.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 595

Hybrid View

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Не заслужават да плащат за нечия безотговорност.
    Затова и писах по-горе, но явно си прочел по диагонал, че има сума ти възможности да се предпази едно момиче от нежелана бременност. И това ли ще го считаме убийство? Ще забраняваме ли презерватива и противозачатъчните скоро?!
    то детето плаща така или иначе в случая с живота за това те попитах колко струва живота
    убийство е да отнемеш нечий живот когато няма живот няма убийство
    едно е да не искаш да забременееш друго е да не искаш някой да живее

как мислиш дали всеки заслужава да живее?
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    как мислиш дали всеки заслужава да живее?
    Всеки заслужава да живее прилично! Не подритнат в дом, дето ще го насилват разни пенсионери охранители! Ако това ти е идеята за живот, плюя и пикая на нея!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен
    Всеки заслужава да живее прилично! Не подритнат в дом, дето ще го насилват разни пенсионери охранители! Ако това ти е идеята за живот, плюя и пикая на нея!
    Това е най-безотговорното поведение, раждат ги и след това кучета ги яли.

На мен ми е интересно друго, що държавата субсидира тези инвитро процедури, които струват по 30-40к, че и повече, като домовете за изоставени деца са пълни.

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    На мен ми е интересно друго, що държавата субсидира тези инвитро процедури, които струват по 30-40к, че и повече, като домовете за изоставени деца са пълни.
    Защото осиновяването е доброволен акт и не можеш/или поне не е редно да принуждаваш бездетни да осиновяват. Тук разковничето се крие в това жената да усети бременността, да мине през тези емоции дори детето да не е биологично нейно /в случаите с донорска яйцеклетка/.

ами ако си намери родители? знаеш ли колко бездетни двойки искат дете?
    Ами ако не си намери?!

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Мега фен
    Защото осиновяването е доброволен акт и не можеш/или поне не е редно да принуждаваш бездетни да осиновяват. Тук разковничето се крие в това жената да усети бременността, да мине през тези емоции дори детето да не е биологично нейно /в случаите с донорска яйцеклетка/.

Ок, но защо държавата трябва да субсидира това нейно удоволствие?

Град
    пространството на Дисе
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Ок, но защо държавата трябва да субсидира това нейно удоволствие?
    Значи, при кандидатстването във фонд асистирана репродукция трябва двойката да подаде определени документи и жената трябва да е под 43 години /по последни спомени/ и фоликулостимулиращият хормон да е под 12 /пак по последни спомени/. Нямам идея дали има промяна в изискванията, но приблизително.
    След това се започва чакането. От подаването на документи до одобряването минава година. Повечето двойки предпочитат да теглят потребителски кредити и да се самофинансират, без да си губят времето. По спомени един опит възлиза на около 5 бона.
    Ако двойката бъде одобрена от фонда, получава финансиране до 3тия опит включително.

интересно ми е какво имаш предвид под приличен живот?
    Дали се правиш на глупав умишлено, ми е трудно да разбера.
    Ти сам ли се оправи? Сам ли стана ветеринар? Сам ли си плащаше семестриалните такси, квартирите? Сам ли проговори? Сам ли си плащаше таксата в детската градина? Сам ли си купи детската количка, проходилката?

Действително, направи си труда да се разходиш до дом за сираци, както вече те посъветваха. Щото съм ги виждала в Бг в детско отделение 2-годишни, тежащи 9 кг. Точно от дом. Точно щото трябва сами се оправят.
    Последно редактирано от kalpazanka : 01-06-2015 на 16:28

Мега фен
    Значи, при кандидатстването във фонд асистирана репродукция трябва двойката да подаде определени документи и жената трябва да е под 43 години /по последни спомени/ и фоликулостимулиращият хормон да е под 12 /пак по последни спомени/. Нямам идея дали има промяна в изискванията, но приблизително.
    След това се започва чакането. От подаването на документи до одобряването минава година. Повечето двойки предпочитат да теглят потребителски кредити и да се самофинансират, без да си губят времето. По спомени един опит възлиза на около 5 бона.
    Ако двойката бъде одобрена от фонда, получава финансиране до 3тия опит включително.
    Мой приятелки ми казаха, че излиза 30-40 общо, сега вярно е, че аз не съм запознат, не ми е точно сфера на интерес. :Д
    Макар че, сега като се замисля, едната беше споменавала, че е имала някакви усложнения и затова е излезнало по-скъпо.

Град
    системата дегоба

Дали се правиш на глупав умишлено, ми е трудно да разбера.
    Ти сам ли се оправи? Сам ли стана ветеринар? Сам ли си плащаше семестриалните такси, квартирите? Сам ли проговори? Сам ли си плащаше таксата в детската градина? Сам ли си купи детската количка, проходилката?

