.
Отговор в тема
Страница 14 от 24 ПървиПърви ... 4101112131415161718 ... ПоследнаПърви
Резултати от 326 до 350 от общо 595
    Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    как да кажа че си добра кажи ми? същински дявол си

говорим за аборт
    кой какво прави преди да забременее е съвсем друга тема
    За мен всяко възпрепятстване на развитието на точно конкретното дете, което може да се получи в даден момент, е еднакво добро или лошо.
    Пак казвам, ако родителите ни бяха правили секс с презерватив точно в този момент, в който не са правили и майките ни са заченали, нас нямаше да има, щеше да има други хора.

Заради това моля всички аргументи в защита на плода да идват само, ако въпросното лице не се предпазва от бременност.

Останалите могат да продължат.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Значи за теб е едно и също дали те ритам в главата или ти казвам, че ще те ритна в главата ?
    Ако разгледаме ритането в главата като последвало след предупреждението за ритане в главата, да, едно и също е, защото първо ще го кажеш и после ще риташ.

Но асоциацията няма нищо общо с горепосочената тема, давам ти шанс да опиташ пак.

@Иве , не обичам да смесвам логиката с емоциите, двете имат единствено общо, ако се опиташ да обясниш емоциите чрез логика. Но логиката чрез емоции не можеш.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Остани сериозен, ако обичаш, и не измествай темата.
    Аз съм напълно сериозен.
    Не е нужно някой да напише, че изкарва толкова пари, има такава кола, живее в такова жилище, за да ти стане ясно, че целия му живот се върти около парите.
    Повечето от вас си нямат понятие, че многото пари не гарантират щастие или лесен живот, дори обратното важи в много по-голяма степен.

Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Ако разгледаме ритането в главата като последвало след предупреждението за ритане в главата, да, едно и също е, защото първо ще го кажеш и после ще риташ.
    Защото като ти каже, че ще те ритна в главата, ще стоиш и ще чакаш ли ?

Това мнение е за тук
    http://www.teenproblem.net/forum/sho...1#post11221615
    Последно редактирано от papugai : 01-17-2015 на 18:02

Аз съм напълно сериозен.
    Не е нужно някой да напише, че изкарва толкова пари, има такава кола, живее в такова жилище, за да ти стане ясно, че целия му живот се върти около парите.
    Повечето от вас си нямат понятие, че многото пари не гарантират щастие или лесен живот, дори обратното важи в много по-голяма степен.

Защото като ти каже, че ще те ритна в главата, ще стоиш и ще чакаш ли ?
    Да не си чел съветите на Шопенхауер за печелене на спор , когато не си прав?
    Не се измъкмай с асоциации, които не са приложени коректно така че да отразяват горепосоченото твърдение точно, без изменения на гръбначната идея.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Да не си чел съветите на Шопенхауер за печелене на спор , когато не си прав?
    Не се измъкмай с асоциации, които не са приложени коректно така че да отразяват горепосоченото твърдение точно, без изменения на гръбначната идея.
    Твоят въпрос по начало е глупав. Ти сложи заедно презерватив, ескапел и аборт.
    Радвай се, че аз не те попитах дали предпочиташ да ти кажа, че ще те ритна или да те застрелям в главата без предисловия.

Твоят въпрос по начало е глупав. Ти сложи заедно презерватив, ескапел и аборт.
    Радвай се, че аз не те попитах дали предпочиташ да ти кажа, че ще те ритна или да те застрелям в главата без предисловия.
    Не е релевантно.
    А по трите начина възпрепятстваш конкретно нечий живот, както ще се потретя, ако вашите бяха правили секс с презерватив, щеше да е роден друг човек на твое място.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на draid
    Пантерата не съм видяла да пише каква кола е карала/кара или къде е пътувала. Аз също не си поствам пътната книжка в Дневника в раздел Любов.
    Тва са само примери, дето ми идват в главата на прима виста. Ако се разровя в мненията, сигурно и още примери ще изровя.
    Отвори си темата за каква кола карам и провери. Аз винаги съм карал коли за не повече от 8-10хил. Докато учех се придвижвах предимно пеша и с градски въпреки че имах кола. Последните ми 10хил км да кажем съм ги изминал на кола която струва под 3хил. в момента. Обвиняваш ме че се хваля каква кола карам или ? Аз винаги съм бил рационален човек. Да карал съм и скъпи коли и какво ? Пътувал съм много имал съм възможност и въпреки това за мен парите имат по малко значение отколкото за вас с пантерата. На пантерата живота и се върти около това просто, аз понеже съм имал съм разбрал, че парите нито са всичко, нито купуват щастие. Ето ти например за какво си заминала да не казвам къде ? Сигурно за много добрата реализация ? Разделена си с приятеля за какво ? За да се бъхташ там за по-големите пари. Еми успех. Ама не ми обяснявай как аз съм зависим от парите.

А вие само седите и ми се извинявате как памперсите са скъпи и това ви е извинението. Христов ви го каза много добре. Родителите ми също са започнали от нищо и са отгледали две деца. Баща ми е учил когато брат ми е бил роден и видиш ли пак са успели. Ама то ся ще кажете е друго нали ?

Не е релевантно.
    А по трите начина възпрепятстваш конкретно нечий живот, както ще се потретя, ако вашите бяха правили секс с презерватив, щеше да е роден друг човек на твое място.
    Това е силно издребняване от човек който иска да не загуби спор или иска да се окаже прав. Презерватива не е равен на аборт по никакъв начин. В противен случай ти си на мнението на хлапетата, че аборта е контрацепция.
    Последно редактирано от draid : 01-17-2015 на 18:21

Не е релевантно.
    Ставаш дразнеща, все едно животите на 100 годишен и на бебе да са еднакво важни.
    Защо въобще ми даваш два примера с човек, единия можеше да е с плъх, нали крайния резултат е един и същ.
    Защо абортите ги правят до даден момент, не е защото по-голямото бебе се вади по-трудно от матката на части или заради опасност за жената.

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението

Това е силно издребняване от човек който иска да не загуби спор или иска да се окаже прав. Презерватива не е равен на аборт по никакъв начин. В противен случай ти си на мнението на хлапетата, че аборта е контрацепция.
    Не видях никъде логическа обосновка.

@papugai, щом ти се дразниш, съжалявам, че емоциите ти надделяват над логиката, както всъщност казвате не веднъж, че е характерно при жените.

Също - твърдиш , че животът на 100г. човек не е важен?

И, не знам защо остана с впечатление, че защитавам аборта - в момента съм против всяка контрацепция, защото е еквивалентно унищожаване на конкретна възможна комбинация от гени, която може да формира индивид.

По-скоро апелът ми е - или се откажете от контрацепция, или не се обявявайте против аборта.

Всъщност, обявявайте се, но не критикувайте избора на другите, или не твърдете, че точно вашият избор е правилен.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба

@papugai, щом ти се дразниш, съжалявам, че емоциите ти надделяват над логиката, както всъщност казвате не веднъж, че е характерно при жените.

И, не знам защо остана с впечатление, че защитавам аборта - в момента съм против всяка контрацепция, защото е еквивалентно унищожаване на конкретна възможна комбинация от гени, която може да формира индивид.

По-скоро апелът ми е - или се откажете от контрацепция, или не се обявявайте против аборта.
    ти знаеш ли какво е аборт?
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

ти знаеш ли какво е аборт?
    Да. Прекратяване за развитието на зародиш ( или ако предпочитате, дете ).
    Ескапелът - отново изхвърляне на оплодена яйцеклетка.

Както казах, не защитавам в момента аборта , само че не разбирам, защото другите, които не го защитавате , не сте съгласни.

Когато човек има идея, е добре да я развие и разнищи до край, а не да я прилага само в частни случаи.
    Няма и лошо да го прави, стига да си признае.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Всъщност, обявявайте се, но не критикувайте избора на другите, или не твърдете, че точно вашият избор е правилен.
    Ами потърси я. Не може да ми твърдиш, че сперматозоида сам по себе си е убийство на дете, нито че изхвърлянето на яйцеклетка е същото. Да не говорим, че пиенето на ескапел е в повечето случаи предпазна мярка и реално изхвърляне на ОПЛОДЕНА яйцеклетка е малък процент от случаите. Също така дори това да е било така, човека не е знаел за съществуването й, то е прекратено в самият зародиш, а не в 10седмица. Така, че ако се смяташ за логически настроен човек размисли се върху това. И естествено, че живота на един 100г не може да е равен на тоя на едно бебе. Колкото и кофти и гадно да звучи, но като цяло живота никога не е бил равен.

Не искаш да навлизаме в теория на вероятностите нали ?

