А защо стандартът трябва да се осигурява на детето, а не на родителите?
Имам предвид, аз искам да си гледам детето в хубави условия, просто защото предпочитам на мен да ми е приятно и като вляза в магазин за средна класа, да си избирам продуктите по цвят и материя, и хич да не поглеждам цената.
Искам да си позволя едноседмична почивка за цялото семейство в европа, като да я покрия само с една заплата или бонус и такива неща.
На детето ще му купувам такива неща, че да се слива с околните и да не парадира с пари, ами с други качества. Също смятам, че желанието ми е съвсем адекватно.
И в момента, ако забременея, мога да осигуря това и сама, и евентуалният баща също би могъл, но просто не искам деца. И той също. Всъщност включвам се в тази тема, защото провокира в мен интерес, тъй като нямам никакво желание да се размножавам. И тъй като срещнах човек със същите желания, то мога да се обвържа с него ( рядко хората не искат деца ).
Всъщност от 2-3г. издържам още едно същество, освен мен, което много обичам - не като дете, а като сестра. Но това, че не желая да имам собствени деца до толкова има общо с темата, до колкото това означава, че ако забременея, ще направя аборт ( но чисто хипотетично, контрацепцията се спазва стриктно).