- Форум
- По малко от всичко
- Политика
- младежко съвещание.
А трябва ли ни използват чужди коропации, защото сме евтини?
По-оптимистичната опция е насърчаване на предприемачеството, което лека-полека става факт. Но също ние купуваме чужда евтиния, вместо нашенски продукти ( тъй като това ни продават ), наскоро майка ми купи пуйки, внесени от дания, там пък внесени от румъния![]()
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Днес предприемаческия дух на бизнесмена е голям. Всички мислят само за това, сравняват успеха с парите. Това съзнание нека си го имаме, но е добре да се обърне внимание и към интелектуалните и работни качества също.
Фирмите, които изкупуват от малките хора продукцията на жълто и я продават в чужбина в чужбина на едно, пък и обратното тресат не само нас, но и цяла Европа.
Нормално е ние да купуваме чужди продукти, от всякакъв вид. Ние не произвеждаме продукти. Съответно купуваме чужтие. И това за всеки сектрор. Ето какво е разбиване на пазарите.
double post
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
какво значи изкупувам "на жълто" ?
Welcome to the Jungle...
Увеличението на данъците е нож с две остриета. Това увеличава риска все повече фирми да спрат да го плащат или да плащат само част от него. И вместо да се увеличат приходите, те може дори да спаднат. В тия нормални страни има постоянен контрол и хората не са крепостни селяни. Те знаят, че получават услугите за които плащат тия данъци, а тук крепостняците вярват, че държавата ги краде и предпочитат да си карат новата кола (втора ръка естествено, внос от Германия), по разбит път (пари за нов няма, защото си е укрил данъците), а след като му се разбие предницата да плюе пътищата и държавата. И между другото в България събираемостта на данъците е по-висока от тая в Румъния.
n00bs
Те и сега не плащат. Има един бизнесмен, дето има над 7 милиона публични задължения, същия във всяка нормална държава щеше да е във затвора, а тук ходи да дава изявления по медиите.
Не може НАП да ходи да им гледа имуществото с хеликоптери, щото не може да влезне. Баси идиотската ситуация.
Аз затова писах, че трябва да се почне от съдебната система. Без контрол всички инициативи са обречени. Да се измени НК в данъчната му част, в момента тези обществени отношения нямат достатъчно добра защита.
Да се налагат ефективни присъди и конфискация на имущество за данъчно укривателство в големи размери и да видим дали ще крият.
Аз написах в текстовата си стена, как ги виждам нещата. Отнемане на права, прихващане на имущество, сметки, с лихвите. А условни присъди за суми над 100к лева, да няма. Ясно е, че и НАП няма ресурса да следи всеки един под лупа.
n00bs
А, те ресурса си го имат. Толкова раздута администрация са. Пък и не е работа да следи абсолютно всеки. Полицията не следи всеки гражданин постоянно за да не извърши нарушение, страхът от наказание върши превантивна работа.
Като изгорят няколко от големите тарикати с по няколко милиона, ще почнат да си плащат чинно всички.
Иначе със отнемането на права и конфискацията съм съгласен, даже преди теб май бях писал за това в темата.
Иначе с едно 30-40% от нещата които изписа в големите постове не съм съгласен. Ама ме мързи сега да пиша конкретно, може би утре като не съм махмурлия.
Май накрая Корабът ще се съвещава сам със себе си.![]()
Welcome to the Jungle...
Съмнявам се разговора който в момента водим да му е на нивото. :Д
27 милиарда долара изтекли от България чрез т.нар. инвеститори
Това става като имаш 10% плосък данък. И "инвестиции" в сферата на услугите, които по същество не са никакви инвестиции.
Продадоха БТК и говорят за инвестиции.
http://www.blitz.bg/news/article/314769