Ами потърси я. Не може да ми твърдиш, че сперматозоида сам по себе си е убийство на дете, нито че изхвърлянето на яйцеклетка е същото. Да не говорим, че пиенето на ескапел е в повечето случаи предпазна мярка и реално изхвърляне на ОПЛОДЕНА яйцеклетка е малък процент от случаите. Също така дори това да е било така, човека не е знаел за съществуването и то е прекратено в самият зародиш, а не в 10седмица. Така, че ако се смяташ за логически настроен човек размисли се върху това. И естествено, че живота на един 100г не може да е равен на тоя на едно бебе. Колкото и кофти и гадно да звучи, но като цяло живота никога не е бил равен.
    Трябва ли да повторя, че ако родителите ти ползваха презервативи, нямаше да си роден.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Трябва ли да повторя, че ако родителите ти ползваха презервативи, нямаше да си роден.
    Напротив, щях да съм роден, защото не знаеш дали точно тоя сперматозоид от който съм се пръкнал аз ще е бил "роден" точно тогава когато са използвали презерватив. Всичко е низ от събития, за това не ми сравнявай аборта с ползването на презерватив. Несериозно е за човек който претендира да се занимава с точни науки.

Град
    системата дегоба
    Да. Прекратяване за развитието на зародиш ( или ако предпочитате, дете ).
    Ескапелът - отново изхвърляне на оплодена яйцеклетка.

Както казах, не защитавам в момента аборта , само че не разбирам, защото другите, които не го защитавате , не сте съгласни.

Когато човек има идея, е добре да я развие и разнищи до край, а не да я прилага само в частни случаи.
    Няма и лошо да го прави, стига да си признае.
    по твоята логика съм прав ама е добре за теб че грешиш

да прекратиш развитието след 3ти месец на зародиша не е морално и е забранено от закона освен ако не крие опасност за майката продължаването на неговото развитие
    Последно редактирано от haritov : 01-17-2015 на 20:09
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Напротив, щях да съм роден, защото не знаеш дали точно тоя сперматозоид от който съм се пръкнал аз ще е бил "роден" точно тогава когато са използвали презерватив. Всичко е низ от събития, за това не ми сравнявай аборта с ползването на презерватив. Несериозно е за човек който претендира да се занимава с точни науки.
    Той е произведен в даден момент от тялото на баща ти, и ако когато е еякулирал , е било извън майка ти , е нямало да си роден.
    Повече от ясно е, че този сперматозоид е бил точно тогава в баща ти. Това, че го изхвърлил на правилното място в правилният момент, е направил теб, мен, всички тук както казах.
    Ако беше се замислил и сложил кондом ( не знам дали си планирано или не дете ) , нямаше да си тук.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

по твоята логика съм прав ама е добре за теб че грешиш

да прекратиш развитието на зародиша не е морално и е забранено от закона освен ако не крие опасност за майката продължаването на неговото развитие
    Само че да те подхвана за ескапела и презервативите теб, аборта грешно, пък те не.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Сигурно за много добрата реализация ?
    И заради различните и модерни методи на лечение, които ние в България не познаваме.

Пък за контрацепцията няма да ти разправям. Не е само да предпишеш комбинирани орални контрацептиви, ами и спирали за нераждали дори. За връзването на тръби и вазектомия пък няма да отварям дума- рутинно е.
    Последно редактирано от kalpazanka : 01-17-2015 на 18:56

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Град
    системата дегоба
    Само че да те подхвана за ескапела и презервативите теб, аборта грешно, пък те не.

при аборта убиваш нещо което вече развива индивидуални белези а при другото нещо което е на ниво клетъчно делене

при аборта убиваш нещо което вече развива индивидуални белези а при другото нещо което е на ниво клетъчно делене
    Ок, на база на вашите мнения , изградих следната скала.

0г............................................... ..........100г.
    '1 '2................................................ ......... '4

1. Оплодената яйцеклетка, още неимплантирала се - няколко клетки, не е важно.
    2. Имплантирана яйцеклетка - вече става сириъз , важно е
    4. На 100г. - не си важен

Няма 3, защото беше излишно и го изтрих.

Та, поставяйте вие цена на живота, пък после плюйте пантерата.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    системата дегоба
    Ок, на база на вашите мнения , изградих следната скала.

0г............................................... ..........100г.
    '1 '2................................................ ......... '4

1. Оплодената яйцеклетка, още неимплантирала се - няколко клетки, не е важно.
    2. Имплантирана яйцеклетка - вече става сириъз , важно е
    4. На 100г. - не си важен

Няма 3, защото беше излишно и го изтрих.

