.
Отговор в тема
Страница 5 от 7 ПървиПърви 1234567 ПоследнаПърви
Резултати от 101 до 125 от общо 212

Hybrid View

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    По същество и аз това казвам, не може в едно общество идеала да е Георги Илиев или сродните му боклуци.

Не може да си мислиш, че е достатъчно да подмениш овчаря за да се смени и стадото.

Една революция или преврат няма да е нищо повече от обикновеното 'стани да седна'.
    Искаш промяна в обществото, тя трябва да е основана на правила, на ред, на закони.

Хванали съдия с подкуп - доживотна забрана за практикуване на професията + конфискация на цялото имущество.
    Хванали лекар с подкуп - доживотна забрана за практикуване на професията + конфискация на цялото имущество.
    Полицай, прокурор, държавен служител, укриване на данъци от частни и юридически лица, всичко под ножа.
    Правила и спазването им, това ти е основата на обществото, не подмяната на Сергей с Боко.
    това да не е съвременен прочит на Крумовите закони.
    а Хелзинския комитет какво ще каже.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от defender Виж мнението
    Не, това е съвременен прочит на всички модерни закони. Не е проблема в законите, проблема е в изпълнението им.
    Това, което се случва на българската политическа сцена през последните 20 години може да се определи само с една дума - ГАВРА. Те живо си се гаврят с нас, със загубените тефтерчета, #кой, и още един милион явни провокации.

Мега фен
    а Хелзинския комитет какво ще каже.
    Какво може да каже Хелзинския комитет при една влязла в сила присъда, издадена съобразно българското законодателство, което би трябвало да е съобразено с европейските регламенти и директиви?

Какво може да каже Хелзинския комитет при една влязла в сила присъда, издадена съобразно българското законодателство, което би трябвало да е съобразено с европейските регламенти и директиви?
    Под ножа, под ножа, но пък това тотално граничи с демокрацията.

Мафията може само по един начин да се изчисти - под нож.
    Но забравяш за евро атлантическите ти ценности?

Мега фен
    не мислиш ли, че има по-ефективни начини да прецениш кой "заслужава" да го финансираш
    Не се сещам за такъв, който да не включва държавата, а предвид предложеното ми се вижда твърде лесно да излъжеш системата. Наистина смятам, че ще е най-добре да мине някакъв период от 5-10 години, в който всеки по-заможен българин да носи някаква отговорност за подрастващите - или поне да му се предостави тази възможност. Току-виж сме се превърнали в една нация най-сетне. Що се отнася до критерия - този би бил моят в подобна ситуация. Не опира до заслуги - как би могло едно дете да заслужава или не каквото и да било. Разбирай го като инвестиция. Ако има за всичко - супер, ако няма - трябва все пак някак да подбереш, нали ?

това пък защо?
    задължително ?
    Защото не ми допада накъде вървят нещата в Зап. Европа и нямам желание държавата ми да се озове с няколко милиона неграмотни, били те имигранти или бай-ганьовци. Опасно ми се вижда.
    Отделно че (поне предполагам) би трябвало автоматично да тушира възможността страната да се превърне в привлекателна дестинация за имигранти - ако всеки тук е с висше, пък било то и шофьорите на таксита и сервитьорките, какъв е шансът да си намериш работа като нискоквалифициран работник ?
    Погледни Норвегия за справка - ако не знаеш езика и нямаш магистратура е доста тежко.

Естествено не знам доколко меродавни са ми теориите, но нали си говорим

Цитирай Първоначално написано от Auriss Виж мнението

задължително ?
    Защото не ми допада накъде вървят нещата в Зап. Европа и нямам желание държавата ми да се озове с няколко милиона неграмотни, били те имигранти или бай-ганьовци. Опасно ми се вижда.
    Отделно че (поне предполагам) би трябвало автоматично да тушира възможността страната да се превърне в привлекателна дестинация за имигранти - ако всеки тук е с висше, пък било то и шофьорите на таксита и сервитьорките, какъв е шансът да си намериш работа като нискоквалифициран работник ?
    Погледни Норвегия за справка - ако не знаеш езика и нямаш магистратура е доста тежко.

Естествено не знам доколко меродавни са ми теориите, но нали си говорим
    Аз не подкрепям.
    Висшето трябва да се изкарва трудно. Да може да излизат специалисти, а не псевдо=висшисти.
    Отделно не мисля, че държавата има възможност сама за този момент да издържа безплатно висше. По-добре е, да се финансира допълнително, отколкото да е безплатно и лесно.

Предлагам още в средното да се създадат допълнителни специализации и пракитики във всички професионални училища.
    Проблемът с безработицата е най-големия.
    Образованите хора не могат да си намерят работа.
    Нямаме собствено производство.
    В земеделеито трябва задължително да се интегрират хора.
    Трябва да се създадът доброволчески трудови строителни лагери със заплащане. Така трябва да се спрът всички социални помощи за неработещите маймунки.
    Трябва мобилизация на обществото. Всеки трябва да минавама минимален военен курс на теория и на практика под формата на задължително обучение, което да не наподобява на дядовщината казарма в буквален превод.
    И тнт и тнт.

anonymous895156
    Guest
    няма ли това силно да обезцени стойността на висшето и да сведе желанието на хората да го следват до минимум поради ред причини? конкуренцията във всяка една сфера ще стане убийствена и освен със "старите кучета" всички ще трябва да се справят и с половината си набори, което ще ги демотивира тотално

имигрантите налазват навсякъде, защото е лесно да ги експлоатираш, нещо, което не можеш да правиш с нация висшисти :Д

----

донякъде ми допада идеята за 4-те предмета до десети клас и евентуалната специализация (?) в някоя област после, но е твърде радикална, защото силно ще стесни мирогледа на всички и общата им култура вече няма да е дори обща. хубаво е да се търси някакъв баланс
    не виждам и разумна причина да се учи толкова математика. важно е логическите заложби на учениците да се развиват, но това трябва да се постига по избран от тях и родителите им начин. самата училищна математика не е нищо по-различно от урок по история, защото е превърната в зазубряне на теореми и стандартни типове задачи към всеки урок и пресъздаването им с други числа. но пък няма как, иначе всички се оплакват, че е много сложно
    Последно редактирано от dimitar., : 01-12-2015 на 21:28

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от dimitar., Виж мнението
    няма ли това силно да обезцени стойността на висшето и да сведе желанието на хората да го следват до минимум поради ред причини? конкуренцията във всяка една сфера ще стане убийствена и освен със "старите кучета" всички ще трябва да се справят и с половината си набори, което ще ги демотивира тотално

имигрантите налазват навсякъде, защото е лесно да ги експлоатираш, нещо, което не можеш да правиш с нация висшисти :Д

----

донякъде ми допада идеята за 4-те предмета до десети клас и евентуалната специализация (?) в някоя област после, но е твърде радикална, защото силно ще стесни мирогледа на всички и общата им култура вече няма да е дори обща. хубаво е да се търси някакъв баланс
    не виждам и разумна причина да се учи толкова математика. важно е логическите заложби на учениците да се развиват, но това трябва да се постига по избран от тях и родителите им начин. самата училищна математика не е нищо по-различно от урок по история, защото е превърната в зазубряне на теореми и стандартни типове задачи към всеки урок и пресъздаването им с други числа. но пък няма как, иначе всички се оплакват, че е много сложно
    Същият отговор ти давам като на климатика - бакалавърската степен имах предвид. Хубаво че го споменахте, де, тъй като и това отдавна ме гложди - тук са 4 години по бог знае каква причина - в доста държави на запад са 3. Магистратурата тук е 2, в доста държави е 1.
    Давам ти пример с комп. графика, тъй като там са ми на мен повечето познания - с бакалавър не знаеш нищо. Имаш някакви основи там, но реално не те бива в нищо. Магистратурата ти дава специализация, която е достатъчна да работиш някъде това, което си учил. Ако искаш да специализираш в някаква тясна област (да речем симулации или алгоритми за обработване на изображения) - тичаш към докторантура.
    Но едно са 6 години за магистър тук и съвсем друго 4.

Разбирам ти вметката за имигрантите, но не съм напълно съгласен. Защо в Норвегия и Дания не експлоатират имигранти ? Не се заяждам, наистина не знам.

