.
Отговор в тема
Страница 5 от 9 ПървиПърви 123456789 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 212
    заеби, продължавайте да се надсмивате, аз няма повече да пиша

Мега фен
    за кое ти се надсмиваме бе братче,
    и за какво няма повече да пишеш, най-много да направиш кефа на групичката, нищо друго няма да постигнеш с това.

Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    за кое ти се надсмиваме бе братче,
    и за какво няма повече да пишеш, най-много да направиш кефа на групичката, нищо друго няма да постигнеш с това.
    не на мен. постоянно се надсмивате заедно с групичката по между си. каква е целта? какво ще постигнете, само с писаници?

Аз тук предложих да напрам нещо по-реално, да се дадат нови идеи, да се открие някаква организация, но вие продължавате едно и също не 5 страници в тази тема, ами вече 500 тона от цялата хронология.

Мега фен Аватара на an7raks
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    Аз тук предложих да напрам нещо по-реално, да се дадат нови идеи, да се открие някаква организация, но вие продължавате едно и също не 5 страници в тази тема, ами вече 500 тона от цялата хронология.
    Виждаш ли къде е проблема на всичките ви там "будни граждани"? Никой няма ясна идея къде, какво и как да се промени. Аз също нямам. Това обезсмисля всякакви протести, организации и подобни, освен ако не става въпрос за взимането на парче от баницата... Реформаторите са живият пример.
    Казах, че бих ви подкрепил, ако се опитате да сформирате партия, просто защото така или иначе е същата работа... Така или иначе на мен, моите близки и на другите хора, които имат някаква представа какво искат и къде отиват, няма да попречите особено, каквито и идиотщини да свършите. От друга страна, има шанс наистина да промените нещо към добро.

anonymous895156
    Guest
    За тази цел се учи МИО, Политология и други дисциплини.
    И между друго, има ли желание и вяра, можеш и без да си дипломат да промениш системата. Както казахме, Левски какво образование е имал?
    ама разбира се, защо са ти финансови, правни, политически, маркетинг или каквито и да е познания, за да може без пари да промениш някаква зла система, която е наложила тотална хегемония навсякъде, ти ще го караш на вяра и идеи, които даже не ти идват, защото не си запознат с гореизброените в дълбочина

Идеи ли? Идеи? Наболелите проблеми в България мисля, че всички ги знаем? А начини за решаването им има! Идеите идват в последствие. Важното е да работят за държавата.

Ако питаш лично мен, аз съм за налагане на някои не толкова либерални и демократични промени, но стана ясно, че е по-добре, да се взима компромис, да се съобразяваме с другите, отколкото да отиваме в гражданска война. Но ако се бездейства - вървим право към войната.

Ти като млад би трябвало да искаш да правиш нещо.

Мега фен
    Климатик, виж сега. Нито разполагаш с финансите, нито с образованието, нито с 'връзките' (че поясня какво визирам под връзки), нито с опита. Същото е с всеки от нас.
    Аз знам какво бих направил, че да подобря положението в тази държава, но на този етап не разполагам с нито 1 от изброените 4. Следователно е напълно излишно да се натискам където и да било. И на това ще му дойде времето някой ден.

Все пак искаш да дискутираш идеи доколкото разбрах - ето няколко от мен. Да речем, че разполагах с що-годе успешен бизнес, от който мога да издържам себе си и семейството си и да ми остават излишни средства :

1. Втърваш едно кръгче по основните училища - разни хлапета 4-7 клас. Влизаш при директора и питаш има ли деца с родители в кофти финансово положение, които обаче се справят добре в училище. Ако има - говориш с родителите и хващаш да издържаш детето като 3-то родителско тяло - дрехи, компютър, езикови курсове, спорт, джобни. Да ти излиза 2-3000 лв в годината в най-най-лошия случай. 200 лева на месец не са много ще се съгласиш предполагам. Човек на 2000+ евро заплата спокойно би могъл да го прави това за 2-3 хлапета.
    Дотук хубаво - да речем, че нищо не правиш - това ще си кажеш, нали ?
    Е, тук идва момента, в който се налага да имаш 'връзки' ; разбирай контакти. В медиите. И достатъчно познати сред бизнес средите, че да си наясно ще има ли хора, които да подкрепят инициативата (ако изобщо се превърне в инициатива).
    В Б-я заможните хора помагат ли ? А биха ли помогнали ако не е под формата на данъци, наложени от корумпираната ни държава ? Не знам ... а ти ?

