А имало ли е логична причина да обядваш с шефа ти, различна от това да лижеш задник за повишение ?
Обедната почива е лично време, и ако си обещала на човек, който ти е скъп, ходи с него, пък ако имаш качества, шефа ще го забележи и без да обядваш с него.
Аако сте имали разговор или среща, толкова ли не е било възможно да го отложите за по-нататък в деня? Или да се видиш с шефа по обяд, пък после да излезете с гаджето да хапнете?

В корпоративната среда съм от 3г. и намирам прекарването на личната обедна почивка с шефа, при положение, че имам лична уговорка - като неуважение към човека, с когото не съм спазила уговорката.
Също така , на обяд шефът не е шеф - всъщност и в офиса шефът е мениджър - нашите разбирания за шеф са някаква помия, на фона на реалната ситуация , но това е друга тема.

----

От друга страна, аз не бих се разсърдила за такова нещо, случва се на всеки да си промени плановете в последния момент, но човек с ниско самочувствие , или даже не с толкова ниско, особено ако е мъж, би се саднал , че си на обяд с мъж, йерархически по-високо , вероятно с повече възможности от него , и на всичкото отгоре си пренебрегнала уговорката.

Каквато и да е ситуацията, тъпо си направила.
Само че и той е реагирал тъпо.