.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 32

Заек или хамстер?

Ако може да ми помогнете с избора на домашен любимец,раздвоен съм м/у заек и хамстер.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Хамстерът е по-компактен, аквариумът/клетката заемат по-малко място, няма чак такава нужда от пространство и разходки, особено ако му купиш и въртележка. Отделно с една кутия суха храна за левче ще изкара поне 6 месеца. Ако заделяш резенчета от сезонната ти салата /без олио и оцет, нали/, парчета белтък и жълтък от варено яйце и топчета от супа топчета+ориз от супата/печено пилешко без мазнина и без кожичка, животинчето ти ще е повече от щастливо. Може да добавиш към менюто и около 15 мл топло подварено мляко без захар. Отделно обичат да гризат и пролетни клонки с напъпили млади листенца.
    А ако имаш комшия дърводелец, стърготините ти ще идват без пари

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Благодаря за съвета!

Голям фен Аватара на Seattle
    Град
    Seattle, WA
    От друга страна, заекът е много по вкусен

Мега фен Аватара на anonymous908491
    Цитирай Първоначално написано от Seattle Виж мнението
    От друга страна, заекът е много по вкусен
    Сигурен ли си ?

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Хамстерът е по-компактен, аквариумът/клетката заемат по-малко място, няма чак такава нужда от пространство и разходки, особено ако му купиш и въртележка. Отделно с една кутия суха храна за левче ще изкара поне 6 месеца. Ако заделяш резенчета от сезонната ти салата /без олио и оцет, нали/, парчета белтък и жълтък от варено яйце и топчета от супа топчета+ориз от супата/печено пилешко без мазнина и без кожичка, животинчето ти ще е повече от щастливо. Може да добавиш към менюто и около 15 мл топло подварено мляко без захар. Отделно обичат да гризат и пролетни клонки с напъпили млади листенца.
    А ако имаш комшия дърводелец, стърготините ти ще идват без пари
    има пълноценни храни за тия животни
    това което казваш може да е вкусно за хамстера но нещата в магазините рядко са достатъчно качествени и един чувствителен стомах като този на хамстера може да пострада а тези животни умират от такива неща за доста кратко време

доста често съм имал случай на гастрит след като са дали небелена краставица (кората и е пълна с химия)
    да не говорим за веществата с които се обработва месото за това нито едно от изброените неща не го препоръчвам

знам че го казваш за добро но можеш да навредиш по този начин и то доста сериозно

иначе както казах има пълноценни храни които са напълно достатъчни

хамстерите не се интересуват от вкуса а от количеството те крият тъпчат и тн разнообразието е по-скоро вредно за тях понеже различните видове храна натоварват храносмилателната система и също може да доведе до заболяване

за това свикне ли на един вид храна с нея и нищо друго(можете да давате понякога пресни зеленчуци или плодове задължително обелени) (в храните за които говоря има плодове зеленчуци и тн пълната гама) стига да е качествена а не някоя за по 1лв килото

относно подовата настилка също не препоръчвам от дърводелец не са малко случаите когато идва груба и причинява наранявания за това по-добре талаж който си е точно за целта

другия вариант е целулозна настилка върши много добра работа и е много щадяща и предпочитана от животинките

мога да кажа че и за заека е същото общо взето много чувствителни същества изнежени поради добрите условия на живот

не им понасят промените и стреса

иначе помисли си добре и в двата случая животинката става част от семейството и трябва да си отговорен
    Последно редактирано от haritov : 01-11-2015 на 19:04
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    пространството на Дисе
    Пич, моята принцеса си живя с това меню до 4 годишна. Имах една книжка вкъщи от поредицата "Обичам те, животно" и хамка я гледах точно по тази книжка

1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Пич, моята принцеса си живя с това меню до 4 годишна.
    Съдейки от менюто и, май е умряла от инфаркт.
    Повечето хора мечтаят да се хранят като хамстерът ти

Мега фен Аватара на LoadRunner
    само да те предупредя че съм имал 2 пъти хамстери
    и двата са умирали от слънчев удар

Град
    системата дегоба
    Пич, моята принцеса си живя с това меню до 4 годишна. Имах една книжка вкъщи от поредицата "Обичам те, животно" и хамка я гледах точно по тази книжка
    браво на теб има кучета дето цял живот ядът кокалаци и нищо им няма има други дето ги режем при първия път когато пробват един

аз ти казвам какво ми идва в клиниката и как е най-добре за животното ти прави какво искаш на твоя отговорност

тая твоя книжка да не е от преди 10г случайно или 15г?
    Последно редактирано от haritov : 01-11-2015 на 19:33
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    пространството на Дисе
    ^Гледала съм хамстерка от втори до пети клас

Град
    системата дегоба
    ^Гледала съм хамстерка от втори до пети клас
    добре съгласен съм имаш моите поздравления
    но ти гарантирам че това което ти казвам е вярно в момента има прекалено много химия в храните които изброи
    15г са доста време
    специално животните са доста чувствителни на тази тема и най-честите заболявания при нас са на храносмилателната система за това гледаме да предложим най-добрия вариант
    Последно редактирано от haritov : 01-11-2015 на 20:12

Град
    Seattle, WA
    Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Сигурен ли си ?
    Е, поне знам че заека е вкусен

Повече от фен Аватара на KIRIL98
    ХАМСТЕР.

хамстер , но като си помисля, че това си е направо мишка - не...

Цитирай Първоначално написано от Seattle Виж мнението
    Е, поне знам че заека е вкусен
    Ти и свинско би избрал пред конско или магарешко, но това не означава, че свинското е по-вкусно.

Повече от фен Аватара на fls63
    Seattle,и да е вкусен и да не е вкусен... човека иска да си го гледа като домашен любимец,а не да го готви.

Град
    системата дегоба
    ако е декоративен заек и едно кюфте няма да направите иначе хамстера е по-вкусен

но все пак те са домеш любимец не за транжиране

Град
    Seattle, WA
    и баба на село гледа домашни любимци, ама ги ядем ЛоЛ.

Цитирай Първоначално написано от papugai Виж мнението
    Ти и свинско би избрал пред конско или магарешко, но това не означава, че свинското е по-вкусно.
    опитвал съм и от 3-те

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Гледам мини зайче от 2 седмици и изрично ме предупредиха да не включвам в менюто му човешки салати, плодове и зеленчуци. Те са обработвани с химикали, които могат да навредят на чувствителното заешко стомахче. Храня го с гранулирана храна и пакетирана трева от зоомагазин. Има и специализирани лакомства за гризачи, но трябва да е над 3-4 месеца.

Мега фен Аватара на dimitar_ak
    Град
    София
    Хамстерите в плен рядко живеят повече от 3 години. Ако се привързвате към животинката, домашна мишка не е добра идея.

Повече от фен Аватара на KIRIL98
    Цитирай Първоначално написано от fls63 Виж мнението
    Seattle,и да е вкусен и да не е вкусен... човека иска да си го гледа като домашен любимец,а не да го готви.
    Prav si

anonymous990763
    Guest
    Вземи си заек. Една приятелка за 5 години беше сменила към 8-9 хамстера и след всеки голям рев беше. Макар че няма толкова голяма привързаност към хамстер.

Коте..пуф пуф :3

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си