ли начин без да се замесват полиция и съдилища, защото ако тя не подаде жалба, аз не мога да я подам вместо нея. Тя самата не иска да предприеме нищо и го чака да се успокои. А е минало толкова време, тя го е блокирала от всякъде, дори не може да й звъни. Но знае всичко за нея и много я ревнува и тя е наясно, че ако дочуе нещо за някое момче, ще полудее. И продължава да й пише, тя не му отговаря, а той сам на себе си, води си монолози... Ако имаш предвид грубата сила, мисля, че това не е решението. В крайна сметка след това момичето ще се прибере вкъщи, където е сама, и може да си го изкара на нея. Ни така, ни така.
    Последно редактирано от name_qwerty : 12-10-2014 на 09:16

Цитирай Първоначално написано от name_qwerty Виж мнението
    Ако имаш предвид грубата сила, мисля, че това не е решението.
    Интелигентен разговор ли ще водиш с тоя бе, Ганди?! Народната поговорка гласи - Каквото повикало, такова се обадило. Като не става с думи, ще стане с шамари

lamattitude - не мога винаги да съм до нея. Какво става ако си го изкара на нея? Личи си, че си дете. Определено не това е начина, нито интелигентния разговор!

lamattitude - не мога винаги да съм до нея. Какво става ако си го изкара на нея? Личи си, че си дете. Определено не това е начина, нито интелигентния разговор!
    Пич, на 25 години съм. Хората на тая възраст правят нещо , може и да не е най-правилното, но поне си застават зад действията/думите. Защото това правят мъжете , а не мрънкат по форумите Ако я искаш толкова, заслужи си я - по единия или другия начин, защото трети няма !!

къде си тръгнал да в тийн-форум да задаваш толкова сериозни въпроси (освен ако не си трол). тука сме само хлапета без работа или асоциални типове...без работа :Д

ще се опитам да ти отговоря сериозно - ако един човек решава проблемите си само с физическа сила, то той би разбрал само от физическа намеса и ще бъде трудно да се победи по друг начин.
    Ако държиш на мацката й покажи, че с теб може да се чувства сигурна и й отвори вратата рязко без да ти пука какво има отсреща. За по 50-60 лева има разни лютиви спрейове, които омжеш да й вземеш. Щото само с думи няма как да се чувства сигурна.

de-X-ter и аз мисля като теб, дори и предложих тези неща като вариант. Явно страха й е голям, не предприема нищо. Беше ми казала, че няма да се справи със спрея в момент на нападение и че е губила контрол (най-вероятно от страх). Съгласен съм, че пича си е за тупане, но не мога да я изложа на такъв риск след това. Тя казва, че е способен на всичко. Ако знаеш по-подходящ форум би ли ми го казал?

Супер фен Аватара на RiB
    Щом я тормози да се обърне към органите на реда... колко такива случаи е имало ехее..... и са се решавали с малка капчица воля. Но все пак трябва да спомена, че ако се окаже психопат... нещата може да завършат трагично за теб или нея, но това е практиката. Но се замисли... това ли искаш да е животът ти? Да живееш в страх и т.н. Ако ще действаш - действай и си поемай последиците за това.

anonymous708973
    Guest
    Не е моментът да й предлагаш, а да направиш нещо. Държиш се като пълно мрънкало.

Полиция искал да намесва, жалба да пише? Ти в каква държава живееш, идея имаш ли си? Ще ти отразят жалбата след месец, още толкова докато направят нещо, няма да го стреснат въобще, тогава наистина ще дойде по-бесен от всякога. Толкова ни е мудна полицията, че думи нямам.

Тъпанарът ти тормози момичето, ти седиш с ръце в джобовете и се плюнчиш, обяснявайки как физическото насилие не решавало проблема? Не решава ли? Прав си. По-голямото физическо насилие решава въпроса. Можеш да опиташ да говориш с него и да му обясниш, че няма да му харесат последствията, ако дори погледне на кръв момичето, но няма да проработи. Хващаш няколко приятели и една полицейска палка (доколкото са ми казвали, от нея не оставали синини, не претендирам да разбирам), отивате и го пречуквате стабилно.
    Нека е примитивно, нека да не е зряло. Искаш да й помогнеш? Това ще й помогне.

Не е зряло да вярваш, че някакъв кирлив лютив спрей ще й помогне. Дори да успее да го напръска, какво? Ще свърши работа веднъж, следващия път ще я причака някъде и ще й избуха два юмрука в лицето. Нали не вярваш, че приятелката ти може да се справи физически с него? Знаеш ли колко е лесно да си момиче и един мъж да те сграбчи изотзад и да не можеш да мръднеш, пък дори да е "само" с 20-25 кила по-тежък от теб? Много.

Вземи се в ръце и реши - ако искаш да помогнеш, помогни. Ако не искаш, отдръпни се от момичето и я остави сама да се оправи - и без това го прави, но ти нямаш право на претенции към нея, след като не си в състояние наистина да влезеш в ролята на приятел.

Мега фен Аватара на draid
    Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Не е моментът да й предлагаш, а да направиш нещо. Държиш се като пълно мрънкало.

Полиция искал да намесва, жалба да пише? Ти в каква държава живееш, идея имаш ли си? Ще ти отразят жалбата след месец, още толкова докато направят нещо, няма да го стреснат въобще, тогава наистина ще дойде по-бесен от всякога. Толкова ни е мудна полицията, че думи нямам.

Тъпанарът ти тормози момичето, ти седиш с ръце в джобовете и се плюнчиш, обяснявайки как физическото насилие не решавало проблема? Не решава ли? Прав си. По-голямото физическо насилие решава въпроса. Можеш да опиташ да говориш с него и да му обясниш, че няма да му харесат последствията, ако дори погледне на кръв момичето, но няма да проработи. Хващаш няколко приятели и една полицейска палка (доколкото са ми казвали, от нея не оставали синини, не претендирам да разбирам), отивате и го пречуквате стабилно.
    Нека е примитивно, нека да не е зряло. Искаш да й помогнеш? Това ще й помогне.

Не е зряло да вярваш, че някакъв кирлив лютив спрей ще й помогне. Дори да успее да го напръска, какво? Ще свърши работа веднъж, следващия път ще я причака някъде и ще й избуха два юмрука в лицето. Нали не вярваш, че приятелката ти може да се справи физически с него? Знаеш ли колко е лесно да си момиче и един мъж да те сграбчи изотзад и да не можеш да мръднеш, пък дори да е "само" с 20-25 кила по-тежък от теб? Много.

Вземи се в ръце и реши - ако искаш да помогнеш, помогни. Ако не искаш, отдръпни се от момичето и я остави сама да се оправи - и без това го прави, но ти нямаш право на претенции към нея, след като не си в състояние наистина да влезеш в ролята на приятел.
    Не ти наистина си много зле, заклевам се. А претендираш да си интелигентна, ама като гледам само претендираш.

Повече от фен Аватара на FemaleEyes
    На мен пък ми се иска МОМИЧЕТО ми да ме преследва денонощно и да ме заключва вкъщи

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Какъв е шансът също да си измисля някои от нещата ?
    И също да спестява някаква част от историята?

Да,в България сме, но не сме в Пакистан .
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Повече от фен Аватара на seek&destroy
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Какъв е шансът също да си измисля някои от нещата ?
    И също да спестява някаква част от историята?

Да,в България сме, но не сме в Пакистан .
    Ооо, Боже, идея си нямаш явно какви психопати има. Смешно е, ако мислите, че някаква жалба в полицията ще оправи нещата или пък споделянето с родителите е решение. И бой да яде пак няма да се спре. Лошото е, че 10 месеца са малко време, при някой продължава години. Ад. Тормоз. Душевен затвор. Единствения изход е да срещне нова жертва, която да заобича.

Мега фен Аватара на baby_baby
    Просто ако толкова държиш на момичето просто и покажи че може да се чувства в сигурна когато е с теб и по-добре да се обърне към полицията

Над 23 съм.

Вариант едно. Ако смяташ, че разполагаш с необходимото, срещни се лично с него. Не препоръчвам да го заплашваш преди това. Прецени го. Винаги има някаква причина, а може и просто да е шантав. Помисли и реши как да действаш след личната среща, ако желаеш пиши отново тук, макар че съвет в подобен форум, идеята не е добра. Включвам и собствените си разсъждения. След лична среща, ще ти е доста по-ясно какви варианти за трайно разрешаване на проблемът имаш. Звучи твърде общо, но поне на мен това би ми помогнало най-добре.

Вариант две. Забрави за ситуацията, докато все още можеш. Има живи родители, макар далеч, твърде вероятно и роднини, които да се намесят при нужда. Наивно е да смяташ, че при истинска нужда от помощта им, тя би споделила с почти случайни трети лица, преди да говори с тях. Независимо къде са и за колко време.

Историята ти е доста непълна. Това, че завършваш с „помощ” и още няколко елемента, събуждат съмнение, че е някакъв евтин опит за повишаване посещаемостта на форума.

anonymous708973
    Guest
    Съгласна съм с горното с изключение, че аз лично родителите си по подобен повод бих обезпокоила в краен случай.

Ако някакъв си сульо заплашва приятелката ми, ВЪПРЕКИ че с нея сме от доста време...Не знам колко е луд,ама предварително ще му дам съвет да бяга.Как може да питаш по форумите?Ти мъж ли си или жена?Жена дори е обидно за нежния пол,защото кака ми е на 23 и съм виждал как пердаши устакяри..Сестра ми е едва на 14 (тренира футбол) и тя бие момчета и си защитава приятелките, а при теб става дума за човек който харесваш?!Нещо не ти е наред...като не става с полиция както ние казваме "Лабут докат гъза му посиней" Като не ти стиска остави момичето намира.Не вярвам да и трябва още една жена в живота и.И да на 19 съм.Странното е, че се чувствам по - зрял, осъзнат и повече мъж от теб.
    Последно редактирано от TROLLDADLOLCAKE : 12-11-2014 на 00:50
    Опитах да те върна и пак да те прегърна , но времето отлита , а назад не ще се върна .. Истински остана жива в тая тъжна рима, а тебе те няма , няма те вече година ...

Голям фен Аватара на AngelBelchev
    "Помощ" вика... вместо да се занимаваш да споделяш във форуми за тоя проблем, покажи, че си тежиш на мястото. Ако искаш наистина адекватно мнение какво да правиш с тоя боклук ето го моето - само очи в очи му изискай "не тормози приятелката ми". Ако ти каже каквото и да е на въпреки що не му извъртиш един шамар? Момченцата много се насират от силен шамар през лицето.
    В този ред на мисли жените са големи олигофрени, заклевам се! Имам предвид... наличен е проблем тип бившо гадже или тъпкач, създава някаква форма на тормоз, въпросната си споделя на новия мъж и после "ама не се занимавай с него". Щом ти е споделила и искаш да направиш нещо с проблема, не се обяснявай изобщо - директно действай. Много ги обичам тия мастии които и откъм проблеми и майчиното мляко си казват заради едното споделяне, видиш ли, и после ред мърсоли ред сълзи "моля тя, умолявам те, не се занимавай" и прочее глупости. Такива лапетии ако ти се тръшкат да стане на тяхното и го позволяваш, извинявай, ама никакъв мъж не си.
    Последно редактирано от AngelBelchev : 12-11-2014 на 06:18

Аз съм се сблъсквала със същия проблем, ще ти кажа едно - такива хора са страхливи. Той усеща, че нея я е страх и му се връзва на заплахите. Трябва някой да му се опълчи. В моя случай, след хиляди жалби в полицията и какви ли не разговори с човека, баща ми му вдигна телефона и му каза няколко мили .. и не толкова мили думи. Вече няколко месеца почти нямам смс-и от него. Та с криене и страх няма да се оправи момичето. Да пуска жалба, някой мъж да му вдигне телефона и да му обясни някои неща и тоя трябва да усети, че момичето не се страхува. Когато показва страх, оня направо се храни с това, доставя му удоволствие и става още по-агресивен.

Цитирай Първоначално написано от jabcheto.e Виж мнението
    Аз съм се сблъсквала със същия проблем, ще ти кажа едно - такива хора са страхливи. Той усеща, че нея я е страх и му се връзва на заплахите. Трябва някой да му се опълчи. В моя случай, след хиляди жалби в полицията и какви ли не разговори с човека, баща ми му вдигна телефона и му каза няколко мили .. и не толкова мили думи. Вече няколко месеца почти нямам смс-и от него. Та с криене и страх няма да се оправи момичето. Да пуска жалба, някой мъж да му вдигне телефона и да му обясни някои неща и тоя трябва да усети, че момичето не се страхува. Когато показва страх, оня направо се храни с това, доставя му удоволствие и става още по-агресивен.
    Реално става дума за някакъв дрисльо който си го проси, а не както го изкарваш като някакъв типичен психопат, който се храни със страх и това му доставя удоволствие и става още по-агресивен... Двете нямат нищо общо.

Благодаря на всички отговори! Момичето е на майната си на около 600км от мен. Не може да разчита на мен.

AngelBelchev - за да те задушава някой на публично място, спирайки се последния момент, говори ясно, че нещо не е наред с главата, и не е просто някакъв дрисльо. Това да не се спираш след 10 месечна раздяла, без да получиш ни един отговор, не е нормално. Имам основание да твърдя, че е психопат.

Soprano - пич, коментара ти е златен. Преди да видя коментара ти вече се бях замислил по опцията ти #2. Тези дни тя спря да ме търси, държи се агресивно. Казах й, че няма да го бъде така. И тя почна веднага "Желая ти да си много щастлив, защото го заслужаваш". Бил е чакан този момент, определено. Историята вече започна да ми звучи като цяло съмнителна, дали това просто не е някаква перфектна измислица за да ме разкара. В крайна сметка, всичко приключи преди да е започнало.

Още вежнъж, благодаря на всички.

Момичето е на майната си на около 600км от мен. Не може да разчита на мен.
    Как по-точно нещата се задълбочават при 600км разстояние един от друг? Не, че те кандардисвам да не си вкарваш илюзии...

Благодаря на всички отговори! Момичето е на майната си на около 600км от мен. Не може да разчита на мен.
    С това трябваше да започнеш.

Както повечето жени, решила е да продължи да живее със страховете си, вместо да се изправи пред тях, да ги преодолее и да бъде с теб.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си