.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 3 от общо 3

Вледеняване

Беше седнал на земята до един подлез, всред минаващи като в транс привидения на хора, с протегната и натежала от несподеленост ръка, сляп, глух и ням... И сякаш всички го прегазваха с бързането си, а не се плъзгаха плазмено покрай него... И сякаш всички му говореха: “Вечна ще е твоята самота, вечно ще си ненужен някому, непотребен като отломка от астероид, излишен като премахнат тумор.” А той се напрягаше ли напрягаше да осъществи контакт... Но всичко... абсолютно всичко около него беше само една безкрайна пустош... Никакво докосване до протегнатата ръка. Може би вятърът и слънцето поне да я погалят? Нито думичка можеше да стигне до сърцето. Нито даже съчувственият поглед. А прегръдката, че той не е сам - дали тя би значела нещо? Понеже по жълтите стотинки в чинийката разбираш на колко тоя свят оценява човешкия живот, ако няма никаква изгода от него. Уви, любовта, за която той до полуда пее в своите песни и играе в своите филми, се е оказала само за лична негова консумация! Докато чуждото страдание може да бъде добавено в питието му (ей-така, за да го превърне в купче наслада) единствено като мъничка бучка лед. Нали за леда не се плаща, бе, алоу?!

И се питаш: дали въобще светът може да ти покаже любовта, която ти никога не си познал?

Помня, че преди години и аз понякога си задавах тоя въпрос.

И когато получих отговора, той дойде с “Въздушна поща” отгоре.

Но ми го донесе едно момиче с пламнала обич в кръвта и невиждана никога от мен вяра, което нямаше... нямаше как да ме подмине тогава (беше през февруари 91-ва; а аз бях изпаднал в такава яма!... ).

Не само по Коледа стават чудеса...

П.П. Не се разминах с тоя човек, опитах се да се срещна с него. Не знам дали се получи. Ала си мисля, че никога вече няма да го забравя. В него аз видях тоталната отхвърленост и самота на Homo sapiens, чезнещ в нашия извратен свят, еманципирал се от Бога.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Ох, нужно ли е съществената част да бъде овъргаляна в толкова много излишен overhead , някой да sum-up-не с две изречения.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

"Когато ти си сам, и мене ме боли от твоята самота. Затова Те моля: събери ни, Господи!..." - Миро и Дивна - "Един коледен момент" - https://www.youtube.com/watch?v=sPeBba1vAIo

Поздрав

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си