.
Отговор в тема
Страница 2 от 2 ПървиПърви 12
Резултати от 26 до 49 от общо 49
    Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от DoctorSatan666 Виж мнението
    > Отричаш науката като цяло.
    > Правиш ми някъв жалък опит за психоанализ
    мда ве, на тебе,
    на тебе кой може ти направи анализ, ти сигурно и детектор на лъжата ще излъжеш.
    ще ходя се занимавам с глупости, просто си говоря.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от npp Виж мнението
    какво значи карма?!, това е все едно да ти кажат, че има съдба наместо жив Бог на доброто, едва ли не съдбата на човеците се ръководи от някаква си природа - нещо, което не е живо от само себе си,
    да, така е, това е все едно да кажеш, че богът ти спи, а дявола през това време си разиграва баджаците.

Мега фен
    Какво става, когато ДокторСатан666 става със задника нагоре?

ДокторСатан999

демек оправя се.

сензора за движение на телефона му се настройва правилно.

ПП: Ай докторе, напиши една гатанка и ти. хихи
    Последно редактирано от defender : 01-07-2015 на 23:00

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    да, така е, това е все едно да кажеш, че богът ти спи, а дявола през това време си разиграва баджаците.
    не може и да няма някаква причина, поради която човеци(те) страдаха в продължение на хилядолетия досега, а ако истинският Бог беше напълно буден, тогава едва ли щеше да допусне да има зло на света, или ако домакинът е напълно буден, би ли допуснал крадец да влезе в къщата му и да го ограби?! (Матей 24:43)

докторчето е като интелектуален еквилибрист, а ти сякаш и веднъж не изповяда всеобщото спасение в Онзи, Който наистина е истинският Господ Бог, а във вярата е така, че трябва нещо добро да се работи, с което да се допринася за (тази) Св. кауза, и ако не друго, то поне (може) да се свидетелствува Истината, сиреч Неговата Правда
    Последно редактирано от npp : 01-08-2015 на 10:43

Banned Супер фен
    За какво ми е да следвам учение? С какво би ми помогнало в развитието ми като личност? За какво би ми било нужно въобще?
    Последно редактирано от espada : 01-08-2015 на 11:15

Супер фен Аватара на DoctorSatan666

ДокторСатан999

демек оправя се.

сензора за движение на телефона му се настройва правилно.

ПП: Ай докторе, напиши една гатанка и ти. хихи
    Какво става, когато дефенфър става със задника нагоре?
    Хомо-приятелят му го посреща отзад.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 01-08-2015 на 13:02

Мега фен
    Какво става, когато дефенфър става със задника нагоре?
    Хомо-приятелят му го посреща отзад.
    Какво става когато ДокторСатан говори за хомосексуалисти?
    Опъва палатката.

ПП: майтап бе докторе, ти си пич.

Мега фен
    не може и да няма някаква причина, поради която човеци(те) страдаха в продължение на хилядолетия досега, а ако истинският Бог беше напълно буден, тогава едва ли щеше да допусне да има зло на света, или ако домакинът е напълно буден, би ли допуснал крадец да влезе в къщата му и да го ограби?! (Матей 24:43)
    защо тогава хората страдат като не са виновни за нищо, защо твоя спящ бог е трябвало да ни създава след като е знаел, че после ще заспи и дявола ще ни гърчи. Това е гадно.

Цитирай Първоначално написано от espada Виж мнението
    За какво ми е да следвам учение? С какво би ми помогнало в развитието ми като личност? За какво би ми било нужно въобще?
    Защо не следваш Истинския Бог Отец Исус? Не знаеш ли, че ако не следваш написаното в Светото писание, извършваш грях срещу божиите заповеди и ще страдаш вечно. Затова трябва да приемеш Исус, за да не бъдеш наказан, задето нарушаваш заповедите дадени от Бога.... който всъщност е Исус..... О не, чакай, нямах това предвид.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 01-08-2015 на 13:37

Banned Супер фен
    Защо не следваш Истинския Бог Отец Исус? Не знаеш ли, че ако не следваш написаното в Светото писание, извършваш грях срещу божиите заповеди и ще страдаш вечно. Затова трябва да приемеш Исус, за да не бъдеш наказан, задето нарушаваш заповедите дадени от Бога.... който всъщност е Исус..... О не, чакай, нямах това предвид.
    Не разбирам. На забавен ли се опитваш да се направиш с това тъпанарско ексцентрично отношение или какво?

