- Форум
- По малко от всичко
- Бъдещи мами :)
- Аборт на малолетна
Да, съгласен съм, че има много идиоти, дето "се контролират", но има и случаи на скъсани презервативи, примерно.
Иве, определено много гадно ми стана от клипчето... особено, където ясно се различават крайниците, но ти можеш ли да си сложиш ръка на сърцето и да кажеш, че ако утре забременееш, ще си родиш и отгледаш детето?
едит: Фиш, и на теб, както и на мен може да ни е много лесно да кажеш, че не би искал приятелката ти да направи аборт при подобна случка... За нас е лесно, щото си знаем, че все някак ще изкараме пари и ще се справим малко или много, но се постави на мястото на момичето... Тя никога не може да бъде 100% сигурна, че ще останеш до нея докато отгледа детето, а ако дори не е завършила гимназия, шансовете на нея и детето за някакво свястно бъдеще са нищожни.
Последно редактирано от an7raks : 01-14-2015 на 19:45
да, мисля, че се познавам достатъчно добре, за да го кажа без колебание. емоционална съм, приемам всичко много присърце и прекалено много се вглеждам и премислям нещата. още повече съм сигурна сега, че ще постъпя по този начин след като изгледах клипа. та то си има ръчички, бе! сигурно много бих се травмирала.
о, това си е лична отговорност. никога не съм говорила с нашите на тази тема или с когото и да било друг и никога не съм имала съмнения. не може да очакваш някой да ти набие тези неща в главата. трябва сам да се информираш и да се запознаеш с рисковете, когато започваш полов живот.
Добре, аз честно казано не знам какво бих искал от приятелката си, ако подобно нещо се случи в близко бъдеще...
След 2-3 години дори не бих се замислил. И аз останах потресен от клипа... До сега винаги съм си мислил, че първите 3-4 седмици плода няма нищо общо с човешко същество...
не, разбира се. имам позната, която забременя на 16, роди на 17, завърши средно и то доста прилично и сега е към края на висшето си. обаче с приятелят й разликата им е 10г. той искаше бебе. техните откачиха. можеш ли да си представиш какво напрежение е било от една страна родителите, от друга гаджето, ами тя? заради това бебе рискуваш много, щото гаранция, че бащата утре няма да духне нанякъде няма. цялата отговорност пада на главата на майката. ако имаш претенции, предяви ги без да притискаш.
еха, колко абстрактна е станала темата. браво, найв, успешно дефекира върху нея.
едит: етърнал, тва е несериозно ;д
Последно редактирано от Ivaaaaa : 01-16-2015 на 15:19
Айде замислете се, щом жената до вас се е решила на аборт, що за мъж е *мъжът* до нея.
вЕрвайте ми, една спокойна уверена в собствените и тези на партньора си способности, жена, която може във всяко едно отношение да разчита на мъжа до нея, няма да отиде да направи аборт ей така колкото да види какво е чувството.
Въпрос за първа сигурна сума- водиш ли полов живот? Ако да, продължавай да четеш по-надолу.
За втора сигурна сума- ползваш ли предпазни средства? От колко време сте заедно с приятелката ти?
Ако забременее и роди, обаче после й се присъни, че не си е поживяла, та вземе и те зареже, ще успееш ли да се справиш сам с отглеждането на детето, ходейки и на работа? Какво ще му обясниш, когато те попита, защо другите деца ги взимат от детска градина мамите им, а неговата мама я няма?!
Въпрос за последна сигурна сума:
Сега имаш ли бегла представа как би се чувствало едно бременно момиче пред подобна дилема?!
Последно редактирано от kalpazanka : 01-16-2015 на 15:27
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!