Действително, направи си труда да се разходиш до дом за сираци, както вече те посъветваха. Щото съм ги виждала в Бг в детско отделение 2-годишни, тежащи 9 кг. Точно от дом. Точно щото трябва сами се оправят.
    като изляза на терасата си виждам един
    а относно недохранените деца кой е виновен? някой не си е свършил работата
    да питаме църквата какво мисли по въпроса или която и да е религия

относно дали съм глупав или не обичам да споря заел съм страна и не ми пука дали съм прав или не
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    системата дегоба

Ами ако не си намери?!
    нищо ново под слънцето ще трябва сам да се оправя

интересно ми е какво имаш предвид под приличен живот?

един мой познат на близо 98г че ако не и 100г участвал в операцията ''малкия сталин град'' ми каза
    не мога да ви разбера обути сте нахранени здрави облечени няма война какво още искате да сте щастливи?
    има много по-тежки съдби от тази за която си говорим и пак хората живеят

Мега фен Аватара на NomNomNom
    един мой познат на близо 98г че ако не и 100г участвал в операцията ''малкия сталин град'' ми каза
    не мога да ви разбера обути сте нахранени здрави облечени няма война какво още искате да сте щастливи?
    има много по-тежки съдби от тази за която си говорим и пак хората живеят
    http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9F%...BB%D0%BE%D1%83

Също, струва ми се, че това го изпускате по пътя -

Човешката психика се развива в зависимост от генетичните особености на индивида, взаимодействащ си с конкретната околна среда.

Не искам да омаловажавам човешкия живот, но някой от вас тук ( реторичен въпрос ) наблюдавал ли е развитието на едно дете от раждането нататък - всеки ден, всяка стъпка?

Известно ли ви е, че то се ражда с празно съзнание ( хайде, остатъчни спомени от вътреутробното развитие, предимно придобити чрез слух ) , като животинче, и хората около него всъщност го правят човек, докато на него му идва от вътре да удря котката или да я дърпа за опашката ?

Да, хората имаме вроден инстинкт за запазване на вида, може би придобит за интеграция в групата ( в случая обществото ), който е в следствие на този за запазване на живота , но - всеки ден масово изнасилвачи, убийци и терористи.
    Всеки ден масово избиване на животни за храна, унищожаване на околната среда.

Не ме разбирайте погрешно, стоя далеч от природозащитническите идеи, но искам само да припомня, че ако смятате, че хората сме толкова важни, съществени и ценни, то защо обезценявате животинският живот и не започнете да водите такъв, съобразен с тях?

Ако някой ми заговори за животните, че не са като хората, ще попитам каква е разликата между умствения капацитет на деде с тежка умствена изостаналост и маймуна на същата възраст.

Имам предвид, тук виждам някои високо-моралистки мнения, но съвсем нито едно не се осмели да си припомни грозната истина на света, в който нищо не е сигурно че е така, както ние го възприемаме, всичко е под въпрос, и най-доброто, което можеш да направиш, е да се приспособиш и да промениш средата , до колкото можеш и до колкото ти е удобно.

И, между другото.

Нито нападам, нито целя да водя дискусия. Това, е което смятам по въпроса, който иска да си прави заключения, който иска да се напъва да пише, който иска да го игнорира, който иска да отрече част или всичко, или пък нищо.
    Ако някой метне обаче някоя градивна критика с някоя интересна идея, ще съм доволна.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Град
    системата дегоба

Мега фен
    Ами ако не си намери? Точно захвърляне на съдбата си е.

Мега фен Аватара на Ewok
    Град
    The Moon of Endor
    А ти знаеш ли колко е "лесна" процедурата по осиновяване тук?

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Ewok Виж мнението
    А ти знаеш ли колко е "лесна" процедурата по осиновяване тук?
    ти ако мислиш че има нещо лесно на тоя свят значи витаеш в облаците

Мега фен Аватара на anonymous908491
    ти ако мислиш че има нещо лесно на тоя свят значи витаеш в облаците
    Това е защото не си правил деца, няма друго толкова лесно нещо.
    Но в един от любимите ми филми казаха нещо много добро
    https://www.youtube.com/watch?v=xYUjWqSv58w

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Това е защото не си правил деца, няма друго толкова лесно нещо.
    Но в един от любимите ми филми казаха нещо много добро
    https://www.youtube.com/watch?v=xYUjWqSv58w
    нали знаеш че най-трудно се намира четвърти за карти и втори за секс?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си