2. Образователната ни система. Трагична е. И освен това не сме държава, която се нуждае от десетки хиляди финансисти, юристи и журналисти. Мисля е ясно вече на всеки, че се превръщаме в източник на евтина раб. ръка в ИТ сектора. В което няма лошо, но няма достатъчно хора, които да покрият нуждата от специалисти.
    А за капак училищата са пълна подигравка и дипломата за средно можеш да я ползваш за тоалетна хартия преспокойно.
    Какво ще кажеш за 4 дни в седмицата в даскало и 1 ден отделен за спорт или култура - под култура разбирай държавно финансирани екскурзии по някакви исторически значими места, а под спорт - реално да се изгради база, която да се ползва от МОН през учебните дни, а през уикендите да се отпуска под наем.

Отделно от това - учебната програма като цяло е пълна подигравка. Материал се повтаря и потретва, елементарни неща се преподават по няколко пъти в различни класове (история, физика, биология), а чуждоезиковото обучение е пълна подигравка.
    Това няма да го промениш лесно, 'щото причината за това са даскалите. Масово за некадърни. Ясно е на всеки мисля. И лапетата са лайненца често, но даскалите не им отстъпват.
    Решение ? Аз имам 2 идеи :
    1. Наемаш няколко кадърни преподаватели, които да дигитизират цялата информация от клас 1 до 12 под формата на онлайн учебни видеа и презентации с продължителност 20-30 минути.
    1.2. Съставяш изпитни материали за абсолютно всяка отделна презентация, които да е задължително да бъдат взети преди да бъдеш допуснат до изпит (предполагам се сещаш накъде бия)
    1.3. Изпит в края на всеки срок по всеки предмет
    1.4. Орязване на учебната програма в периода 1 - 10 клас до единствено Математика, БЕЛ, 2 чужди езика (като 1-вият задължително е английски).
    Във връзка с това отгоре - ето ти още един проблем - мен ако питаш е АДСКИ добра идея да издърпаш учениците поне до Висша математика 1 и Линейна Алгебра в 10, 11 и 12 клас. Ама аз какво разбирам от преподаване, педагогика там, а-у ? Нищо. Нямам елементарна представа как бих могъл да синтезирам толкова абстрактен материал, че мозъкът на един 16-годишен да може да го асимилира.
    Имам идея, де. Компютърната графика е буквално визуална математика и програмиране, но ще е необходимо някой с достатъчно акъл да подготви по такъв начин материала, че да не преподаваш за зубрене, а нещо, което действително има стойност.

1.5 Задължително присъствие до 10-ти клас, минимум 50% присъствие за 11 и 12.

Решение 2 -- Изграждаш система за идентификация с магнитни карти в класните стаи и изпращаш СМС на родителите моментално ако детето не е в час.
    Връзваш всички училища към общ уебсайт, където родителят може да провери оценки и присъствие, а учителите са задължени да оставят препоръки що се отнася до ученика.

Освен това ще е хубаво висшето образование да е безплатно! и евентуално, след някоя и друга година - задължително.

Не виждам проблем и да се уговори по някакъв начин 'държавно поръчителство' за студентите от страна на държавата(за определени специалности! ), че да не им се налага да работят докато учат, а след това държавата да изплаща единствено лихвите (които би имало логика да са страшно ниски) върху кредитите им докато започнат да работят на някаква минимална заплата (да речем 1000лв). Естествено не съм финансист и може и да е пълна глупост това, което предлагам.

Но всичко това с 10% данък ;д Знам ли ;д Все тая, разфилософствах се. Чак ме е яд, че се хванах на въдицата, ама дай да почешем клавиетурите. Дайте мнения.

Аурис.

Попринцип си напълно прав. За да постигнеш нещо ти трябват пари, връзки, опит, знания. Така действа системата до сега. Но сигурен ли си, че не може и по-друг начин? Така, както Левкси го е правил?
    Защото не са малко партиите, които работят по този модел, но досега няма положителен напредък, нали?
    А не съм сигурен, че народа може да издържим още години по този начин.

Идеи има изключително много. Твоите са добри, но подлежат на много поправки. Съответно консултирани и събеседвани от истински специалисти в областта. - учители, психолози, икономисти на високо ниво. Такива хора задължително трябва да присъстват. Аз с моите лични знания може само да доведа до апокалипсис.
    Нека обаче тези примери, да бъдат второстепенни. Не са по-маловажни, само че може с дни и нощи да си пишем за тях, но да не останат никога реализирани.
    Главните въпроси, които ме интересуват са:
    Как да се организираме и съберем, тъй че да изберем качествени хора, да станем сила, да изместин водещата политическа паплач.

