.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 34

Hybrid View

Повече от фен Аватара на fls63

Smile Знам че темата се повтаря,но... Първа кола.

Привет на всички!Много скоро ще карам шофьорски и започнах да си търся кола.Трябва ми съвет от някой,който разбира наистина от коли.Изчетох доста теми като за първа кола(за момиче),разгледах из сайтове,и си харесах няколко.Не са от най-хубавите но лично на мен ми харесаха(да допълня че доста харесвам Опел).Някои от приятелите ми,ми препоръчаха Opel astra f 1.6 (малките)...а други GSi.
    Не съм голям разбирач по колите,но въпреки това,бих желала колата да Не е много тежка,с ръчна скоростна кутия,по възможност да е на Бензин,да харчи малко...броя на вратите не ми е толкова важен.
    (Отделно да попитам-как да разбера колко коня е колата?(казах че не съм голям разбирач хихи))
    Също така да допълня,че ако случайно попаднете на подходяща обява за количка,за моята тема... без проблем може да я споделите
    Лек ден!

Мега фен Аватара на an7raks
    Не съм "разбирач", но...
    Явно си от хората, за които колата е просто средство за придвижване от точка А до точка Б с минимален разход...
    Първото, което е, трябва да знаеш, че с малка кола се пътува отвратително на дълъг път и харчи колкото за голяма. Искам да кажа - направи си сметката къде ще я караш и колко. Ако ще навърташ по над 15 000км на година, за мен газовият инжекцион или метанът са добра инвестиция, като за второто трябва да знаеш, че оставаш с малък багажник и окачването трябва да претърпи елементарни интервенции. Бензин и икономия не се връзват. Другият вариант е малък дизел. Ниска мощност => нисък данък и поносим разход в града.
    Конкретни автомобили не мога да ти препоръчам, защото не съм карал особено много различни такива.
    draid май беше споменавал, че има опит с различни коли.

Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    Не съм "разбирач", но...
    Първото, което е, трябва да знаеш, че с малка кола се пътува отвратително на дълъг път и харчи колкото за голяма.
    Точно щото не си разбирач по всичко стига си писал глупости.
    Аз карам малка кола с 2 врати с малък двигател 1.1 и извънградско гори 5/100 бензин и си е много УДОБНА. Градско всички горят ~ еднакво.

an7raks благодаря все пак за съвета,оценявам го Да,знам че с малка кола на дълъг път е отвратително.Мерси че ми каза,не знаех че харчи колкото една голяма.И всъщност не искам колата ми да е просто за предвижване от една точка до друга,искам да е като втората ми любов.

Opel да ти е втората любов е малко, как да кажа...
    Не, че нещо, де, за работа са си добри количките, ама чак за "любов"...

няма да казвам марка щото не я препоръчвам по други причини ( вътрешностите и са чупливи)

5/100 с каква скорост?
    Под извънградско имам предвид скорости от порядъка на 110-120/на магистралата/, където това двигателче трябва да го въртиш с 4-5хил. оборота...
    Возил съм се в малка кола и то доста пъти на дълъг път... Дори и не е толкова малка, де, Ауди А3... Каруца си е отвсякъде, без да се обиждат притежателите.

скоростта е 100 не повече, една кола (поне мойта) ако не надминава 4000об е икономична. Изгодата във време не е голяма ако караш с 20 км в повече примерно стз-сф в моя случай.

А3 1.6, 101к.с.
    Разход извън града - 5.3(6.2) на 100км
    Тегло - 1090кг
    Дължина - 4152 мм
    Широчина - 1735 мм
    Височина - 1427 мм
    http://audi.testdrive.bg/modificatio...1.6i101Hp.html
    Mercedes E 200 kompressor 1.8 163к.с
    Разход - извънградско 6.1 (6.4) л/100км
    Тегло - 1570кг
    Дължина 4818 мм
    Широчина 1822 мм
    Височина 1452 мм
    http://mercedes.testdrive.bg/modific...ssor163Hp.html
    Забелязваш ли разхода в скобките?
    В крайна сметка караш кола с половин тон по-тежка, а би трябвало да си наясно каква роля играе това за комфорта на пътуване, по-широка с 9см, по-дълга с 67см и по-мощна с 62 коня, а за екстрите и удобствата, няма да сравняваме... Всичко това, за да може ЕВЕНТУАЛНО да спестиш по-малко от 1л/100км...