Що се отнася до средното - не, нямах предвид специализация. Физиката, Химията и Биологията спокойно биха могли да се изучат на повърхностно ниво (каквото и без това се изисква в средното училище в момента).
    И сега се усещам, че съм пропуснал историята. Вместо зазубряне на дати и събития, може би ще е добра идея да се пренапишат учебниците така, че да разглеждат събитията в причинно-следствена връзка. И реално да е история на света, а не история на България 6 години поред и тук-там малко Европа, САЩ и Африка. Смешно е ...
    А в горните класове защо не и да премине просто в курс по основи на гражданското право. Имам спомен, че тук-там се изучаваха Кант, Шопенхауер, Лок, Хобс етц етц но реално е безполезна и историята, и философията в училище. Зубрене. Т'ва е. Никаква мозъчна дейност не се изисква.

Причината да съм 'за' повече математика е защото смятам, че колкото по-високо е вдигната летвата, в толкова по-лесни се превръщат неща, които иначе биха те затруднили. Отделно, че колкото по-рано си запознат с материята, толкова повече време ще имаш да я научиш.
    Повторението е майка на знанието не е просто народна приказка. Тъй, де - на едно мнение са невролозите в случая.
    Другото е, че спортът и социализацията също помагат - затова съм и в полза на цял ден именно това в програмата.

И сега се усещам, че съм пропуснал историята. Вместо зазубряне на дати и събития, може би ще е добра идея да се пренапишат учебниците така, че да разглеждат събитията в причинно-следствена връзка. И реално да е история на света, а не история на България 6 години поред и тук-там малко Европа, САЩ и Африка. Смешно е ...
    .
    По история учим за България само 12 клас в средното...

Мега фен
    Това, което се случва на българската политическа сцена през последните 20 години може да се определи само с една дума - ГАВРА. Те живо си се гаврят с нас, със загубените тефтерчета, #кой, и още един милион явни провокации.
    ми това означава само едно системата не работи, закона ти добре звучи, но в нашите географски ширини прилагането му е въздух под налягане.

Мега фен
    Климатик, говоря за бакалавърска степен, не за магистратури или докторантури. Абсурд е да наречеш един бакалавър 'специалист' )

Трябва да се създадът доброволчески трудови строителни лагери със заплащане. Така трябва да се спрът всички социални помощи за неработещите маймунки.
    Трябва мобилизация на обществото. Всеки трябва да минавама минимален военен курс на теория и на практика под формата на задължително обучение, което да не наподобява на дядовщината казарма в буквален превод.
    За строителните лагери - какво ще строят тези хора според теб ?

Иначе за военния курс съм съгласен ако визираш боравене с оръжие и запознаване с 'етикета' в армията. Но не и под формата на 3 месеца пропиляни от живота ти.
    Ето ти предложение - помниш ли онзи 5-ти учебен ден, който предложих да отпадне в полза на спортни и културни мероприятия ? Веднъж в месеца това ? :
    https://www.youtube.com/watch?v=zODIDoD5orc
    На държавата ще й излезе не повече от няколко милиона за терен, транспорт и екипировка. Получаваш всичко, което получаваш и в реални учения (армията на САЩ в един период използваше еърсофт оръжия за учения -- мисля още го правят, но не съм сигурен), но без цирковете в казармата от рода на надути с компресор черва и лъскане на кубинки.
    Последно редактирано от Auriss : 01-12-2015 на 21:20

Климатик, говоря за бакалавърска степен, не за магистратури или докторантури. Абсурд е да наречеш един бакалавър 'специалист' )
    Абсурд е сега. Защото първите две години дори не се учи по специалността, ами само общи неща. Учениците учат повече.
    Трябва да се създадът истински програми за практически занятия навсякъде. Само така, един завършил бакалавър ще може да бъде искан от работодателя. На Запад е така. Хора ходят по университети да търсят изявени студенти за работа. А тук?

Мега фен
    докато тая система се управлява от идола на Златния телец и парите хубо нема да видим, винаги ще сме в ролята на роби.

Мега фен
    докато тая система се управлява от идола на Златния телец и парите хубо нема да видим, винаги ще сме в ролята на роби.
    И коя система да дойде?

Мега фен
    И коя система да дойде?
    система в която имаме стремеж към духовно развитие, а не към материално, а управляват духовно богатите, а не материално богатите - а когато това стане и материалното и техническо развити мисля, че само ще си дойде, но вече няма то да е определящо за това кой да е на власт или кой да управлява. Така ако в хората има алчност тя да не е за материалност, а за духовност.

Мега фен
    система в която имаме стремеж към духовно развитие, а не към материално, а управляват духовно богатите, а не материално богатите - а когато това стане и материалното и техническо развити мисля, че само ще си дойде, но вече няма то да е определящо за това кой да е на власт или кой да управлява. Така ако в хората има алчност тя да не е за материалност, а за духовност.
    http://www.mashada.com/blogs/p/4366/...ase-car-zero-j

http://www.blitz.bg/news/article/204044

http://i.kinja-img.com/gawker-media/...mhatnoe6p3.jpg

Това май е невъзможно за този етап от човечеството
    по-скоро трябва твърда ръка. отнемане на част от свободите и затягане на контрола.
    така животните ще се възпитат :Д

Мега фен
    хахаха

добре

Мега фен
    защо, хората са алчни, но материалното може да се откраде, но духовното не може да се откраде, така всеки който иска да управлява трябва да се труди за да пистигне духовно обогатяване и да отиде на власт - кражбата е невъзможна.

така алчността ще стане градивна, ще е стимул за развитие, а не за кражба и бързо забогатяване,

Мега фен
    о0 стига, де. Да не си бил в някаква езикова паралелка ? Но и така да е, имам спомен, че в 4-ти клас се изучаваха Римска империя, траки, славяни и т.н. -- после същото се учеше в 8-ми. 9-ти беше първо и второ бълг. царство, 10-ти средновековие и 11-ти ПСВ, ВСВ и трето бълг. царство.
    В 7-ми ако не греша се изучаваше зап. европа и САЩ
    5-ти и 6-ти бяха изцяло българска държава

Не знам къде си учил, аз бях хуманитарен профил, но съм виждал учебниците на тези от природонаучните и езиковите паралелки в горните класове - същите бяха с разликата, че бяха по 100-200 страници вместо 400-500.

о0 стига, де. Да не си бил в някаква езикова паралелка ? Но и така да е, имам спомен, че в 4-ти клас се изучаваха Римска империя, траки, славяни и т.н. -- после същото се учеше в 8-ми. 9-ти беше първо и второ бълг. царство, 10-ти средновековие и 11-ти ПСВ, ВСВ и трето бълг. царство.
    В 7-ми ако не греша се изучаваше зап. европа и САЩ
    5-ти и 6-ти бяха изцяло българска държава

Не знам къде си учил, аз бях хуманитарен профил, но съм виждал учебниците на тези от природонаучните и езиковите паралелки в горните класове - същите бяха с разликата, че бяха по 100-200 страници вместо 400-500.
    Моля? Езикова паралелка бях, в хуманитарна гим. 8 клас не учихме история. 9 и 10 учихме за Европа и ВСВ. 11-ти за България. От Аспарух, До бат Бойко.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    едно е да искаш второ е да можеш трето и четвърто е да го направиш
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    едно е да искаш второ е да можеш трето и четвърто е да го направиш
    За да можеш и за да го направиш, трябва да знаеш КАК.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от golemiq_korab_minava Виж мнението
    За да можеш и за да го направиш, трябва да знаеш КАК.
    гледай да не станеш проблем за някой

щото както е казал Сталин всеки проблем си има три имена и адрес и ако няма човек няма проблем

тогава да видим какво знаеш и какво можеш и какво правиш
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Цитирай Първоначално написано от haritov Виж мнението
    гледай да не станеш проблем за някой

щото както е казал Сталин всеки проблем си има три имена и адрес и ако няма човек няма проблем

тогава да видим какво знаеш и какво можеш и какво правиш
    Ами риск има. Трябва да си като агент 007.

Обаче, ако проблемите станем много, кво става? Обединението прави силата.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си