И понеже ми е ясно, че аз, пък и ние сме пикьовци. Можем да членуваме към вече създадена организация/ партия.
    Но тук идва въпроса с доверието и голямото делене между нас.
    И отново нищо..

Мега фен
    Защото не са малко партиите, които работят по този модел, но досега няма положителен напредък, нали?
    Коя партия е направила нещо ?

Нещо ?

Смис. сериозно - каквото и да било ?

Аз оставам с впечатлението, че само рушат, пилеят пари и организират циркове (да се чете протести - предлагали са ми пари и от ГЕРБ, и от БСП, и от ония 'гражданските' миналата година...).

А кои са тези нашите 'икономисти и специалисти на високо ниво' ? С кой да се консултираш - комунистическите мумии ?

Аз в партии нямам намерение да участвам. Политиката е гнусотия. Някой друг да се занимава. Някой ден ще направя каквото мога, пък засега ще си уча и ще си гоня целите.

След като не желаеш да дискутираш идеи, каква е целта на темата ти ? Да се съберем и да ходим да крещим по улиците ?

anonymous895156
    Guest
    @Auriss важно е от ниските класове в главите на всички да се набиват предприемачески навици, да се поощрява креативното мислене в рамките на бизнес приложимото и да се ценят основно качествата, които продават и са стойностни. един вид - училища за млади капиталисти, не за книжни плъхове
    от тази гледна точка ще бъде полезно и на всички да се обясни, че ако не си осигурят стабилен пасивен доход и/ли не ръководят свой собствен бизнес (колкото и малък да е той), цял живот ще са нечии роби. паралелно с това трябва и евроатлантическите ценности да стават неизменна част от съзнанието на всяко дете

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението
    1. Втърваш едно кръгче по основните училища - разни хлапета 4-7 клас. Влизаш при директора и питаш има ли деца с родители в кофти финансово положение, които обаче се справят добре в училище.
    не мислиш ли, че има по-ефективни начини да прецениш кой "заслужава" да го финансираш

Освен това ще е хубаво висшето образование да е безплатно! и евентуално, след някоя и друга година - задължително.
    това пък защо?

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    нужно ни е добре развито високопоставено общество сегашното се състои от мутри футболисти и фолк певици

докато хората със знания и интелект които имат мнение по това което се случва са на изчезване

това общество във всички демократични държави играе ролята на контролен орган за политиците тъй като същото това общество може да им докара кошмари и да дава пример на обикновения човек

за пример давам Франция и Италия знаете какво стана там

при нас това общество липсва и най-лошото тези които са на негово място извличат свои ползи от държавата давам за пример мутрите

на 20г има милиони вече и тубак в който могат да ме сложат съвсем спокойно

а футболистите и фолк певиците знаете какъв пример дават живота е чалга цици и алкохол

не може мечтата на едно дете да е ганкстер с лъскава кола

едно време исках да стана машинист
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    @Auriss важно е от ниските класове в главите на всички да се набиват предприемачески навици, да се поощрява креативното мислене в рамките на бизнес приложимото и да се ценят основно качествата, които продават и са стойностни. един вид - училища за млади капиталисти, не за книжни плъхове
    от тази гледна точка ще бъде полезно и на всички да се обясни, че ако не си осигурят стабилен пасивен доход и/ли не ръководят свой собствен бизнес (колкото и малък да е той), цял живот ще са нечии роби. паралелно с това трябва и евроатлантическите ценности да стават неизменна част от съзнанието на всяко дете

не мислиш ли, че има по-ефективни начини да прецениш кой "заслужава" да го финансираш

това пък защо?
    стига провокира бе мръсник :Д

Бъди солидарен, съпричастен и към друго мислещите хора, ве. Капиталисти е евро атлантици :Д

Не всеки човек е роден за бизнесмен, за капиталист.
    Има хора, които си изкарват прехраната със занаят. Това е работната класа. Тези хора са не по-малко важни за съществуването ни. Други хора са на науката.
    Ако всички бяха само капиталисти и мислещи за предприемачество, нямаше да съществуваме. Кой щеше да работи в другите сфери?