Та, поставяйте вие цена на живота, пък после плюйте пантерата.
    не слагай моите коментари под общ знаменател с тези на другите

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%...BE%D1%80%D1%82

мисля че ще ти хареса

сега разбираш ли какво всъщност е аборт и за какво говоря като кажа че преди жената да забременее какво се случва не ме интересува
    Последно редактирано от haritov : 01-17-2015 на 19:07

Той е произведен в даден момент от тялото на баща ти, и ако когато е еякулирал , е било извън майка ти , е нямало да си роден.
    Повече от ясно е, че този сперматозоид е бил точно тогава в баща ти. Това, че го изхвърлил на правилното място в правилният момент, е направил теб, мен, всички тук както казах.
    Ако беше се замислил и сложил кондом ( не знам дали си планирано или не дете ) , нямаше да си тук.
    Не ме разбра. Роден съм, защото е трябвало така да стане. Иначе когато аз съм раждан презервативите не са били нещо "обичайно", но както и да е. Не може да сравняваш това нещо с аборт не знам защо не го разбираш. Все едно да ми казваш, че като някой си удари една убива купища бебета. Точно за това те попитах и дали искаш да навлизаме в теорията на вероятностите. Когато обаче става дума за доказана бременност в Х седмица и вече нещата се развиват, то тогава е доста по-различно. Има една много стара приказка сигурен съм я знаеш "Ако Левски беше с ботуши, а Ботев с каска щяха още да са живи".

И заради различните и модерни методи на лечение, които ние в България не познаваме.

Пък за контрацепцията няма да ти разправям. Не е само да предпишеш комбинирани орални контрацептиви, ами и спирали за нераждали дори. За връзването на тръби и вазектомия пък няма да отварям дума- рутинно е.
    Аз винаги съм бил за повишаване на квалификацията и за продължаването на образованието в дадена сфера по един или друг начин. Това не е реализация в случая.

Град
    системата дегоба
    само да спомена че като съм се родил майка ми и баща ми не са имали жилище а пералня печка легло и диван аде и един телевизор и са били на квартира в която мебелите са били на собственика

ама са успели да ме отледат да си построят свое жилище(с всичките му екстри както се казва) и да го обзаведът даже доста добре че нещеш ли и брат си имам даже и с цялото си нахалство водим един добър живот в нормална среда

нито един от двамата не е вишист

сега ми обяснете от где са имали пари за храна памперси количка и другите дивотии дето ви идват на ум че и жилище да си строят (знаете какво е било 90те години тогава съм расъл)

че и две деца да гледат

ако може някой който разбира от икономика да ми каже
    някой прочете ли този коментар?

Те четат избирателно. Сега ще кажат колко са скъпи памперсите и бебефоните и ще те питат ти в магазин за детски играчки влизал ли си скоро.

Не ме разбра. Роден съм, защото е трябвало така да стане.
    Разбирам те.
    Но тук много писаха за това, ако децата в домовете бяха абортирани, дали щеше да е по-добре. Не знам дали ти също, но оставам с подобно впечатление.

Другото на страна, абортът е физически акт, с различна морална стойност за различният индивид или общество.
    Да спорим дали е правилно или грешно, е като да спорим дали смъртното наказание трябва да го има, или дали сме за личният избор за евтаназия , или дали медът е по-полезен от ментата.

Просто ми направи впечатление, че всеки бяга от морална отговорност, независимо дали е за или против аборта.

Хоарата "против" бягат от отговорност за ескапела и презервативите ( и другата контрацепция ), но реално и това е възпрепятстване на бременност. Да, абортът е убийство на плод, ескапелът е също прекратяване на бременност.

Обаче, повечето от използваните аргументи в темата против абортът не са валидни. Сигурно си я разгледал и прочел, защото си от началото, но много от аргументите, които могат да се използват против контрацепцията като цяло, за използвани тук против абортът

На невалидната и емоционално обособена аргументация, такава излагам.

Папугая особено.

Между другото, никъде не видях за аборт на майка, която вече има 1-2-3-4 деца.

Също, майките с 5-10 деца от ромски произход дали са по-добри.

Един разговор е продуктивен, ако в него се цели достигане до истина И логично доказателство, че неистината е неистина.
    Тук просто си е лични и емоционални нападки.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове