Ако беше мъж, сигурно щях да ти кажа, че не ти прави чест да се измъкваш по тоя начин и да не заставаш зад думите си, но няма да го направя, тъй като не е неочаквано поведение.
Логиката не е силна страна на жените, не я намесвай. Логично е и аз да те запитам, защо ти нямаш деца при сериозни доходи, и човек който е до теб от 10г но не съм го направил нали ? Аз обичам децата и не страдам от липса на женско внимание, колкото и нескромно да ти звучи. И тук не става въпрос защо тоя и оня няма деца, ако не са те учили такива въпроси по начало не са коректни. Въпросът тук е дали когато си на 20 и се е случило да забременееш не е бягане от отговорност аборта. Аз съм против това и соча назидателно с пръст именно тези хора, а не тия които са решили да имат дете на 25 или 30. Отделно обясненията ви как на 20 нито може да гледаш дете нито да го възпитаваш са меко казано глупави. Същото се отнася и за алтернативите аборт или дом за деца, сякаш това са единствените две алтернативи на неочаквана бременност.
Сега по така желаните от теб въпроси:
Прехвърляш вината върху мъжа, много ми е интересно защо ? Може да си сигурна обаче, че не е задължително желанието за аборт да е в мъжа, но ако така го възприемаш по-лесно мятай отговорността върху нас. Аз лично никога не бих накарал жената до мен да направи аборт, но аз така или иначе имам сериозно развито чувство за отговорност.
По въпросите ти към папагала:
1. За да имаш дете или опасност от забременяване определено трябва да имаш и приятелка и да не се пазите.
2. Ако забременее и след това й се присъни, че не се е наживяла и "избяга" няма да си оставя детето в дом. Със сигурност ще се справя с отглеждането на детето си и това ще бъде приоритет за мен. Ще му обясня нещата точно такива каквито са, не едно дете е отгледано от един родител.
3. Имам представа, но не виждам какво искаш да ми кажеш с това ? Възможно е да направи аборт, напълно възможно е да си го отгледа. Естествено първото решение е по-лесното, пък хората все обичат да избират лесното, особено масите.
Последно редактирано от draid : 01-17-2015 на 13:33