Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
Здравейте, мили котколюбители и притежатели на такива (всъщност човешки роби)
Такам, имаме си едно сладко пухкаво проклето котенце, което вече е на зрялата възраст от 8 години. Ще се местим скоро и имам(е) голямо желание за още едно малко пухче. Искам да е бебе, защото мисля че с такова ще е по-лесно. Нашата прекрасница като всяка една представителка на този вид е много териториална и, ако доведем котенце в сегашната квартира, сигурно ще го спука от бой. Затова преценихме, че ще е по-добре в новата квартира да се случи това, защото територията все още ще е неутрална. Рискът от бой, обаче, все още си съществува.
И имам два въпроса към вас: (към тези, които са докарвали второ коте известно време след първото)
1) Как представянето на новото попълнение да се случи най-безболезнено? Четох разни статии в интернетите това да се случва постепенно, може би има приложение при нас, защото има две помещения, където да са разделени за известно време, но бих приела и някакви съвети.
2) Има ли възможност сегашната котка да се стресира твърде много от промените (нов дом, нов приятел/враг) и да ѝ стане нещо?

Благодаря ви много :*
смяната на жилище е стрес за животното има препарати на билкова основа ама не мога да ти кажа че лелчето ме дебне

те ще помогнат на старата да преживее стреса

иначе до другото до колкото разбрах дъртата е женска и това обуславя да е териториална нормално

иначе другото ако е малко има доста по-голям шанс да го приеме даже може и повече да направи от това да го приеме

иначе е добре да видиш първата и реакция спрямо него и гледай да не стане така че каката да прояви ревност

психологията при животните е трудна наука там няма как да се правят точни прогнози