- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Аборт на малолетна
Правим всичко за баба.
И аз като тебе папагале не мисля сам, а разчитам на бабините представи за света.
Папагале, ако налапаш 1 аспирин гънките в главата ти ще се удвоят :Д
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
За подмазвач хахаха. Също ме смята за турчин, щото не съм русофил. И ти се мъчиш да водиш нормален разговор с тоя дърт чекиджия
Бях решил да напусна форума завинаги, но явно тази тема я оставих недовършена, ще си позволя за това да кажа още някой неща по нея преди да ви оставя на фантазиите и мечтите за забогатяване.
Забавно е как казваш това нещо, при положение че ти самата извърши един тон нападки срещу мен, без да даваш каквито и да е аргументи. Нападки които касаеха моето семейно положение и факта, че аз нямам деца без дори да ме познаваш и без да си имаш и бегла представа, защо аз нямам деца. Както и да е аз не съм човек който може да се провокира лесно дори с толкова долни неща които ти опита, което е доста жалко предвид годините ти и мястото на работа. В тоя ред на мисли, още не съм видял какъвто и да е смислен аргумент относно невъзможността едно 20г семейство да отгледа дете като не се рови по кофите.
Без да се засягаш и без да защитавам папагала към който не храня големи симпатии бих казал, че това е меко казано смешна заплаха. Предполагам си наясно, че познанията му стигат до определено ниво, което не е необходимо да е високо, но спокойно би му позволило да пише във форума и ти няма да успееш да го спреш от това му начинание ако желае. Да не говорим, че явно имаш доста избирателно алармиране за нарушенията във форума, при все че не направи забележка на пантерата която открито обижда в същата тази тема.
Не мислиш ли, че е смешно да обиждаш хората, при положение че твоето интелектуално ниво е под огромен въпрос ? Лъхаш на комплекси много от които свързани определено с финансовата страна на нещата и очевидно се забелязва мания за доказване. Твърдиш, че си много над нещата, а в същото време си позволяваш да наричаш някого тъпанар ? В коя бизнес среда това е признак на каквото и да било ? Освен може би на безсилие ? Всъщност като се замисля може изобщо да не си попадала в каквато и да е бизнес среда.
Попитай тия 2-3 човека дето с ръка на сърцето казват, че родителите им не стават, дали предпочитат да не бяха се раждали или може би да бяха зарязани някъде след като така или иначе родителите им не става. Може би ще ти отговорят че е по-добре да не бяха се раждали дам.
Ако беше толкова запозната с домовете за изоставени деца, щеше да знаеш как те оценяват малките неща които получават, може би щеше да си виждала и радостта и блясъка в очите им когато им подариш нещо незначително, ако изобщо си го правила, че то е лесно да се тръби по форумите.
Просто съжалявам повечето хора на които всяка втора дума е пари или нещо свързано със финансовото им положение. Толкова са важни за вас глупавите пари, че ако някога ги имате дори сигурно няма да знаете какво да правите с тях.
draid, не съм те нападала. Върнах се назад да ти копирам точно мнението:
Защо говориш на вие, като си надскочил възрастта 19-20, имаш образование повече от средно, обаче сочиш назидателно с пръст тези, които не са се решили на такава сериозна стъпка?
Не ти ли изглежда логично да те попитам имаш ли деца и ако не, защо?
Натякваш, че сме страхливи/имаме извинение, обаче се изнесе като ощипана селска мома с обяснения /цитирам по памет/ че си можел да ми обясниш, ма не си струвало и бла бла...
Не че ме касае личният ти живот, но и ти съдиш с двоен аршин.
Сигурно е долно, предвид положението/възрастта/доходите ми, че изобщо зададох и следните въпроси:
И защо никой не отрази това
Последно редактирано от kalpazanka : 01-17-2015 на 12:14
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Ако беше мъж, сигурно щях да ти кажа, че не ти прави чест да се измъкваш по тоя начин и да не заставаш зад думите си, но няма да го направя, тъй като не е неочаквано поведение.
Логиката не е силна страна на жените, не я намесвай. Логично е и аз да те запитам, защо ти нямаш деца при сериозни доходи, и човек който е до теб от 10г но не съм го направил нали ? Аз обичам децата и не страдам от липса на женско внимание, колкото и нескромно да ти звучи. И тук не става въпрос защо тоя и оня няма деца, ако не са те учили такива въпроси по начало не са коректни. Въпросът тук е дали когато си на 20 и се е случило да забременееш не е бягане от отговорност аборта. Аз съм против това и соча назидателно с пръст именно тези хора, а не тия които са решили да имат дете на 25 или 30. Отделно обясненията ви как на 20 нито може да гледаш дете нито да го възпитаваш са меко казано глупави. Същото се отнася и за алтернативите аборт или дом за деца, сякаш това са единствените две алтернативи на неочаквана бременност.
Сега по така желаните от теб въпроси:
Прехвърляш вината върху мъжа, много ми е интересно защо ? Може да си сигурна обаче, че не е задължително желанието за аборт да е в мъжа, но ако така го възприемаш по-лесно мятай отговорността върху нас. Аз лично никога не бих накарал жената до мен да направи аборт, но аз така или иначе имам сериозно развито чувство за отговорност.
По въпросите ти към папагала:
1. За да имаш дете или опасност от забременяване определено трябва да имаш и приятелка и да не се пазите.
2. Ако забременее и след това й се присъни, че не се е наживяла и "избяга" няма да си оставя детето в дом. Със сигурност ще се справя с отглеждането на детето си и това ще бъде приоритет за мен. Ще му обясня нещата точно такива каквито са, не едно дете е отгледано от един родител.
3. Имам представа, но не виждам какво искаш да ми кажеш с това ? Възможно е да направи аборт, напълно възможно е да си го отгледа. Естествено първото решение е по-лесното, пък хората все обичат да избират лесното, особено масите.
Последно редактирано от draid : 01-17-2015 на 13:33
Не аз съм тази, която писа за страх и извинение, нали?
Пак ще те цитирам
Ще си формулирам въпроса по следния начин /понеже явно предния път не си ме разбрал или така ти изнася/- теб какво те спря да се сдобиеш с наследник на 20? Страх или оправдание? Нали уж е лесно?
Последно редактирано от kalpazanka : 01-17-2015 на 13:40
Да си ме чула да се оправдавам как бих гледал дете ? Да си чула да рева колко са скъпи памперсите ? Да си чула да казвам, че е по-добре да направи жена ми аборт защото финансовото ми положение е еди какво си ? Доколкото помня не съм писал подобни неща, ако на 20 се беше случило да очаквам дете, което надали щеше да стане, щях да кажа на приятелката си да го задържим и да го гледаме, щях да я подкрепя и т.н. И повтарям за не знам кой ли път,тук не става въпрос за конкретно целенасочено правене на дете на Х години, става въпрос, че ако на 20 се случи да забременее трябва да си понесеш отговорността и да не е оправдаваш с глупости с каквито се оправдавате половината тук. Това са извинения, който постоянно се извинява, явно така си е научен. И отново не видях какво би спряло една двойка да изгледа дете на 19 или 20 ? Продължавам да чакам да ми отговориш и не ми пробутвай като пантерата "ама знаеш ли колко струват едни памперси" или как ще взема детски. Родителите ми никога не са взели и лев детски за мен или брат ми.
Отделно никога не съм бягал от темата, както ти описа. Аз просто прецених че е крайно време да се махна от форума и ще го направя когато тая тема приключи. Голяма заслуга за това ми решение имаш и ти персонално.
Последно редактирано от draid : 01-17-2015 на 14:38
Просто цитирам по спомен едно от оправданията които тя спомена.
Правила съм го, драги, и то не веднъж, не ми минавай с лични нападки. И в дом за стари хора съм била.
Ти кога, викаш, беше за последен път там?
А комплекси на тема пари имаш ти, както много пъти се видя в този форум
Моето мнение относно финансовото ми положение е, че категорично не позволява гледане на дете. Финансите ми отиват за храна и наем, чат-пат нещо козметично - от магазини тип ДМ, не си купувам скъпотии. Връщане в България ми е невъзможно, така че хвърлянето на детето на нашите, които, впрочем, са далеч от пенсионери с куп свободно време. Или може би трябва да си оставя университета, за да отидем с приятеля ми при неговите родители в друг град - които, впрочем, отново работят и няма как да помагат с гледането. Да прекъсна за една година, ами после? Няма кой да хвърли едно рамо, пари за бавачки очевидно няма да има. Ама какви бавачки, то за първични разходи няма да има. Или приятелят ми трябва да си прекъсне магистъра, за да започне на пълен работен ден сигурно? Не желаех да давам примери със себе си, ама ти си като квартална бабичка - плюе по хората, пък не се вижда самата себе си. Слушам, дай ми ти решение при едно потенциално забременяване сега.
Когато успееш да се обосновеш с нещо повече от "пълни глупости", пак поставяй диагнози за моето интелектуално ниво.
Защото твоето, никак не е впечатляващо - нито умееш да пишеш кой знае как, нито да четеш, камо ли да се аргументираш.
като за начало, ей тука можеш да видиш - http://www.pakostnik.com/.
Щото, отново, за разлика от теб, имам малко повече бебета в обкръжението си, разбирай родата, и знам кое как върви.
Последно редактирано от PinkPan7her : 01-17-2015 на 15:02
Ти сякаш си от вчера тук, за да ме питаш подобно нещо. За пантерата, семейството и и приятелите и тук се знае всичко и не защото сме я питали, просто тя обича да говори за тях почти навсякъде.
Аз хората не ги определям по снимка, за пинкуу обаче мога да гарантирам на 100% , че е пълно копие на майка си, а и тя сама си го е казвала.
Дали водя ли, почти целия форум може да ми бъде дете.
Предпазното средство против забременяване съм аз, презерватитивите ги ползвам срещу болести.
Единствените хора, които уважавам са семейството и приятелите ми. Моята кръв не ще я гледам, а ще убивам без притеснение, ако се наложи. Майката на детето ми не ми е никаква и въобще не ме ебе за нея, но детето ми е съвсем друг въпрос и само наистина болен човек би питал, какво съм щял да правя.
Бременните мислещи за аборт нямат дилема, също нямат и акъл, щом оправанието им е, че искали да учат, да живеят или да се обличат в модни дрешки, което няма как да стане, ако се наложи да се грижат за друг, а не само за себе си.
Всичко в живота се плаща, на готово нищо не ти се дава, ако решиш толкова лесно да се откажеш от важните неща, какъв е смисъла въобще да претендираш, че си човешко същество.
Не те смятам, а го знам. Точното ти име не го помня, за това те наричам Хасан.
защо ми се струва че draid е от поколението което не се возеше в колички за хиляда леа
защо ми се струва че draid е от поколението в което хората си услужваха
защо ми се струва че си неадекватно същество
draid е от поколението, което ще се обвърже с жена и ще остане с нея в болест и здраве, в богатство и бедност, обаче първо ще предложи брачен договор.
PinkPan7her, няма ли да имаш угризения на съвестта, ако убиеш детето си?
Е то решението е очевидно бе злато. Правиш аборт и готово, чиста работа, лесна, бърза какво има да му мислиш за решения. Виждам една голяма разлика между мен и теб. Очевидно ти търсиш начини нещо да не стане, аз от своя страна съм учен цял живот точно обратното. Комплекси имам викаш за пари ? Хах, много пъти ти повторих, за мен парите са средство, не цел. Въпреки това ако имаш желание кажи ми колко вашите изкарват на месец двамата заедно, може да ти направя едно сравнение на тема пари. Ясно ми е че ви се е превърнало в някаква самоцел това с парите, да имаше за какво поне. Отделно моето интелектуално ниво, може много да се изненадаш, но това бих предпочел да го направя на живо, че ще е далеч по-забавно. В същото време единственият очевидно недостоверен довод който ти даваш са глупавите пари и кое колко много струвало.
Вложи малко мисъл. Не съм гледал дете на 20, защото не ми се е наложило. Ако се беше случило сега щеше да си припка наоколо. Знам какво бих направил аз, така че не ми говори за двуличие и лицемерие, особено ти с твоето поведение.
Иначе не се радвай, не е хубаво това.
Пак ли ще кажеш, че не си ме нападала ? Или тоя път може и да проявиш достойнство от някъде, ако изобщо имаш такова ? Аз няма да подкрепям жена ми във всичко, обаче със сигурност няма да я накарам да прави аборт, защото памперса струва Хлв, а аз егоистично искам да отида на дискотека, да си купувам дрешки или да правя каквото и да е за собствена угода.
Последно редактирано от draid : 01-17-2015 на 15:21
Последно редактирано от kalpazanka : 01-17-2015 на 15:26