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от espada Виж мнението
    Не разбирам. На забавен ли се опитваш да се направиш с това тъпанарско ексцентрично отношение или какво?
    аз мисля, че той тук се ебава не с тебе, а с християните, ама иначе толкова готино звучи, когато излиза от устата на доктора, аз се насирам от смех, страшни интерпретации твори.

Мега фен
    защо тогава хората страдат като не са виновни за нищо, защо твоя спящ бог е трябвало да ни създава след като е знаел, че после ще заспи и дявола ще ни гърчи. Това е гадно.
    Бог е промислил всичко и е намерил възможно най-доброто решение - просто не може да има по-добро от това според наличните условия/обстоятелства, например ако беше сътворил всичко постепенно, тогава това щеше да отнеме хилядолетия до създаването на човека, появата на човешкия род и многомилионна популация от хора, понеже ако трябваше да почива след всеки един от шестте дена на сътворение(то), тогава това щеше да Му отнеме примерно около 5 хилядолетия докато успее да създаде човека, а така после щеше да е необходимо да изминат още десетки векове до появата на милиарди човеци, плюс това Той е определил само до не повече от около 5-6 възможни хилядолетия за греха, понеже не е възможно (за) лукавия(т) да царува за повече време, и също така Бог е направил властта/силата на "тъмнината" да се разсее до максимум така щото опустошенията да бъдат сведени до минимум - така е разпределил всичко, че страданията да бъдат съкратени до колкото се може повече, като е дал на човеците възможността да работят за ускоряване на процеса на всеобщо спасение в Неговия Син, Исус Христос, чрез вяра, така че едно е да се роптае, а друго - да се взима участие в Христовите страдания за осигуряването на пълно спасение за изобилен и вечен живот на всички
    Последно редактирано от npp : 01-08-2015 на 17:14

Ни съ бийти в темата ми бе!Учението ми учи да сме добри, не да са бием пред блокове и зад клавиетури!К?

И да пишем грамотно...

Цитирай Първоначално написано от uhnji Виж мнението
    Ни съ бийти в темата ми бе!Учението ми учи да сме добри, не да са бием пред блокове и зад клавиетури!К?
    Това звучи доста назидателно. Следващия път пробвай поне малко да влезеш в ролята си, г-н фейл трол.

Сори...и без туй станаха доста спамовете, та...оу, забравих да спомена, че всеки отива след смъртта си там където вярва.npp наистина ли вярваш, че Му е отнело 6 дена, направил ни е от кал, Адам измислил имена на животните и други художествени измислици в светото писание?Тъй като съм толерантен към всяка една религия, защото смятам, че хората не могат да си обеснят как са се пръкнали и са си измислили свети книги, градове и други глупости.И няма лукав, такъв, онакъв, демони, екзорсизъм и такива неща.Оф.Отивам да се утеша при Мотикаря...

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от uhnji Виж мнението
    Сори...и без туй станаха доста спамовете, та...оу, забравих да спомена, че всеки отива след смъртта си там където вярва.npp наистина ли вярваш, че Му е отнело 6 дена, направил ни е от кал, Адам измислил имена на животните и други художествени измислици в светото писание?Тъй като съм толерантен към всяка една религия, защото смятам, че хората не могат да си обеснят как са се пръкнали и са си измислили свети книги, градове и други глупости.И няма лукав, такъв, онакъв, демони, екзорсизъм и такива неща.Оф.Отивам да се утеша при Мотикаря...
    истинският Бог е преценил всичко много добре, така щото да може да го доизкара докрай във възможно най-кратки срокове и при възможно най-минимални опустошения, като е сътворил цялото вселенско творение само за шест дена, а и ти знаеш, че е съвсем типично за човека да измисля звукови/буквени имена на всяко нещо за да го посочва/назовава, как казваш, че няма дявол, след като толкова много хора се оказаха зли, при положение че не са били такива когато са се родили?!, иначе относно това че досега имаше и (уж) "свещени" писания измислени от човеци, а не дадени от истинския Бог, наистина е така, обаче онези, които причиняват зло на ближния си, може и да не отидат директно в Рая, дори и ако вярват, че ще отидат там

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    истинският Бог е преценил всичко много добре, така щото да може да го доизкара докрай във възможно най-кратки срокове и при възможно най-минимални опустошения, като е сътворил цялото вселенско творение само за шест дена, а и ти знаеш, че е съвсем типично за човека да измисля звукови/буквени имена на всяко нещо за да го посочва/назовава, как казваш, че няма дявол, след като толкова много хора се оказаха зли, при положение че не са били такива когато са се родили?!, иначе относно това че досега имаше и (уж) "свещени" писания измислени от човеци, а не дадени от истинския Бог, наистина е така, обаче онези, които причиняват зло на ближния си, може и да не отидат директно в Рая, дори и ако вярват, че ще отидат там
    приятел на тоя свят няма студ
    студ наричаме онова чувство когато ти липсва топлина и трепериш но дефакто при абсолютна нула не съществува нищо