Мега фен
    Не се сещам за такъв, който да не включва държавата, а предвид предложеното ми се вижда твърде лесно да излъжеш системата. Наистина смятам, че ще е най-добре да мине някакъв период от 5-10 години, в който всеки по-заможен българин да носи някаква отговорност за подрастващите - или поне да му се предостави тази възможност. Току-виж сме се превърнали в една нация най-сетне. Що се отнася до критерия - този би бил моят в подобна ситуация. Не опира до заслуги - как би могло едно дете да заслужава или не каквото и да било. Разбирай го като инвестиция. Ако има за всичко - супер, ако няма - трябва все пак някак да подбереш, нали ?

това пък защо?
    задължително ?
    Защото не ми допада накъде вървят нещата в Зап. Европа и нямам желание държавата ми да се озове с няколко милиона неграмотни, били те имигранти или бай-ганьовци. Опасно ми се вижда.
    Отделно че (поне предполагам) би трябвало автоматично да тушира възможността страната да се превърне в привлекателна дестинация за имигранти - ако всеки тук е с висше, пък било то и шофьорите на таксита и сервитьорките, какъв е шансът да си намериш работа като нискоквалифициран работник ?
    Погледни Норвегия за справка - ако не знаеш езика и нямаш магистратура е доста тежко.

Естествено не знам доколко меродавни са ми теориите, но нали си говорим

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    нужно ни е добре развито високопоставено общество сегашното се състои от мутри футболисти и фолк певици

докато хората със знания и интелект които имат мнение по това което се случва са на изчезване

това общество във всички демократични държави играе ролята на контролен орган за политиците тъй като същото това общество може да им докара кошмари и да дава пример на обикновения човек

при нас това общество липсва и най-лошото тези които са на негово място извличат свои ползи от държавата давам за пример мутрите

а футболистите и фолк певиците знаете какъв пример дават живота е чалга цици и алкохол

Перфектно!

Сега върпсът е как да го постигнем.

Ама не на теория, ами на практика.

Тоест, кои хора, къде и какво да направим.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението

По същество и аз това казвам, не може в едно общество идеала да е Георги Илиев или сродните му боклуци.

Не може да си мислиш, че е достатъчно да подмениш овчаря за да се смени и стадото.

Една революция или преврат няма да е нищо повече от обикновеното 'стани да седна'.
    Искаш промяна в обществото, тя трябва да е основана на правила, на ред, на закони.

Хванали съдия с подкуп - доживотна забрана за практикуване на професията + конфискация на цялото имущество.
    Хванали лекар с подкуп - доживотна забрана за практикуване на професията + конфискация на цялото имущество.
    Полицай, прокурор, държавен служител, укриване на данъци от частни и юридически лица, всичко под ножа.
    Правила и спазването им, това ти е основата на обществото, не подмяната на Сергей с Боко.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    По същество и аз това казвам, не може в едно общество идеала да е Георги Илиев или сродните му боклуци.

Не може да си мислиш, че е достатъчно да подмениш овчаря за да се смени и стадото.

Една революция или преврат няма да е нищо повече от обикновеното 'стани да седна'.
    Искаш промяна в обществото, тя трябва да е основана на правила, на ред, на закони.

Хванали съдия с подкуп - доживотна забрана за практикуване на професията + конфискация на цялото имущество.
    Хванали лекар с подкуп - доживотна забрана за практикуване на професията + конфискация на цялото имущество.
    Полицай, прокурор, държавен служител, укриване на данъци от частни и юридически лица, всичко под ножа.
    Правила и спазването им, това ти е основата на обществото, не подмяната на Сергей с Боко.
    това да не е съвременен прочит на Крумовите закони.
    а Хелзинския комитет какво ще каже.

Мега фен
    Не, това е съвременен прочит на всички модерни закони. Не е проблема в законите, проблема е в изпълнението им.
    Това, което се случва на българската политическа сцена през последните 20 години може да се определи само с една дума - ГАВРА. Те живо си се гаврят с нас, със загубените тефтерчета, #кой, и още един милион явни провокации.

Мега фен
    а Хелзинския комитет какво ще каже.
    Какво може да каже Хелзинския комитет при една влязла в сила присъда, издадена съобразно българското законодателство, което би трябвало да е съобразено с европейските регламенти и директиви?

Мега фен
    Това, което се случва на българската политическа сцена през последните 20 години може да се определи само с една дума - ГАВРА. Те живо си се гаврят с нас, със загубените тефтерчета, #кой, и още един милион явни провокации.
    ми това означава само едно системата не работи, закона ти добре звучи, но в нашите географски ширини прилагането му е въздух под налягане.

