.
Отговор в тема
Страница 15 от 24 ПървиПърви ... 5111213141516171819 ... ПоследнаПърви
Резултати от 351 до 375 от общо 595
    Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    оф дали е по-добре аборт вместо дом

това че сме овце и се примиряваме че живеем зле и се нагаждаме по този начин на живот не значи че постъпваме правилно правилно ще постъпим ако осигурим бъдеще на тези деца в домовете
    ама не
    оставяме нещата така щото ни възпитаха като овце

Ева до преди малко не знаеше какво е аборт може и да греша ако не си изчела всичко
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    Ева до преди малко не знаеше какво е аборт може и да греша ако не си изчела всичко
    Как пък реши, че не знам
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен Аватара на draid
    Тук е важно да направиш разлика от възпрепятстване на бременност и прекратяване на настъпила вече такава. За това и няма как да се съглася, че аборта е равносилен на ползването на презерватив, защото това значи да призная аборта като метод за контрацепция, а той не е такъв. Отговорността не може дори да се сравнява.

Дали децата които са в домове щяха да са по-добре ако бяха абортирани ? Нямаше да са по-добре, защото нямаше да ги има. А като цяло колкото и да е тежък живота на даден човек той винаги иска да живее и макар сред трудностите има много хора които са щастливи, дори може би по-щастливи от някой пишещи тук.

Когато говорим за аборт не е редно да говорим за въпрос на избор, защото реално плода който бива премахван, респективно бъдещият човек няма право на избор, не му се дава думата и т.н. Това е малко като покръсвтването. В Камерун например след 12-14г човек има право да избере дали да се покръсти, т.е. когато вече е осъзнат и разбира значението на ритуала. За това също не мога да го сравнявам и с избора за ефтаназия, това е избор който правиш за себе си, а при аборта има унищожаване на живот който не е твой реално.

Относно еквивалента на живота и схемата която даде може също да се изпише много. Хипотетично живота си е живот и би трябвало да е равен, но де факто това не е така. Цената на живота зависи от това на кого е той и тук не става въпрос за човек с пари или някой без.
    Последно редактирано от draid : 01-17-2015 на 19:38

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението
    Как пък реши, че не знам
    по обяснението което даде

а извърлянето на плода даже е незаконно и нямаш право на такова нещо освен ако не е по здравословни причини

сега ако обичаш кажи ми кога настъпва бременност
    Последно редактирано от haritov : 01-17-2015 на 20:04
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен Аватара на Ivaaaaa
    ева, в единия случай става въпрос за превенция/възпрепятстване или там както искаш го наричай, в другия за убийство на бебе. бебето не е равнозначно на гаметите.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Ivaaaaa Виж мнението
    ева, в единия случай става въпрос за превенция/възпрепятстване или там както искаш го наричай, в другия за убийство на бебе. бебето не е равнозначно на гаметите.
    Що да не е?

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Що да не е?
    щото са неразвити и все още са нищо
    (нямат индивидуалност)

Мега фен
    И папагале, името ми не е турско, името на никой в рода ми не е турско. В тоя форум няма с какво да ме обидиш, ако толкова държиш, няма проблем да се запознаем, тъкмо ще ти дам възможност да ми научиш името от първа ръка.

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Относно еквивалента на живота и схемата която даде може също да се изпише много. Хипотетично живота си е живот и би трябвало да е равен, но де факто това не е така. Цената на живота зависи от това на кого е той и тук не става въпрос за човек с пари или някой без.
    От какво зависи.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

(нямат индивидуалност)
    А 3 месечен плод има индивидуалност.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

3 месечен плод бебе ли е?
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Не ме разбирайте погрешно, не твърдя, че не е така, просто очаквам да се аргументирате.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Що да не е?
    щото са клетки без живот. като милионите, които оттичат в канала след като си вземем душ

И папагале, името ми не е турско, името на никой в рода ми не е турско. В тоя форум няма с какво да ме обидиш, ако толкова държиш, няма проблем да се запознаем, тъкмо ще ти дам възможност да ми научиш името от първа ръка.
    Нека да наричаме папагала Боби, за по-интересно.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Мега фен
    (нямат индивидуалност)
    Ок, а това, което бива абортирано има ли?
    Не ме разбирай погрешно, аз съм против убийството на личности.
    Но както бях писал по-горе, при инвитрото се оплождат десетки, дори стотици яйцеклетки, които в последствие биват изхвърляни.
    За да го водим тоя спорт адекватно, трябва да сме наясно къде е границата. Щото и за мен представата за лекари, душащи борещи се за въздух бебета е отвратителна. Но трябва да сме наясно в кой момент оплодената яйцеклетка става човешко същество, за да си говорим за убийство.

Град
    системата дегоба
    А 3 месечен плод има индивидуалност.
    да

също и според закона е така

защо е така разбери сама и спрои с хората които смятат че е така и са го написали като закон

3 месечен плод бебе ли е?
    а какво е? алф?

От какво зависи.
    Зависи от това колко е ценен даден човек. И под ценен имам в предвид не за близките му, а за обществото и света. Най-елементарен пример може да се даде с шаха. В шаха знаеш, че има пешки има и офицери, топове, а има и цар и царица. Сравнението е много грубо но е показателно. Говоря за хората които движат света и това не са политиците. За това живота никога няма да е равен на практика или специално неговата цена.

