.
Отговор в тема
Страница 11 от 21 ПървиПърви ... 789101112131415 ... ПоследнаПърви
Резултати от 251 до 275 от общо 595

Hybrid View

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    draid, не съм те нападала. Върнах се назад да ти копирам точно мнението:

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Не знам защо просто всеки обяснява колко трудно е да се направи. Страх ли ви е или е някакво извинение ?
    Защо говориш на вие, като си надскочил възрастта 19-20, имаш образование повече от средно, обаче сочиш назидателно с пръст тези, които не са се решили на такава сериозна стъпка?
    Не ти ли изглежда логично да те попитам имаш ли деца и ако не, защо?

Натякваш, че сме страхливи/имаме извинение, обаче се изнесе като ощипана селска мома с обяснения /цитирам по памет/ че си можел да ми обясниш, ма не си струвало и бла бла...
    Не че ме касае личният ти живот, но и ти съдиш с двоен аршин.

Сигурно е долно, предвид положението/възрастта/доходите ми, че изобщо зададох и следните въпроси:

И защо никой не отрази това
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Айде замислете се, щом жената до вас се е решила на аборт, що за мъж е *мъжът* до нея.

вЕрвайте ми, една спокойна уверена в собствените и тези на партньора си способности, жена, която може във всяко едно отношение да разчита на мъжа до нея, няма да отиде да направи аборт ей така колкото да види какво е чувството.

към папугай-
    Въпрос за първа сигурна сума- водиш ли полов живот? Ако да, продължавай да четеш по-надолу.
    За втора сигурна сума- ползваш ли предпазни средства? От колко време сте заедно с приятелката ти?
    Ако забременее и роди, обаче после й се присъни, че не си е поживяла, та вземе и те зареже, ще успееш ли да се справиш сам с отглеждането на детето, ходейки и на работа? Какво ще му обясниш, когато те попита, защо другите деца ги взимат от детска градина мамите им, а неговата мама я няма?!

Въпрос за последна сигурна сума:
    Сега имаш ли бегла представа как би се чувствало едно бременно момиче пред подобна дилема?!
    Последно редактирано от kalpazanka : 01-17-2015 на 12:14

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на draid
    Ако беше мъж, сигурно щях да ти кажа, че не ти прави чест да се измъкваш по тоя начин и да не заставаш зад думите си, но няма да го направя, тъй като не е неочаквано поведение.

Логиката не е силна страна на жените, не я намесвай. Логично е и аз да те запитам, защо ти нямаш деца при сериозни доходи, и човек който е до теб от 10г но не съм го направил нали ? Аз обичам децата и не страдам от липса на женско внимание, колкото и нескромно да ти звучи. И тук не става въпрос защо тоя и оня няма деца, ако не са те учили такива въпроси по начало не са коректни. Въпросът тук е дали когато си на 20 и се е случило да забременееш не е бягане от отговорност аборта. Аз съм против това и соча назидателно с пръст именно тези хора, а не тия които са решили да имат дете на 25 или 30. Отделно обясненията ви как на 20 нито може да гледаш дете нито да го възпитаваш са меко казано глупави. Същото се отнася и за алтернативите аборт или дом за деца, сякаш това са единствените две алтернативи на неочаквана бременност.

Сега по така желаните от теб въпроси:

Прехвърляш вината върху мъжа, много ми е интересно защо ? Може да си сигурна обаче, че не е задължително желанието за аборт да е в мъжа, но ако така го възприемаш по-лесно мятай отговорността върху нас. Аз лично никога не бих накарал жената до мен да направи аборт, но аз така или иначе имам сериозно развито чувство за отговорност.

По въпросите ти към папагала:

1. За да имаш дете или опасност от забременяване определено трябва да имаш и приятелка и да не се пазите.
    2. Ако забременее и след това й се присъни, че не се е наживяла и "избяга" няма да си оставя детето в дом. Със сигурност ще се справя с отглеждането на детето си и това ще бъде приоритет за мен. Ще му обясня нещата точно такива каквито са, не едно дете е отгледано от един родител.
    3. Имам представа, но не виждам какво искаш да ми кажеш с това ? Възможно е да направи аборт, напълно възможно е да си го отгледа. Естествено първото решение е по-лесното, пък хората все обичат да избират лесното, особено масите.
    Последно редактирано от draid : 01-17-2015 на 13:33

Град
    пространството на Дисе
    Логиката не е силна страна на жените, не я намесвай. Логично е и аз да те запитам, защо ти нямаш деца при сериозни доходи, и човек който е до теб от 10г но не съм го направил нали ?
    Не аз съм тази, която писа за страх и извинение, нали?

Пак ще те цитирам

Не знам защо просто всеки обяснява колко трудно е да се направи. Страх ли ви е или е някакво извинение ?
    Ще си формулирам въпроса по следния начин /понеже явно предния път не си ме разбрал или така ти изнася/- теб какво те спря да се сдобиеш с наследник на 20? Страх или оправдание? Нали уж е лесно?
    Последно редактирано от kalpazanka : 01-17-2015 на 13:40

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Да си ме чула да се оправдавам как бих гледал дете ? Да си чула да рева колко са скъпи памперсите ? Да си чула да казвам, че е по-добре да направи жена ми аборт защото финансовото ми положение е еди какво си ? Доколкото помня не съм писал подобни неща, ако на 20 се беше случило да очаквам дете, което надали щеше да стане, щях да кажа на приятелката си да го задържим и да го гледаме, щях да я подкрепя и т.н. И повтарям за не знам кой ли път,тук не става въпрос за конкретно целенасочено правене на дете на Х години, става въпрос, че ако на 20 се случи да забременее трябва да си понесеш отговорността и да не е оправдаваш с глупости с каквито се оправдавате половината тук. Това са извинения, който постоянно се извинява, явно така си е научен. И отново не видях какво би спряло една двойка да изгледа дете на 19 или 20 ? Продължавам да чакам да ми отговориш и не ми пробутвай като пантерата "ама знаеш ли колко струват едни памперси" или как ще взема детски. Родителите ми никога не са взели и лев детски за мен или брат ми.

Отделно никога не съм бягал от темата, както ти описа. Аз просто прецених че е крайно време да се махна от форума и ще го направя когато тая тема приключи. Голяма заслуга за това ми решение имаш и ти персонално.
    Последно редактирано от draid : 01-17-2015 на 14:38

Град
    пространството на Дисе
    И отново не видях какво би спряло една двойка да изгледа дете на 19 или 20 ?
    Същото, което теб те е спряло на 20 да имаш дете. Не знам колко по-директно от това да ти го напиша.
    Двулично е/лицемерно/подло и не знам още какво да продължаваш с назидателния тон, при положение че собствен опит нямаш.

Отделно никога не съм бягал от темата, както ти описа. Аз просто прецених че е крайно време да се махна от форума и ще го направя когато тая тема приключи. Голяма заслуга за това ми решение имаш и ти персонално.
    ^_^

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    Да си ме чула да се оправдавам как бих гледал дете ? Да си чула да рева колко са скъпи памперсите ? Да си чула да казвам, че е по-добре да направи жена ми аборт защото финансовото ми положение е еди какво си ? Доколкото помня не съм писал подобни неща, ако на 20 се беше случило да очаквам дете, което надали щеше да стане, щях да кажа на приятелката си да го задържим и да го гледаме, щях да я подкрепя и т.н. И повтарям за не знам кой ли път,тук не става въпрос за конкретно целенасочено правене на дете на Х години, става въпрос, че ако на 20 се случи да забременее трябва да си понесеш отговорността и да не е оправдаваш с глупости с каквито се оправдавате половината тук.
    Мога да ти кажа, щях да уча по-малко, щях да се откажа от втора специалност, щях да работя повече и т.н. и пак щеше да стане. Никой не е казал, че трябва да е приятно или лесно, но щеше да стане. И с тоя пълноценен родител станахте за смях. Кой е пълноценен родител, като и на вас родителите ви са работили по цял ден за да ви издържат и да имате всичко нали ? Какво значи пълноценен родител ? За мен пълноценен родител може да е само тоя дето е 24/7 с детето поне до 10г че да го възпита. Ама вие много обичате да злоупотребявате с думички.