задължително ?
    Защото не ми допада накъде вървят нещата в Зап. Европа и нямам желание държавата ми да се озове с няколко милиона неграмотни, били те имигранти или бай-ганьовци. Опасно ми се вижда.
    Отделно че (поне предполагам) би трябвало автоматично да тушира възможността страната да се превърне в привлекателна дестинация за имигранти - ако всеки тук е с висше, пък било то и шофьорите на таксита и сервитьорките, какъв е шансът да си намериш работа като нискоквалифициран работник ?
    Погледни Норвегия за справка - ако не знаеш езика и нямаш магистратура е доста тежко.

Естествено не знам доколко меродавни са ми теориите, но нали си говорим
    Аз не подкрепям.
    Висшето трябва да се изкарва трудно. Да може да излизат специалисти, а не псевдо=висшисти.
    Отделно не мисля, че държавата има възможност сама за този момент да издържа безплатно висше. По-добре е, да се финансира допълнително, отколкото да е безплатно и лесно.

Предлагам още в средното да се създадат допълнителни специализации и пракитики във всички професионални училища.
    Проблемът с безработицата е най-големия.
    Образованите хора не могат да си намерят работа.
    Нямаме собствено производство.
    В земеделеито трябва задължително да се интегрират хора.
    Трябва да се създадът доброволчески трудови строителни лагери със заплащане. Така трябва да се спрът всички социални помощи за неработещите маймунки.
    Трябва мобилизация на обществото. Всеки трябва да минавама минимален военен курс на теория и на практика под формата на задължително обучение, което да не наподобява на дядовщината казарма в буквален превод.
    И тнт и тнт.

Мега фен
    Климатик, говоря за бакалавърска степен, не за магистратури или докторантури. Абсурд е да наречеш един бакалавър 'специалист' )

Трябва да се създадът доброволчески трудови строителни лагери със заплащане. Така трябва да се спрът всички социални помощи за неработещите маймунки.
    Трябва мобилизация на обществото. Всеки трябва да минавама минимален военен курс на теория и на практика под формата на задължително обучение, което да не наподобява на дядовщината казарма в буквален превод.
    За строителните лагери - какво ще строят тези хора според теб ?

Иначе за военния курс съм съгласен ако визираш боравене с оръжие и запознаване с 'етикета' в армията. Но не и под формата на 3 месеца пропиляни от живота ти.
    Ето ти предложение - помниш ли онзи 5-ти учебен ден, който предложих да отпадне в полза на спортни и културни мероприятия ? Веднъж в месеца това ? :
    https://www.youtube.com/watch?v=zODIDoD5orc
    На държавата ще й излезе не повече от няколко милиона за терен, транспорт и екипировка. Получаваш всичко, което получаваш и в реални учения (армията на САЩ в един период използваше еърсофт оръжия за учения -- мисля още го правят, но не съм сигурен), но без цирковете в казармата от рода на надути с компресор черва и лъскане на кубинки.
    Последно редактирано от Auriss : 01-12-2015 на 20:20

Какво може да каже Хелзинския комитет при една влязла в сила присъда, издадена съобразно българското законодателство, което би трябвало да е съобразено с европейските регламенти и директиви?
    Под ножа, под ножа, но пък това тотално граничи с демокрацията.

Мафията може само по един начин да се изчисти - под нож.
    Но забравяш за евро атлантическите ти ценности?

Мега фен
    Под ножа, под ножа, но пък това тотално граничи с демокрацията.

Мафията може само по един начин да се изчисти - под нож.
    Но забравяш за евро атлантическите ти ценности?
    Самия факт, че ти, с цялата ти вродена тъпота, си тръгнал да говориш за полтика е показателен.

Моите ценности са евро-атлантически едиснтвено в твоята глава, в която всичко, що не е руско е евро-атлантическо.

В основата на демокрацията стои редът, наясно ли си какво значи термина 'правова държава'?

Климатик, говоря за бакалавърска степен, не за магистратури или докторантури. Абсурд е да наречеш един бакалавър 'специалист' )
    Абсурд е сега. Защото първите две години дори не се учи по специалността, ами само общи неща. Учениците учат повече.
    Трябва да се създадът истински програми за практически занятия навсякъде. Само така, един завършил бакалавър ще може да бъде искан от работодателя. На Запад е така. Хора ходят по университети да търсят изявени студенти за работа. А тук?

Мега фен
    докато тая система се управлява от идола на Златния телец и парите хубо нема да видим, винаги ще сме в ролята на роби.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си