Ами, потърси в ютюб. Най-общо казано, примерно при плодовете - диня и пъпеш се ядат само сутрин, никога през деня, защото "застигат" каквото и да си яла по-рано и не му позволяват да напусне организма. Плодовете се делят на три вида - сладки (банани, примерно), полукиселинни (тук са ябълките и доматите) и киселинни (цитрусови). Полукиселинните се смесват и с двата вида, но сладки и киселинни не се ядат едновременно. Зелени зеленчуци си отиват с всичко. Картофи и ориз не се ядат с месо, идеалната гарнитура е зелена салата. Това са само няколко примера, материята е изключително комплексна. Аз се опитвам да си направя яденето изключително просто. Обожавам зелена салата с круши, синьо сирене и орехи, ама това определено затруднява храносмилането.
Примерно, ако ще ям картофи, си ги пека на фурна с подправки. Не ям месо заедно с това.
Това, което аз правя - започвам деня с много вода. Просто в момента, в който стана, сядам в леглото и пия няколко чаши. Вчера бях изпила 700 мл само преди закуска. Чакам половин час и закусвам. През целия ден се опитвам да пия вода, в процес на превръщането на това в навик съм.
Опитвам се наистина усърдно да не ям сирена и да откажа прясното мляко в кафето. Ям кисело мляко, българско сирене и моцарела, останалите се опитвам да ги игнорирам. Никакви сметанови сосове.
Никакви плодове преди или след ядене. Плодовете не са десерт, ядат се на гладно. По-скоро ще изям 100 грама шоколад отколкото мандарини след вечеря.
От месата се опитвам да ям само пилешко и пуешко. И риба, де. Просто... замисли се колко си затормозяваш хранителната система с това месо. Месото има нужда от 6 часа да ти напусне тялото, 6 часа тоя стомах работи и работи, и работи.
Не всички имат директна връзка с ходенето до тоалетна (по едно време, като направих 4-5 поредни дни с около 2 литра вода, ходех по два пъти на ден, мухахаха!), но всичко помага на храносмилането. Поинтересувай се за Raw Till 4 диетата, примерно. Доста е екстремно лично за мен, не бих могла да го имплементирам в моя живот, но може да ти даде някои добри идеи.