А тия 300лв за количка са такъв смях, че няма на къде. Ако трябва ще навъртя 20 телефона и ще намеря количка от познати които са я ползвали преди 1-2г и няма да дам и 1лв. Ама чакай то сигурно бебето може да хване краста, ако не е от магазина. Това са просто толкова смешни извинения, че направо жал ми става като ви слушам. И после аз съм бил комплексиран на тема пари.
    Искам да обърна внимание на това, защото е важно.
    Първо, поздравления за начина, по който мислиш и за подкрепата, която би оказал, за отговорността, която би поел. Така е редно да се постъпи. Обаче вярвам, че осъзнаваш, че не всеки мъж би постъпил като теб, когато е на 19-20, а и не само. Точно от там се поражда още несигурност у младата жена и стигаме до думите на Калпазанка:
    Айде замислете се, щом жената до вас се е решила на аборт, що за мъж е *мъжът* до нея.
    вЕрвайте ми, една спокойна уверена в собствените и тези на партньора си способности, жена, която може във всяко едно отношение да разчита на мъжа до нея, няма да отиде да направи аборт ей така колкото да види какво е чувството
    Всеизвестно е, че за създаването на дете са нужни двама => най-логично е отговорността да пада и на двамата. В общия случай жената взима крайното решение дали да направи аборт или да задържи бебето, НО със сигурност то е повлияно от отношението на бъдещия баща към ситуацията - да е щастлив, че ще има бебе и да казва: "всичко ще е наред", докато продължава да цъка игри на компа по цял ден, примерно, вместо да мисли план как да се случат нещата, да си търси работа и т.н., не вдъхва особено голяма сигурност. А една жена има нужда да се чувства в сигурни ръце, подкрепяна, закриляна, а когато е бременно - необходимостта се увеличава, защото тя вече не мисли само за себе си, мисли и за плода.
    Студентка, която е самотна майка, няма как да разчита сама на себе си, колкото и да й се иска. Няма как да съчетаваш работа на пълен работен ден + гледане на бебе + безсънни нощи. Дори и да се откажеш от ученето. Невинаги можеш да ангажираш родителите си, както и невинаги можеш да плащаш за детегледачки. Ето тук идва несигурността за една жена - мога ли аз да дам най-доброто на детето си? В този случай - определено не. Ако има баща, който би постъпил като Дрейд - везната със сигурност ще се наклони към раждане на детето, защото тогава просто нещата изглеждат много по-възможни.
    Но разбира се, това е само единия случай - когато е станал гаф и въпреки това ти се иска да запазиш детето, но нямаш/имаш нужната сигурност.

Също така не мисля, че е много адекватно да се дава личен пример от рода на "нашите като са ме родили са нямали нищо, бла бла бла, а сме растяли много добре и са постигнали достатъчно". Не отричам, че това е често срещано, дори и при нашите е било така (но за да бъдем добре, тате е ходил доброволно на някакави мисии и го е нямало по мега много време, а когато се е прибирал отпуските аз не съм го познавала и съм питала "кой е това", както и винаги присъствието му ми е липсвало мега много, така че това не е най-добрият вариант, но е... оптимален). Обаче говорим за други времена - някъде бях гледала някаква статистика, че тогава х% (висок) от браковете са били провокирани от бременност. Т.е. жената забременява, мъжът поема отговорност, предлагайки брак и след това градят семейство. И дори си мисля, че е било прието нещата да се случват така - направил си нещо, носиш си последствията.
    Сега нещата стоят по малко по-различен начин и шансът един 20 годишен мухльо да си каже: "абе, какво ще се занимавам с това бебе, как ще се лишавам от личните си забавления, що не си събера нещата и да се махна" и да срещне подкрепа от хората е по-голям. Защото е млад, защото "нека се наживее момчето", "ами тя да е мислила като е давала без контрацепция"... какви ли не неща съм чувала.

Та, мисълта ми е, че при случай, в който абортът не е приет като начин за контрацепция, има бременност, ако жената има гаранция, че таткото ще бъде отговорен и към нея, и към детето, то абортът ще е далеч от план А.

П.П. Мега много ми се спи и не мога да преценя дали се изразявам добре в момента, ама се надявам да ми схванете мисълта. :Д
    Последно редактирано от Naive : 01-17-2015 на 23:04

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Naive Виж мнението
    Искам да обърна внимание на това, защото е важно.
    Първо, поздравления за начина, по който мислиш и за подкрепата, която би оказал, за отговорността, която би поел. Така е редно да се постъпи. Обаче вярвам, че осъзнаваш, че не всеки мъж би постъпил като теб, когато е на 19-20, а и не само. Точно от там се поражда още несигурност у младата жена и стигаме до думите на Калпазанка:

Всеизвестно е, че за създаването на дете са нужни двама => най-логично е отговорността да пада и на двамата. В общия случай жената взима крайното решение дали да направи аборт или да задържи бебето, НО със сигурност то е повлияно от отношението на бъдещия баща към ситуацията - да е щастлив, че ще има бебе и да казва: "всичко ще е наред", докато продължава да цъка игри на компа по цял ден, примерно, вместо да мисли план как да се случат нещата, да си търси работа и т.н., не вдъхва особено голяма сигурност. А една жена има нужда да се чувства в сигурни ръце, подкрепяна, закриляна, а когато е бременно - необходимостта се увеличава, защото тя вече не мисли само за себе си, мисли и за плода.
    Студентка, която е самотна майка, няма как да разчита сама на себе си, колкото и да й се иска. Няма как да съчетаваш работа на пълен работен ден + гледане на бебе + безсънни нощи. Дори и да се откажеш от ученето. Невинаги можеш да ангажираш родителите си, както и невинаги можеш да плащаш за детегледачки. Ето тук идва несигурността за една жена - мога ли аз да дам най-доброто на детето си? В този случай - определено не. Ако има баща, който би постъпил като Дрейд - везната със сигурност ще се наклони към раждане на детето, защото тогава просто нещата изглеждат много по-възможни.
    Но разбира се, това е само единия случай - когато е станал гаф и въпреки това ти се иска да запазиш детето, но нямаш/имаш нужната сигурност.

Също така не мисля, че е много адекватно да се дава личен пример от рода на "нашите като са ме родили са нямали нищо, бла бла бла, а сме растяли много добре и са постигнали достатъчно". Не отричам, че това е често срещано, дори и при нашите е било така (но за да бъдем добре, тате е ходил доброволно на някакави мисии и го е нямало по мега много време, а когато се е прибирал отпуските аз не съм го познавала и съм питала "кой е това", както и винаги присъствието му ми е липсвало мега много, така че това не е най-добрият вариант, но е... оптимален). Обаче говорим за други времена - някъде бях гледала някаква статистика, че тогава х% (висок) от браковете са били провокирани от бременност. Т.е. жената забременява, мъжът поема отговорност, предлагайки брак и след това градят семейство. И дори си мисля, че е било прието нещата да се случват така - направил си нещо, носиш си последствията.
    Сега нещата стоят по малко по-различен начин и шансът един 20 годишен мухльо да си каже: "абе, какво ще се занимавам с това бебе, как ще се лишавам от личните си забавления, що не си събера нещата и да се махна" и да срещне подкрепа от хората е по-голям. Защото е млад, защото "нека се наживее момчето", "ами тя да е мислила като е давала без контрацепция"... какви ли не неща съм чувала.

Та, мисълта ми е, че при случай, в който абортът не е приет като начин за контрацепция, има бременност, ако жената има гаранция, че таткото ще бъде отговорен и към нея, и към детето, то абортът ще е далеч от план А.

П.П. Мега много ми се спи и не мога да преценя дали се изразявам добре в момента, ама се надявам да ми схванете мисълта. :Д
    ще бъде отговорен вярвай ми
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен Аватара на 102
    то щото детските са милиони

anonymous895156
    Guest
    Цитирай Първоначално написано от 102 Виж мнението
    то щото детските са милиони
    по онова време са били
    едно време каква младеж имаше

Мега фен Аватара на 102
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    по онова време са били
    едно време каква младеж имаше
    а какви милиони имаше ехее

anonymous895156
    Guest
    а какви милиони имаше ехее
    ядеше се хляб за милиони
    човек

Просто цитирам по спомен едно от оправданията които тя спомена.

Мега фен Аватара на 102
    а, извинявам се тогава

Мега фен Аватара на 102
    защо ми се струва че draid е от поколението което не се возеше в колички за хиляда леа
    защо ми се струва че draid е от поколението в което хората си услужваха
    защо ми се струва че си неадекватно същество

Мега фен Аватара на 102
    тва относно малоумието за парите

Град
    пространството на Дисе
    draid е от поколението, което ще се обвърже с жена и ще остане с нея в болест и здраве, в богатство и бедност, обаче първо ще предложи брачен договор.

Мега фен Аватара на 102
    draid е от поколението, което ще се обвърже с жена и ще остане с нея в болест и здраве, в богатство и бедност, обаче първо ще предложи брачен договор.
    какво общо имат двете неща

Ето ти отговора
    draid, не съм те нападала.
    Просто продължава да се придържа към него.

Град
    пространството на Дисе
    Допълних.

Просто продължава да се придържа към него.
    Продължавам да се придържам към мнението ми от по-горе, че е лицемерно при липса на собствен опит да съдиш останалите що не гледат деца по на 19-20 години.
    Последно редактирано от kalpazanka : 01-17-2015 на 15:26

Мега фен Аватара на 102
    Допълних.
    имах предвид между началото ти и брачния договор

Допълних.

