- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Аборт на малолетна
то детето плаща така или иначе в случая с живота за това те попитах колко струва живота
убийство е да отнемеш нечий живот когато няма живот няма убийство
едно е да не искаш да забременееш друго е да не искаш някой да живее
как мислиш дали всеки заслужава да живее?
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Защото осиновяването е доброволен акт и не можеш/или поне не е редно да принуждаваш бездетни да осиновяват. Тук разковничето се крие в това жената да усети бременността, да мине през тези емоции дори детето да не е биологично нейно /в случаите с донорска яйцеклетка/.
Ами ако не си намери?!
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Значи, при кандидатстването във фонд асистирана репродукция трябва двойката да подаде определени документи и жената трябва да е под 43 години /по последни спомени/ и фоликулостимулиращият хормон да е под 12 /пак по последни спомени/. Нямам идея дали има промяна в изискванията, но приблизително.
След това се започва чакането. От подаването на документи до одобряването минава година. Повечето двойки предпочитат да теглят потребителски кредити и да се самофинансират, без да си губят времето. По спомени един опит възлиза на около 5 бона.
Ако двойката бъде одобрена от фонда, получава финансиране до 3тия опит включително.
Дали се правиш на глупав умишлено, ми е трудно да разбера.
Ти сам ли се оправи? Сам ли стана ветеринар? Сам ли си плащаше семестриалните такси, квартирите? Сам ли проговори? Сам ли си плащаше таксата в детската градина? Сам ли си купи детската количка, проходилката?
Действително, направи си труда да се разходиш до дом за сираци, както вече те посъветваха. Щото съм ги виждала в Бг в детско отделение 2-годишни, тежащи 9 кг. Точно от дом. Точно щото трябва сами се оправят.
Последно редактирано от kalpazanka : 01-06-2015 на 16:28
като изляза на терасата си виждам един
а относно недохранените деца кой е виновен? някой не си е свършил работата
да питаме църквата какво мисли по въпроса или която и да е религия
относно дали съм глупав или не обичам да споря заел съм страна и не ми пука дали съм прав или не
В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.
нищо ново под слънцето ще трябва сам да се оправя
интересно ми е какво имаш предвид под приличен живот?
един мой познат на близо 98г че ако не и 100г участвал в операцията ''малкия сталин град'' ми каза
не мога да ви разбера обути сте нахранени здрави облечени няма война какво още искате да сте щастливи?
има много по-тежки съдби от тази за която си говорим и пак хората живеят
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...BB%D0%BE%D1%83
Също, струва ми се, че това го изпускате по пътя -
Човешката психика се развива в зависимост от генетичните особености на индивида, взаимодействащ си с конкретната околна среда.
Не искам да омаловажавам човешкия живот, но някой от вас тук ( реторичен въпрос ) наблюдавал ли е развитието на едно дете от раждането нататък - всеки ден, всяка стъпка?
Известно ли ви е, че то се ражда с празно съзнание ( хайде, остатъчни спомени от вътреутробното развитие, предимно придобити чрез слух ) , като животинче, и хората около него всъщност го правят човек, докато на него му идва от вътре да удря котката или да я дърпа за опашката ?
Да, хората имаме вроден инстинкт за запазване на вида, може би придобит за интеграция в групата ( в случая обществото ), който е в следствие на този за запазване на живота , но - всеки ден масово изнасилвачи, убийци и терористи.
Всеки ден масово избиване на животни за храна, унищожаване на околната среда.
Не ме разбирайте погрешно, стоя далеч от природозащитническите идеи, но искам само да припомня, че ако смятате, че хората сме толкова важни, съществени и ценни, то защо обезценявате животинският живот и не започнете да водите такъв, съобразен с тях?
Ако някой ми заговори за животните, че не са като хората, ще попитам каква е разликата между умствения капацитет на деде с тежка умствена изостаналост и маймуна на същата възраст.
Имам предвид, тук виждам някои високо-моралистки мнения, но съвсем нито едно не се осмели да си припомни грозната истина на света, в който нищо не е сигурно че е така, както ние го възприемаме, всичко е под въпрос, и най-доброто, което можеш да направиш, е да се приспособиш и да промениш средата , до колкото можеш и до колкото ти е удобно.
И, между другото.
Нито нападам, нито целя да водя дискусия. Това, е което смятам по въпроса, който иска да си прави заключения, който иска да се напъва да пише, който иска да го игнорира, който иска да отрече част или всичко, или пък нищо.
Ако някой метне обаче някоя градивна критика с някоя интересна идея, ще съм доволна.
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Това е защото не си правил деца, няма друго толкова лесно нещо.
Но в един от любимите ми филми казаха нещо много добро
https://www.youtube.com/watch?v=xYUjWqSv58w