.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 30

Скоростта с която четем

Здравейте,понеже забелязах,че доста бързо се отегчавам от някоя книга,защото чета бавно,дума по дума и като цяло чета малко страници на ден,искам да ви попитам как да чета по-бързо,за да не се отегчавам от книгата и да не я зарязвам толкова бързо,вие колко бързо четете?

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Зависи дали 'цици' я има често в страницата, тя ме забавя, защото почвам да се хиля на нея, иначе съм бърз, свършвам за отрицателно време, проблем е, че след това не помня нищо

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Зависи дали 'цици' я има често в страницата, тя ме забавя, защото почвам да се хиля на нея, иначе съм бърз, свършвам за отрицателно време, проблем е, че след това не помня нищо
    Интересно какви книги четеш. :д

Основно религиозна литература, там рядко има цици

Мега фен Аватара на kaRamella
    Град
    ilivewheretheskyends
    Аз пък чета доста бързо и рядко да се отегча.
    Колкото до проблема ти, според мен ще ти трябва просто много тренировка.
    Познавам такива гочета , дето четат наистина много бавно и някой път седя и питам...
    -Прочете ли го
    -Прочете ли го?
    И накраая
    -Даа...
    и после си мислят , че аз съм чела през ред или лъжа

В казармата бях с един пич, който четеше по-бързо, отколкото аз мога да говоря и нямам предвид нормалното говорене

Цитирай Първоначално написано от kaRamella Виж мнението
    Аз пък чета доста бързо и рядко да се отегча.
    Колкото до проблема ти, според мен ще ти трябва просто много тренировка.
    Познавам такива гочета , дето четат наистина много бавно и някой път седя и питам...
    -Прочете ли го
    -Прочете ли го?
    И накраая
    -Даа...
    и после си мислят , че аз съм чела през ред или лъжа
    Не чета чак толкова бавно,но когато чета,вниквам във всяка дума,което отнема време като четеш,за това пробвах днес да чета по-бързо и ми стана много по-интересно,като стигаш по-бързо до интересните действия,но сега когато чета по-бързо и не вниквам толкова във всяка една дума ми е странно,но предполагам,че ще свикна :д

Супер фен Аватара на Rafa7a
    Аз чета със скорост някъде 40 стр./час.

Цитирай Първоначално написано от Rafa7a Виж мнението
    Аз чета със скорост някъде 40 стр./час.
    Е,това е добре.

Супер фен Аватара на Rafa7a
    Но понякога нарочно чета по-бавно, защото не искам книгата да свършва.

Повече от фен Аватара на Кал
    Като бях малък, четях минимум страница в минута. Вече какво съм разбирал от прочетеното, само 10-годишният Кал си знае...

Последните години обаче нещо съм се поуморил/забавил. Или искам да се наслаждавам повече?

Но все още мога да чета много бързо (с прескочки ), когато някой текст се разводни много...

А за СУПЕРбързо четене съм чувал, че номерът е да спрем да изговаряме думите в главата си, докато четем. Пробвал съм... ама е трудно. СУПЕРтрудно.

Мега фен Аватара на heartshapedbox
    Град
    BG
    Имаше някакви методи и упражнения за скоростно четене, може да се разровиш в Гугъл.

Цитирай Първоначално написано от heartshapedbox Виж мнението
    Имаше някакви методи и упражнения за скоростно четене, може да се разровиш в Гугъл.
    Видях,но не намерих точно такава тема

Цитирай Първоначално написано от Кал Виж мнението
    Като бях малък, четях минимум страница в минута. Вече какво съм разбирал от прочетеното, само 10-годишният Кал си знае...

Последните години обаче нещо съм се поуморил/забавил. Или искам да се наслаждавам повече?

Но все още мога да чета много бързо (с прескочки ), когато някой текст се разводни много...

А за СУПЕРбързо четене съм чувал, че номерът е да спрем да изговаряме думите в главата си, докато четем. Пробвал съм... ама е трудно. СУПЕРтрудно.
    И аз пробвах четенето без изговаряне на думите,обаче целта ми е да чета бързо и да помня информацията или поне по-голямата част от нея :д

Град
    BG
    http://www.xotspot.com/2007/05/10_31.html?m=1
    Тук има упражнения. Не знам до колко са ефективни обаче, не съм пробвала лично.

Banned Супер фен
    Концентрирай се върху това, което четеш. Отвори си очите, колкото можеш, все едно си избръскал 2 гр. кока, и докато четеш дадена дума гледай с периферното си зрение следващата цялостно. Паметта ти ще ти помага да разпознаеш думата, която гледаш с периферното си зрение, ако си я срещал до сега през живота си.

Цитирай Първоначално написано от espada Виж мнението
    Концентрирай се върху това, което четеш. Отвори си очите, колкото можеш, все едно си избръскал 2 гр. кока, и докато четеш дадена дума гледай с периферното си зрение следващата цялостно. Паметта ти ще ти помага да разпознаеш думата, която гледаш с периферното си зрение, ако си я срещал до сега през живота си.
    Благодаря,ще го пробвам :д

Цитирай Първоначално написано от heartshapedbox Виж мнението
    http://www.xotspot.com/2007/05/10_31.html?m=1
    Тук има упражнения. Не знам до колко са ефективни обаче, не съм пробвала лично.
    Интересна статия,има вярни неща

И аз благодаря за линка на heartshapedbox. Вече се провалих на първото упражнение, тотално...

Аз даже не съм се и опитвал на упражненията от статията,изглеждат ми нереални :д,но това,което каза espada ми изглежда по-логично и постижимо

Упраженията са добри, определено. Но и хората са си казали, че са ТРУДНИ.

Град
    BG
    И аз опитвам с упражненията днес, трудни са, но пък ми е интересно.

Вие,кое упражнение пробвахте?

Какво мислите,как трябва да чета?Ако чета нормално ми отнема много време и прочитам малко страници,защото чета дума по дума наум и често се вкопчвам в тази дума и я чета 2-3 пъти,т.е бавно чета и книгата ми става бързо скучна.От 2-3 дена чета по-бързо,без да се вкопчвам толкова във всяка една дума иии ми е много по-интересно и по този начин прочетох двойно повече страници за много по-кратко време,как мислите,да продължа да чета по бавния начин или по новия (този,по който чета от 2-3 дена насам)?
    Последно редактирано от martin4o55 : 03-06-2015 на 21:58

Град
    BG
    Като четеш по-бързо, нивото ти на разбиране същото ли е?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си