.
Резултати от 26 до 38 от общо 38

Threaded View

Мега фен Аватара на NomNomNom

Калпазанке, постинор ( или който друг може да се включи )

Постинор, приет около 7-8 ден на МЦ, т.е. преди 4-5 дни, обаче не кървя. ( при МЦ 30-31 дни , идва ми през нощта и заради това броенето ми е условно )
    Последната менструация беше нормална, с кръв, болки, и малко сълзи и сополи заради обичайното дълго ПМС, което карам.
    До колкото знам, тези хапчета са синтетични хормони, от същата група като прогестерона , пък аз го приемам в период преди овулацията, където нивата на отделяне на прогестерон в организма ми трябва да са много ниски, почти никакви.
    Какво се очаква да се случи - да кървя, или да не кървя, и какво точно се случва с МЦ-то ми, като ръгнеш много синтетични прогестогени преди овулация ( също виждам, че синтетичния прогестоген в постинора е различен от този в оргаметрила, явно различни видове, различни цели/действия, разбира се и дозировка ) ?
    Как го разбирам:
    Яйцеклетката би трябвало още да не е напуснала фоликула ( да сме във фоликулярна фаза ) и да е тръгнала по тръбите, и сега какво се случва?
    С прогестогените произвеждането на естрогени се потиска, а ако е ниско - ако съм във фоликулярната фаза, докато още естрогените не са с толкова високо ниво , това трябва да намали произвеждането на LH , и фоликула няма да се подготви да произведе яйцеклетка? А пък ако съм влязла в овулаторната фаза , ще се потисне естрогена и ?
    За LH чета сега, че в един момент се потиска от определени нива на естрогени-те, и после като естрогените се повишат като ниво - и при него се получава свръхпроизводство , и фоликула се разпуква и сме готови за овулация?
    Т.е. потискането на производство на естрогени с прогестогени във фоликулната фаза води до потискане на овулацията ?
    A по време на овулацията, до какво води - чета, че прогестерона помага при имплантацията?
    След овулацията - при оплодена яйцеклетка - помага за задържането на бременността , при неоплодена кървене.
    Всъщност, кървенето се получава от падането на нивата на прогестерон - добре де, от самата амплитуда ( разлика ) на нивата ли се получава кървененето , или от падането на нивата под определено ниво?

Имам предвид, чудя се дали трябва да кървя сега или не,и ако да , или ако не, защо.

Ааа, другото което е.

Вярно ли е, че ако не настъпи овулация в даден цикъл, менструацията е облекчена, нямаш болки, по-слабо кървиш?
    И подобен ли е този цикъл без овулация на това, което се случва при цветна бременност? ( и също цветната бременност свързана ли е с извън маточната бременнност? )
    A извънматочната бременност има ли намалено производство на hCG ?

Чета от любопитство, не мисля , че съм бременна, ама и ще си взема един тест след работа.

Благодаря за отделеното време предварително
    Последно редактирано от NomNomNom : 01-14-2015 на 09:54
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми