Здравей!
В моето семейство се случи съвсем същото нещо преди вече доста години, затова ще ти кажа направо няколко неща от личния си опит, които, естествено, няма да те накарат да се чувстваш по-добре, нито ще оправят нещата:
1. Баща ти със сигурност знае за връзката на майка ти. Не се заблуждавай, че е иначе.
2. Не общувай с другата жена! Не знам на колко е, но поведението й не е зряло да търси, замесва и да се опитва да заговорничи с дете, независимо от случващото се в нейния личен и семеен живот.
3. Връзката между двама души е връзка между двама души. А родителите ти също са хора. Спомням си, че на мен ми отне дълги години, докато проумея това. И това е съвсем естествено - детронираш идеалите/моделите си на поведение от пиедестала, на който са качени по подразбиране; всичко се променя. Няма как отношенията на родителите ти да не е отразят на теб и сестра ти, но, вярвай, каквото и да (на)правиш, не можеш да промениш взаимоотношенията и нагласите на родителите си. Те са първо хора, а това ги прави несъвършени, грешащи, нараняващи, егоистични и т.н. Важно е да знаеш, че проблемът не си ти, нито сестра ти, нито баща ти, нито никой. Да, и аз смятам, че е редно всеки да понася отговорностите си, също съм на мнение, че когато имаш дете, следва да поставиш неговото благоденствие над своето его/либидо/желания; но генерално, истината, до която всеки човек достига рано или късно е, че всеки е сам на тази земя, и можем само да се надяваме, че всичко се случва с причина и за добро.
Искрено се надявам всичко да се нареди по най-добрия възможен начин. Грижи се за себе си!))