- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- У дома
- 52 week money challenge
Някои от вас може и да са чували за това предизвикателство, но тези, които не са: Работата е там, че всяка седмица пускаш в касичката си толкова парички, колкото е ъмм броя на седмиците. Т.е. Започваме от януари - първата седмица пускаш едно левче, втората - две, тратата - три и т.н до края на годината. Да.. накрая се насъбира един период, в който всяка седмица трябва да слагаш по 40-50лв, което е малко тежичко, за това може да си разпокъсате 'влаганията' като например започнете от 45лв да кажем и с тикче си отбелязвате седмица 45та. А може да почнете и съвсем на обратно, така на края на годината ще пъхнете левче И ще извадите 1000+ :Р
И така.. Аз си направих моят 'график', вие може да си го изтеглите и принтирате и от интернет, както желаете. Просто пишете 52 week money challenge printable (примерно) и ще ви излязат хиляди варианти.
Някой навит за това предизвикателство?
Празните малки кутийки са за тикчета. Аз ще ползвам детско печатче, понеже не си намерих фулмастер. :33 https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.n...5945bafabb805d
4XCOKИ
Sometimes the best gift is the gift of never seeing you again.
Всичко за мен? Че то ако го кажа, няма вече да е за мен. Ще е всичко за теб.
Не звучи зле, а и обичам да си измислям различни предизвикателства, така че може и за това да се навия.![]()
Аз също съм навита. И без това трябва малко да се спра с това харчене.![]()
![]()
А пък аз лично мога да ти демонстрирам един много по - ефективен начин, с който за една година ще можеш да спестиш дори и повече. Първо, намирам концепцията на това предизвикателство за страшно и нереално безумна. Защото тя предполага, че средно аритметично за седмица трябва да спестяваш по 25 лева, с които повечето тийнове не разполагат. Добра би била тази програма, ако работиш за минимум 30 лева на ден и да спестяваш на равни вноски и каквото остане от седмичния бюджет, да се добавя. Единственият реално ефективен начин за спестяване на добри пари, това е да имаш разчетен такъв (седмичен бюджет), като спестяваш всичко, което остане освен набелязаната за спестявания сума. По онзи начин с 52те седмици = 1 година, ако го почнеш на 01.01, защото повечето хора правят такива неща от нова година, то декември месец, когато ще ти трябват пари за подаръци на много хора евентуално, празници и прочее, ти ще "трябва" да внасяш по 50-52 лева на седмица, което означава, че за един месец ще ти се наложи да си вложиш около една минимална работна заплата за "предизвикателството". Не го намирам за логично, честно.![]()
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Ама затова казвам.. може да се разбъркат седмиците, не е казано да се ходи точно по реда.. :33
Аз съм изплащала фотоапарат по 150лв на месец, тъй че.. :33
4XCOKИ
Иначе тук си прав до някъде, но поне при мен това трудно би се случило.. Аз съм ужасно емоционална в покупките си и не може да видя дъска с изтриваем магнитен маркер за два лева и да не си я купя. :33 и т.н.. :33
А така си пъхам каквото трябва в касичката, оставам с някви никви пари и гледам да се ограничавам какви глупости си купувам.. :33
4XCOKИ
zvuchi dobre samo deto trq si namerq nqkva kasi4ka deto se zatvarq s 12312 katinara i e ot stomana za da ne se izku6avam da vzimam pari:dd
Хаха не го бях чувала звучи доста интересно. Аз мислех да записвам всяка сума която харча и да видя за една година колко пари горе долу давам и за какво :ддд
Това върши работа на жените, стига да го започнат през лятото, тъкмо на пролет могат успешно да минат на фотосинтеза.