дори и 1градус по келвин да е пак има топлина

също така няма и мрак
    мрак наричаме липсата на светлина дори и най-тънкия лъч светлина пронизва мрака и се забелязва

а бог е любов злото което наричаш ти не е наличието на дявол а липсата на бог или каквото и да е там според религията на хората
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

А тъй, Харитов, npp, дано си трол...иначе отивам при Жорката...

Мега фен Аватара на dreamwalker
    Град
    Dreamland
    Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    ако христос беше клал на поразия и изнасилвал деца, пак ли щеше да ми задаваш същия въпрос ? Ислямът е продължение на 'философията' на мохамед - неслучайно допреди няколко десетилетия се е наричала мохамеданизъм религията, не ислям.

а мохамед е клал. И е изнасилвал деца. Конкретно той. Не говоря за религията тук, а конкретно за личността му.

Какъв ти е въпросът ?
    Стига с това "Мохамед е колил и изнасилвал деца". Bullshit bores me to death. Аз имам въпрос. Въпросът ми е: Кого е колил и кого е изнасилвал? Посочи. Искам да посочиш източник. Един казал нещо, стотина се изреждат да го повторят...
    Последно редактирано от dreamwalker : 01-14-2015 на 21:19
    I said: I long to learn the things that are, and comprehend their nature, and know God.

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    приятел на тоя свят няма студ
    студ наричаме онова чувство когато ти липсва топлина и трепериш но дефакто при абсолютна нула не съществува нищо

дори и 1градус по келвин да е пак има топлина

също така няма и мрак
    мрак наричаме липсата на светлина дори и най-тънкия лъч светлина пронизва мрака и се забелязва

а бог е любов злото което наричаш ти не е наличието на дявол а липсата на бог или каквото и да е там според религията на хората
    По принцип съм забелязал, че правиш малоумни изказвания, но това е като бъркоч от неяснота, грешно имплициране и повърхностни аналогии.
    Какво общо имат човешките възприятия с обективната действителност? Човешкото усещане за студ си има причина - измяна в температурата, съвсем физично явление. Същото е и със светлината. Къде се вписва бог? Има ли физично, измеримо проявление? Тогава какво се опитва да докаже тази аналогия?
    И какво ще рече бог е любов? Какво е любов тогава? Някакво общо понятие, символ на удовлетворението на всичките човешки желания и страсти? Някакво дълбоко, мистериозно чувство за свързаност със света? Може би любов към близките, към обществото, към живота като цяло? А може би е в нещо по-простичко, както любовта към парите? Къде се вписва образ като Джийзъс във всичко това, или които и да е друг религиозен персонаж? Как така се прави паралел между изцяло субективното и имагинерно разбиране за добро и зло (оттам и "любов"), и обективни явления като светлина и енергия на телата(температура). Това че тези явления имат отражение върху човешките възриятия, съвсем не значи че самите възприятия и породените от тях "преживявания" и мисловни построения, концепти, изразяват пряко реалността. Във физиката им градуси, условно приети величини, няма нито студ, нито топлина - тия дихотомии са крайно абстрактни, крайно общи и като такива остават изцяло в света на мислимото, не на обективното. Същото е и с разбирането за любов/омраза, добро/зло, правилно/неправилно И тъй като понятието любов и не-любов няма никакъв смисъл и проявление извън човешкия свят, то аналогията е неправилна 2 пъти - първо, защото любовта не е съизмерима с физичните явления и второ, защото бог съвсем не е съизмерим с тези явления. Заместването на Бог с любов не променя нищо . Колкото и да ти се иска в измисления ти свят всичко да се обяснява с простички абсолютизми като "добро" и "зло", това няма да промени факта, че огромната непонятна действителност не дава пет пари за това кое е "добро" и "зло". Излез малко от филма.
    Последно редактирано от DoctorSatan666 : 01-14-2015 на 22:34

Мега фен
    По принцип съм забелязал, че правиш малоумни изказвания, но това е като бъркоч от неяснота, грешно имплициране и повърхностни аналогии.
    бях забравил доктора колко е откровен, б*х маа му

Аз почти бях забравил колко си жалък, но ето че пак си тук за да ми напомниш.

Мега фен
    ей докторе много си не жалък, брао.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си