Мега фен Аватара на tuzaro
    Град
    hate city plovdiv, майна
    Цитирай Първоначално написано от an7raks Виж мнението
    А3 1.6, 101к.с.
    Разход извън града - 5.3(6.2) на 100км
    Тегло - 1090кг
    Дължина - 4152 мм
    Широчина - 1735 мм
    Височина - 1427 мм
    http://audi.testdrive.bg/modificatio...1.6i101Hp.html
    Mercedes E 200 kompressor 1.8 163к.с
    Разход - извънградско 6.1 (6.4) л/100км
    Тегло - 1570кг
    Дължина 4818 мм
    Широчина 1822 мм
    Височина 1452 мм
    http://mercedes.testdrive.bg/modific...ssor163Hp.html
    Забелязваш ли разхода в скобките?
    В крайна сметка караш кола с половин тон по-тежка, а би трябвало да си наясно каква роля играе това за комфорта на пътуване, по-широка с 9см, по-дълга с 67см и по-мощна с 62 коня, а за екстрите и удобствата, няма да сравняваме... Всичко това, за да може ЕВЕНТУАЛНО да спестиш по-малко от 1л/100км...
    Тва е абсолютна глупост, никога не може да се вярва на тея характеристики.
    http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=18118
    http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2393
    Значи искат да кажат че митсубишито дава по малък разход от опела в града... Тва митсубиши гори 15 на 100 в града.
    Аз бих ти препоръчал опел Астра Г, не е малка не е и голяма
    Локо Пловдив и тесни пичkи майна.

Цитирай Първоначално написано от tuzaro Виж мнението
    Тва е абсолютна глупост, никога не може да се вярва на тея характеристики.
    http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=18118
    http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=2393
    Значи искат да кажат че митсубишито дава по малък разход от опела в града... Тва митсубиши гори 15 на 100 в града.
    Аз бих ти препоръчал опел Астра Г, не е малка не е и голяма
    Хахахх, ама то май вярно в България всеки разбира от коли, политика и жени...
    Ако не можеш да вярваш на производителя, на кого да вярваш? На бай Иван, че му харчела 20/100 след 500хил. км и с педала до пода на всеки светофар?

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    И все пак имаш ли определен бюджет?

Мега фен Аватара на draid
    За какви пари говорим ? За какво каране ? Градско, извънградско ? Колко се очаква да са разстоянията на извънградското, защото с малка кола над 100км не си е особена работа да се пътува, но и голяма кола за първа не е много добре (по-големи разходи)

Реално ако караш предимно градско и искаш бензин аз бих препоръчал Honda civic 1.4is 90 коня хечбек. Горят малко, сравнително пъргави са тъй като не са тежки, но не са от най-удобните коли за пътуване особено когато става въпрос за дълго. Все пак данъка им е малък.

Има вариант и да вземеш нафтова печка, горят малко определено, но в България нафтата не е особено качествена, а и много зависи къде се кара.

Всичко зависи от това какъв ти е бюджета обаче, аз лично в последните години карам предимно японски коли и съм доволен от тях. От френски и италиански имам лоши спомени и повече към такива модели втора ръка не се доближавам. Немските коли навремето бяха сила, сега май остана само славата при новите модели. Все пак и на мен първата ми кола беше опел вектра.

Цитирай Първоначално написано от draid Виж мнението
    Немските коли навремето бяха сила, сега май остана само славата при новите модели. Все пак и на мен първата ми кола беше опел вектра.
    Абсолютно!
    Сега пак някой ще ме оплюе, но доста голяма част от автомобилите, дори във високия клас, произведени след 2000-та година са сравнително ненадеждни. Дори от компании като Мерцедес, Ауди и БМВ признават, че в края на 90-те започват да търсят и да работят с по-евтини материали.
    Все още има достатъчно запазени коли в средния и дори високия клас от периода 1990-та - 1997-ма, които изискват сравнително малко средства за поддръжка и предлагат приличен комфорт и сигурност на сравнително ниски цени.

draid ... по скоро за градско
    да,и Хонда съм разглеждала.
    Нашите ми препоръчаха Опел вектра

мда,до някъде съм съгласна с това

Със какви пари разполагаш за кола да си купиш ?

Ем не знам точно,но максимум нещо до 9-10 000лева!?

10 бона за първа кола?! И ти пука дали е икономична?

Мега фен Аватара на VinDiesel
    Град
    Плевен квартал Оринч Каунти
    Вземи си един Сеат Леон дизел и щракай с пръсти.

an7raks,не сме уточнявали точна цена с нашите.Но до колкото преди сме си говорили,са ми казвали да си взема нещо за не повече от 4 000лева.

Супер фен Аватара на Vanchhh
    Вземай един пуловер и нямаш грижи!
    (Vw Polo)
    Бензин, а ако има и газ още повече ще се родиш.

Значи нещо за не повече от 4 бона е 9-10 бона? Добре, връщам си думите назад! Купи си малка количка, с която потенциалните щети да бъдат по-малки.

Мега фен Аватара на VinDiesel
    Град
    Плевен квартал Оринч Каунти
    Дай да ти продам моята кола, на двигателя й пише "Не ме жали, ще те надживея!"

Етикети за тази тема

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си