- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Любов
- Столкъри, опасни ли са.
И на мен така ми е направило впечатление.
Пък ме е страх при твърд отказ и отхвърляне да не провокирам агресия.
Вежливостта при мен, придружена с отказа за задоволяване на потребностите ( емоционални ) - например, държа се учтиво с човек, но не проявявам по-нататъшен интерес мисля, че изнервя хората и те рязко могат , без угризения, да насочат гнева си към мен.
Пък ако рязко кажа не, ме е страх да не провокирам рязка агресивна реакция.
Хм, мисля, че това да се преструваш на уплашен/а ще свърши работа. Така, когато някой те стресне неволно с такова поведение, и ти покажеш страх, може да си помисли - ех аз такова чудовище ли съм, че плаша хората.
Иначе, мерилин - не е било лесно и твоето, и се надявам да са понамаляли изпълненията в последно време.
Та, засега единственото решение го виждам , да избягвам всякакъв тип комуникация в отворена и несигурна среда. Честно, не е било нарочно, познавам жени, които са постоянно отворени към всякакъв тип мъжко внимание, и в самото ми поведение няма нотки на флирт по default, но имам от време на време такива пропуски. И ми провокират панически страх, понякога не смея да си вляза в блока, защото е тъмно.
И се чувствам виновна, че тези мъже ме търсят. Пък сега се присещам всъщност, имах приятели-мъже, които проявиха с времето към мен интерес като жена, въпреки , че се държаха стриктно приятелски - всичките всъщност постоянно ми разказваха за други жени , с които искат да спят и аз им обяснявам за това колко обичам приятеля си, и как не мога да погледна друг , в останалото време си приказваме за нърдските ми/ни интереси - и отбивам всякакви леееки опити за флирт, тип изтъкване на разлики между половете, та понякога прибягвам и до гнусни лъжи тип - не мисля да си чистя краката цяла зима , или няма да се къпя този уикенд, защото няма да излизам.
И, когато някой го усетя, че залита, спирам да отговарям. И е ужасно, защото хем директно не мога да кажа - ти имаш сексуален интерес, не мога да отговоря, съжалявам - защото ще го засегна, или ще каже - че аз нямам, бъркаш се.
Пък като спра да отговарям, се започва - ама защо, как, звънят, пишат, и аз просто се покривам, защото не искам да поема отговорност. Щом не искам да общувам , не искам да общувам и това е. Въпреки, че съм безкрайно социално отзивчива и контактна, съм интроверт и никога няма да пиша на някого първа, ако не съм усетила, че сме загубили връзка + трябва да ми е близък, просто с други хора на емоционално ниво нямам основание да комуникирам.
Та в момента съм щастлива, защото нямам такъв тип приятели и съм станала една идея по-неотзивчива , само се страхувам да не изплуват тези от преди, защото някой чат-пат се присеща да пише и се покривам.
Пък, дали просто на всеки един от тези хора да не пиша най-накрая защо съм спряла да общувам с тях и да си изчистя отношенията?
Хм, ей това ще го обмисля.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...