- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Училище и приятели
- Двойка по Физическо
Здравейте единствения ми предмет по който съм зле е физическо там оценките са ми 3,2 и 2. Всичките ми оценки са 4,5 и 6. След ваканцията може да си поправим оценките, но аз съм си зле. Въпросът ми е - Дали ще ми остави 2 за срока ? и Дали ще ми пречи за края на годината ? Тъй като съм 8 клас и тези оценки влизат за дипломата ми в 12. Повечето хора ми казват, че няма да ми остави, но аз се притеснявам, че може да ми остави.
Мерси предварително!![]()
няма да я остави, освен ако не бягаш от часовете й
тези оценки не влизат в дипломата ти, споко. толкова ли не можеш да покриеш норматива от коремни/умения в волейбола и баскетбола/бягане или там на каквото ви изпитва?
няма да те остави с двойка, ма не мога да си представя колко тряа да бездействаш в часовете, за да имаш такива оценки.
Бе Слави, бе толкова ли не искаш да си направиш услуга сам на себе си и да се вкараш в някаква форма? Ти за да не можеш за 3ка норматива да покриеш, общата ти физическа подготовка върви към под нулата бе момче! Едно ще те посъветвам и приеми целия ми коментар като ГРАДИВНА критика - физическото НЕ е предмет за подценяване, както и като цяло възпитаването на двигателни умения в самия себе си. Стягай се, за да не ревеш после. Щото и аз не бях добър на баскетбол и имах 4ки там, ама на медицинска топка, бягане, лицеви, коремни, покривах норматив като за прием в нса. Не мисли, че само академичните познания по разказвателните предмети ще ти осигурят всичко, вземи се в ръце и си покрий нормативите ПОНЕ! Не го приемай като заяждане, а като мотивация да почнеш да правиш нещо за себе си.
Конкретно на твоя въпрос: няма да ти пише двойка, освен ако не си баси дроба, дето освен, че рядко му влиза в часовете, му се и дърви.
"И гълъбът, сбрал топлина от кръвта,
под пазвата трепна полека,
удари с криле и натам полетя,
където не стигна човека."
Е, как е възможно по физическо? Може би има някаква причина като отказ от задачи, или подобно, но дори и да не се справя ученикът добре не е редно да се пише 2, като не е толкова важен предмет,До края на годината има доста време, ще стигне за 3. В крайна сметка оценките от физкултура нямат значение, а също истина е, че на учителите изобщо не им пука кой какви оценки има ( както някои казват ,,тази ме мрази или ме е нарочила и ще ми пише 2 ). А до 12 клас има толкова много, че това физическо ще го забравиш
Последно редактирано от galen_plamen : 01-02-2015 на 19:10
Няма да ти пише 2 за срока. Оценките са ти най-вероятно от нормативи и там не си се справил. Като учих и аз не се справях много с покриването на нормативи, но не са ми оставяли 2 за срока. И в университета не се справях много добре в покриването на нормативи но и там не са ми писали 2. Ще ти пише 4 за срока или в най-лошият вариант 3. Ако другите оценки са ти високи не се тревожи за физическото.
Аз в 8 клас имах 4 за първия срок, тъй като оценките ми бяха пак от сорта на 3,4,2,4. Стреснах се и се стегнах доста. Започнах режим на трениране и тн. и втория срок имах 6 напълно заслужено.
2-ка няма да ти остави със сигурност, но от него зависи все пак... Покажи, че имаш желание и че се стараеш. Учителите забелязват това, освен ако не искат нарочно да ти правят лошо. Не се притеснявай!
Опитвам се да покривам неговите нормативи, но те са много високи иска да скачаме от място поне 1,90 да вкараме 10 коша, а аз успях да вкарам само 4 след ваканцията ще играем народни танци учил съм 4 годиниче се надявам да ми пише по висока оценка
Последно редактирано от slavi_19984 : 01-03-2015 на 16:48
1,90 от място е норматив за 14годишни момиченца, високи 1,40. Не се излагай. Баскетбола ако другото ти върви, няма да ти е проблем.
