Здравейте, мили котколюбители и притежатели на такива (всъщност човешки роби)
Такам, имаме си едно сладко пухкаво проклето котенце, което вече е на зрялата възраст от 8 години. Ще се местим скоро и имам(е) голямо желание за още едно малко пухче. Искам да е бебе, защото мисля че с такова ще е по-лесно. Нашата прекрасница като всяка една представителка на този вид е много териториална и, ако доведем котенце в сегашната квартира, сигурно ще го спука от бой. Затова преценихме, че ще е по-добре в новата квартира да се случи това, защото територията все още ще е неутрална. Рискът от бой, обаче, все още си съществува.
И имам два въпроса към вас: (към тези, които са докарвали второ коте известно време след първото)
1) Как представянето на новото попълнение да се случи най-безболезнено? Четох разни статии в интернетите това да се случва постепенно, може би има приложение при нас, защото има две помещения, където да са разделени за известно време, но бих приела и някакви съвети.
2) Има ли възможност сегашната котка да се стресира твърде много от промените (нов дом, нов приятел/враг) и да ѝ стане нещо?