Продължавам да се придържам към мнението ми от по-горе, че е лицемерно при липса на собствен опит да съдиш останалите що не гледат деца по на 19-20 години.
    А аз продължавам да се придържам към мнението, че не е необходимо да съм убивал някого, за да съдя тия дето го правят. Също така продължавам да чакам да ми отговориш на въпроса как така на 19 или 20 не може да се гледа дете. Много ми е интересно да ми отговориш ?

PinkPan7her, няма ли да имаш угризения на съвестта, ако убиеш детето си?

Цитирай Първоначално написано от PinkPan7her Виж мнението
    Правила съм го, драги, и то не веднъж, не ми минавай с лични нападки. И в дом за стари хора съм била.
    Ти кога, викаш, беше за последен път там?

А комплекси на тема пари имаш ти, както много пъти се видя в този форум
    Моето мнение относно финансовото ми положение е, че категорично не позволява гледане на дете. Финансите ми отиват за храна и наем, чат-пат нещо козметично - от магазини тип ДМ, не си купувам скъпотии. Връщане в България ми е невъзможно, така че хвърлянето на детето на нашите, които, впрочем, са далеч от пенсионери с куп свободно време. Или може би трябва да си оставя университета, за да отидем с приятеля ми при неговите родители в друг град - които, впрочем, отново работят и няма как да помагат с гледането. Да прекъсна за една година, ами после? Няма кой да хвърли едно рамо, пари за бавачки очевидно няма да има. Ама какви бавачки, то за първични разходи няма да има. Или приятелят ми трябва да си прекъсне магистъра, за да започне на пълен работен ден сигурно? Не желаех да давам примери със себе си, ама ти си като квартална бабичка - плюе по хората, пък не се вижда самата себе си. Слушам, дай ми ти решение при едно потенциално забременяване сега.

Когато успееш да се обосновеш с нещо повече от "пълни глупости", пак поставяй диагнози за моето интелектуално ниво.
    Защото твоето, никак не е впечатляващо - нито умееш да пишеш кой знае как, нито да четеш, камо ли да се аргументираш.

като за начало, ей тука можеш да видиш - http://www.pakostnik.com/.
    Щото, отново, за разлика от теб, имам малко повече бебета в обкръжението си, разбирай родата, и знам кое как върви.

Е то решението е очевидно бе злато. Правиш аборт и готово, чиста работа, лесна, бърза какво има да му мислиш за решения. Виждам една голяма разлика между мен и теб. Очевидно ти търсиш начини нещо да не стане, аз от своя страна съм учен цял живот точно обратното. Комплекси имам викаш за пари ? Хах, много пъти ти повторих, за мен парите са средство, не цел. Въпреки това ако имаш желание кажи ми колко вашите изкарват на месец двамата заедно, може да ти направя едно сравнение на тема пари. Ясно ми е че ви се е превърнало в някаква самоцел това с парите, да имаше за какво поне. Отделно моето интелектуално ниво, може много да се изненадаш, но това бих предпочел да го направя на живо, че ще е далеч по-забавно. В същото време единственият очевидно недостоверен довод който ти даваш са глупавите пари и кое колко много струвало.

Същото, което теб те е спряло на 20 да имаш дете. Не знам колко по-директно от това да ти го напиша.
    Двулично е/лицемерно/подло и не знам още какво да продължаваш с назидателния тон, при положение че собствен опит нямаш.

^_^
    Вложи малко мисъл. Не съм гледал дете на 20, защото не ми се е наложило. Ако се беше случило сега щеше да си припка наоколо. Знам какво бих направил аз, така че не ми говори за двуличие и лицемерие, особено ти с твоето поведение.

Иначе не се радвай, не е хубаво това.

Пак ли ще кажеш, че не си ме нападала ? Или тоя път може и да проявиш достойнство от някъде, ако изобщо имаш такова ? Аз няма да подкрепям жена ми във всичко, обаче със сигурност няма да я накарам да прави аборт, защото памперса струва Хлв, а аз егоистично искам да отида на дискотека, да си купувам дрешки или да правя каквото и да е за собствена угода.
    Последно редактирано от draid : 01-17-2015 на 15:21

Парите не са причина за аборт. Това е само оправдание.

Град
    пространството на Дисе
    Много ми е интересно как с твоите 7 години учене /редовно обучение/ щеше да издържаш семейство, да посещаваш занятия и да си пълноценен родител?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си