- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Столкъри, опасни ли са.
Хелоу хора.
Пиша темата, провокирана от току-що възникнала ситуация.
Преди около 2 месеца, на прибиране в самолета, се заприказвахме с един мъж, защото и двамата закъснявахме. wizzair, свободно настаняване, той седна пред мен. През целият път се обръщаше и се опитваше да ме заприказва, и аз не знаех как да реагирам, реших да съм вежлива. Единствено съм си казала първото име и, че съм от София. В края на полета той, разбира се, реши да ми остави телефона си, аз отново вежливо го записах, с идеята никога да не звънна и да се откача. Моя телефон не съм давала. През цялото време обяснявах, че съм била при приятеля си , че го обичам и така нататък.
И ето на, след 2 месеца ми иска покана във фейсбук. Ще кажете какво толкова, обаче на мен вече ми е обеца на ухото да не си казвам нито името, нито от къде съм. Нито го знам колко е адекватен, щом е успял да ме намери само по първо име и град.
Иначе, блокирах го. Не знам дали е най-доброто решение, притеснявам се да не го фрустрирам така. Напоследък постоянно някакви видимо фалшиви профили ми искаха приятелство.
Други 2 подобни случая имам, единия е с един бивш, с когото съм имала отношения буквално 1 месец преди 5-6г. и през година решава да ми пише - ту да ме хейтва, ту да ми се извинява - не си е имал друга приятелка след мен, освен една, дето 1г. го е използвала да й пише протоколите/докладите, и дори не са правили секс, и не са имали публични отношения ( пък той е безумно самоуверен, че е супер як и велик, и не разбира защо хубавите момичета не му се хвърлят в краката ) .
Последният път ми писа да ми разкаже за тази, и да ме пита защо според мен не може да си намери приятелка, и аз му обясних, че трябва да занижи летвата, да се научи как да се държи с момичетата, и тогава да гони критерии ( как идиотско звучи ) . Той отказа да приеме това, защото според него жените го харесвали, но били някакви нехубави и неинтелигентни , пък не разбира защо другите не го харесват, като той е млад, перспективен, има работа и кола( ще припадна
) умен, хубав, бла бла.
Ениуей, накрая след две седмици реши да ми напише, че - " ти ме повреди за цял живот и много добре знаеш това".
А истината е, че като бяхме заедно, държах се безкрайно мило за този един месец , но не исках да имаме публични отношения защото се разделях с друг човек в същия момент ( глупаво от моя страна, но преди 5-6г. още не разбирах ). Той ме натискаше за това и аз се дръпнах.
Сега, защо се притеснявам тук.
Защото , на майка ми първата любов се самоуби преди няколко години. Не е имал друга приятелка освен нея, и поради някаква причина нещо се били чули с майка ми да се видят ей така след много години, обаче нещо се разминали , объркали мястото на срещата и той се гръмва след 4-5 дни. И семейството му казват, че държал още нейна снимка на шкафа си.
Сега, аз не се притеснявам , че това момче ще си посегне, притеснявам се да не ми посегне на мен. Защото редува епизоди на фрустрация със съжаление ( отричане на реалността/приемане на реалността ) . И фактът, че не е имал здравословни взаимоотношения след мен също ме притеснява.
Пък първият ми приятел, той вечно искаше да се самоубива, или да загине геройски, ама само се вкарваше във филма, не беше наистина опасен, както това момче.
Работата е там, че не знам как да се държа в такива моменти. Рязко да отрежа, или да съм вежлива както до сега. А вежливостта ми навлича само неприятности.
Още един случай подобен имам, където един човек ми изписа над 30 смс-а без аз да отговря и без да се познаваме.
А пък се страхувам да не съм вежлива.
Момичета, как реагирате вие и имате ли подобни ситуации.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...