Не ме разбирайте погрешно, не твърдя, че не е така, просто очаквам да се аргументирате.
    Аз ти дадох куп аргументи, но ти не отговори на нито един ? Отговори ми поне на въпроса правиш ли разлика между предотвратяване и прекратяване ?

Мега фен
    да

също и според закона е така

защо е така разбери сама и спрои с хората които смятат че е така и са го написали като закон
    Само че, това за което ти пишеш не се нарича убийство, а криминален аборт.
    Различни състави са, различна обществена опасност, различно наказание.

Открих пантерата като малка. http://9gag.com/gag/aXEBZ9P Това е то закона за привличането хаха.

Мега фен
    Нека да наричаме папагала Боби, за по-интересно.
    Няма значение как се казва, въпроса е, че той се мъчи да измести темата на разговора, разчитайки на моята емоция, защото му липсват аргументи. А емоция от моя страна липсва, няма какво да напише в тоя форум, че да ме засегне. Но няма проблем, ако толкова държи, да се опита да ме засегне и в реалния живот. :Д

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Зависи от това колко е ценен даден човек. И под ценен имам в предвид не за близките му, а за обществото и света. Най-елементарен пример може да се даде с шаха. В шаха знаеш, че има пешки има и офицери, топове, а има и цар и царица. Сравнението е много грубо но е показателно. Говоря за хората които движат света и това не са политиците. За това живота никога няма да е равен на практика или специално неговата цена.

Аз ти дадох куп аргументи, но ти не отговори на нито един ? Отговори ми поне на въпроса правиш ли разлика между предотвратяване и прекратяване ?
    Първо, не защитавам конкретна теза, а заех предишната за да изчистя част от аргументи, които не намирам за валидни.
    Правя.

Сравнението с шаха ми харесва.

Да речем, че важна жена забременее и важното, което прави в аспекта, в който посочваш, ще бъде възпрепятствано от това, което тя прави.
    Използвам общи понятия, защото не посочи какво точно означава "важен"
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Супер фен Аватара на Naive
    Град
    София
    под дефекиране разбирам твърде много думи, пък нищо реално не каза или с две думи - без думи. започнала да развива теории за големия взрив и някви измислени хипотетични ситуации. да, ще кажеш нали трябва да разгледаме въпроса от всичките му страни, но на мен ми дойде малко в повече и не ми изглежда адекватно. трябва да гледаме реално на нещата с реални примери. и да, антипатична ми е много преди да си позволи да лепи етикети, отвличайки вниманието от собствените си недостатъци. нали.., атаката е най-добрата защита. уеревър, и аз започнах да някойтамствам.

а ти защо си толкова войнствено настроена, си няам на идея. жалко, някога ми беше симпатична. и недей да казваш, че си се променила. все същата наперена, непремерена и неадкватна персона си.

/сори за спама/
    Време е да излезеш от сапунения мехур, в който живееш, и да осъзнаеш, че такива ситуации изобщо не са измислени. Напълно реални са. Просто е необходимо да имаш малко повече допирни точки с тази сфера - я родител лекар, я много близки, които минават през репродуктивни проблеми, и ще се учудиш как тази иначе благородна професия, се е превърнала в чист бизнес и подигравка с пациентите. И не, изобщо не хиперболизирам, Калпазанка вероятно ще потвърди. Не казвам, че на всяка цена е така, но подобни случаи не са рядко срещани. Ако желаеш - ще ти дам и примери, които са съвсем близки до мен. За да ти покажа, че гледам съвсем реално на нещата със съвсем реални примери. Също така имаше една потребителка в бг мама (да, понякога чета там, тъй като гинекологията и репродуктивните проблеми са ми особено интересни, не само от медицинска гледна точка, ами и от на пациентите), която бях чела, с абсолютно същата история с ПКЯ и аборт. При необходимост ще намеря и нейните мнения. Когато твърдя нещо и го използвам като аргумент, съм готова да го подкрепя с реални примери.

Другото - лепнала съм ти етикет в темата, в която се пита какво мислиш за еди кой си потребител спрямо мненията му, а не в някаква случайна тема, в която съм се обърнала към теб с: "Ей, посредствената.". Нямало е от какво да се защитавам в конкретната тема, че да тръгна да те атакувам. Да не говорим, че в момента и ти лепиш етикети на Пантерката.
    И още едно нещо - когато спориш с някого/дискутираш нещо, трябва да имаш умението да се абстрахираш от личното си мнение за конкретния човек и да вникнеш в думите му, защото той може да е прав все пак и да говори верни неща. Не казвам, че категорично случаят е такъв, но все пак, имай го предвид.
    Та, да, нека не говорим за адекватност.

Ще дочета темата и сигурно ще имам и друго включване. :Д

Мега фен Аватара на 102
    защо не си направите един конферентен разговор

Няма значение как се казва, въпроса е, че той се мъчи да измести темата на разговора, разчитайки на моята емоция, защото му липсват аргументи. А емоция от моя страна липсва, няма какво да напише в тоя форум, че да ме засегне. Но няма проблем, ако толкова държи, да се опита да ме засегне и в реалния живот. :Д
    Че прави така, прави.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми