В момента съм с shellac, за пръв път ми е.
Впечатляващо издържлив е, почти непокътнат, а го направих преди около месец. Единственият недостатък е, че нокътят е израстнал през това време и разликата се забелязва. Отстранява се по специфичен начин, което предполага ново посещение на маникюристката. Цената е около 20лв.
От скромния ми опит и многото проучвания, които правих в интернет, shellac-ът е вид гел лак.
И е важно да се каже, че това е МАРКА, не е наименованието на самия лак. Gelish не е Shellac, това са две различни марки.
Та, има безцветен гел лак, който може просто да сложиш да ти запечата ноктите, за да са здрави и отгоре да се лакираш с обикновен, а може и директно да си сложиш цветен гел лак.
Издържат 14 дена, след това постепенно ще започне да се бели. Рисковано е като си с по-тъмен цвят - аз последно бях с черен и като израстна още втората седмица започна да си личи.
Гел лакът не се маха с лакочистител, а с ацетон - има специална процедура в салоните, препоръчително е там да го махаш, а не сама (въпреки че аз последния път сама си го свалих - в интернет можеш на всичко да се научиш).
Цената е най-малко 20лв, на някои места и 30лв.
Успех