Е, е....
Аз в 12-ти клас скачах 202 см., което по норматив, мисля, е за 5/5 точки, поне при нас беше така. Спомените са ми бледи, обаче даже за момичета колкото мен май 190+ се явява добро постижение.
Не съм останала с впечатление даскалицата да нехае и да си затваря очите; тъкмо обратното.
Последно редактирано от paradosou : 01-03-2015 на 18:50
Е толкова еДобре, корекция, за 12ти клас момичета за 4ка
![]()
O, това с двойките по физическо ми е много познато. Не съм спортна натура, ама и мързелът ми беше голям, та не исках да се науча нито топка да хвърлям, нито да скачам от място. И ми пишеха някакви двойки, ама после ги оправях някак. После спрях и екип да си нося в гимназията, все нещо скатавах. Изобщо не е толкова страшно, все ще се справиш. Ама влез малко във форма, покажи сериозност, опитвай се да се поправиш. Не изискват кой знае колко, не е нещо невъзможно. Вложи малко старание.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Оценките от 8-ми клас не влизат в дипломата,не се притеснявай. Но както ти казаха останалите - вкарай се малко във форма! Млад човек си все пак!![]()
Не съм се занимавал сериозно със спорт от години и въпреки това съм сигурен че ще покрия нормативите за 6 дори сега. Как може момче да има 2 по физическо не разбирам. Колко тежиш ?
Не си съвсем прав!
Никога не съм можел да бягам кой-знае колко бързо, нито да скачам много, въпреки че почти не съм спирал да тренирам от първи клас насам...
Буквално за тройки и четворки съм си покривал тези нормативи. Просто не тренирах за това...
Виж, 600-те метра си ми бяха за загрявка, ама 50 просто не можех.
На прекалено малко неща са нормативите, а в часовете не се тренира за покриването им.
Четворка все пак влизаш в някакъв норматив, а те бяха сравнително близки, доколкото помня. Двойка означава да бягаш 50 метра над 20 секунди. Каквото и да си тренирал, ако имаш каквато и да било обща физическа подготовка, не би трябвало да си за двойка във всички компоненти.
Нормативите по физическо са меко казани смешни и освен, ако нямаш някакви здравословни проблеми не виждам друга причина освен мързел и слабохарактерност за да не можеш да си свършиш нещата. То е ясно, че не може да те бива в спортовете, на които предполагам, че също ви изпитва като изключим бягането, лицевите, коремните, скока и т.н, но учителят ще знае, че се стараеш и дори да ти куца волейболът например, няма да го взима в предвид.
Специално влязох в чичо гугъл за да видя нормативите които са ощи, до колкото видях, няма разпределение по класове.
Скок от място момчета:
6ца:214 +
5ца: 202 – 213
4ка: 193 – 201
3ка: 184 – 192
2ка: До 183
Бягане 50 метра (сек.)
6ца: до 7,1
5ца: 7,2 – 7,5
4ка: 7,6 – 7,9
3ка: 8,0 – 8,3
2ка: 8,4 –
Бягане 600 метра (сек.)
6ца: до 129
5ца: 130- 134
4ка: 135 – 140
3ка: 141 - 146
2ка: 147 –
И сега искаш да ми обясниш, че не можеш да скочиш от място поне 185см, което е за 3каАз като момиче скачам 198см-200см, въпреки, само че аз спортувам много активно. Най-малкото, както казаха по-горе, направи го за себе си, вкарай се в поне минимална форма, за теб ще е много полезно
![]()
Шшш... какъв талант трябва да си, че да ти пишат 2 точно по физическо...
Оценката ти не влиза в диплома!Просто се постарай малко повече да си активен в часа.Ти влизаш в часа,но правиш ли това което са казали?Успех.
Вземай повече участие в клас, играй през часа. Няма ли вид игра,която да ти допада? Волейбол, баскетбол...
Не всички са спортни натури и спортисти, аз съм виждал как момиче на 15 години скача 90 см от място......
Относно автора, постарай се повече, друг е въпроса ако се е заял с теб...