.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 25 от общо 38

Hybrid View

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Номномном, не е имало овулация- левоноргестрелът я е прекратил. А щом няма овулация, откъде ще се появи жълтото тяло?!

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Така, тази тема е персоналният ми здравен дневник вече.

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Номномном, не е имало овулация- левоноргестрелът я е прекратил. А щом няма овулация, откъде ще се появи жълтото тяло?!
    Ох мислех си, че въпреки, че е потисната , все пак ще настъпи, и седнах да попрочета пак.

И между другото от неделя вечерта съм с гадни болки като менструални, вечер, сутрин, и вчера цял ден на работа и днес бях на лекар, и каза, че имам фуликуларна киста ( 2см, даже ми принтира картинка и е една такава черна ) ( пък аз си съчиних два сценария с извънматочна бременност ( теста отрицателен) или нещо, дето ми се развива в тръбите и ме боли, или тазово възпаление, и залагахме пари с братовчедка ми кое от двете е ).

Каза, че е заради левоноргестрела , не съм изхвърлила фоликула.
    Ще пия витамин Е и нурофен до следващата менструация, и ако ме боли много, ще ми изпише прогестеронов препарат да предизвикаме менструация ( не оргаметрил, ами нещо по-слабо дозирано предполагам ) .

И, леко лирическо отклонение:

Дадох 20лв ( толкова евтино за такъв добър и информативен преглед ) за частен преглед днес в родния и град ( 30к жители ), и съм очарована от това жената колкото внимателна и възпитана беше, по-скоро от уважителното отношение.

Преди 3-4 месеца имах други проблеми и в окръжна + в една частна клиника само ми се караха

В окръжна, с направление ( но си плащах изследванията ) , една жена с мен се държа ужасно ( а аз съм дребна, кротка и притеснителна, и се извинявам постоянно, противно на очакванията ), и трябваше да ми изпише антибиотик и други препарати , при което изписва ми макмирор овули и таблетки и аз я питах дали е антибиотик това, и тя - НЕ, НЕ Е , ЗАЩО ТРЯБВА ДА Е АНТИБИОТИК ЗА ДА ДЕЙСТВА ( а аз нищо не бях казала ), не ми каза какво е и каза след месец да отида да ми изпише антибиотик, да пия по време на менструацията, и не ми каза как се казва.
    Отивам и тя отпуска.
    Отивам в частна клиника , и обяснявам какво-що, тоз ме гледа много лошо и ехидно и първо ми направи коментар защо съм дошла там да давам пари, второ - като знам с какъв антибиотик трябва да се лекувам ( в интернет прочетох ), защо просто не съм отишла да си го купя ... Казах му, че без рецепта трудно да го взема , и той ми изписа, и не ми написа как да го приема.
    На всичкото отгоре ме пита при коя лекарка съм била, защото много се зачуди на лечението, и аз му казах, и се зачуди още повече, все едно аз съм недоразбрала, и ми заяви да си ходя при нея, защото била много добра.

И в аптеката после ми се чудеха какъв е този антибиотик с три таблетки, и как така ще го приемам само два дни ( защото прочетох и 3 различни начина за приемането, и накрая си избрах просто 3 дни да пия по 1 ) , но ми го продадоха ( не пишеше на рецептата как да го приемам ) .

Когато бях на нефролог преди това, жената ми тресна вратата под носа, защото съм си записала късен час и че тя също си имала ангажименти, и ми изписа директно за цистит лекарства ( пък аз пишках розово заради цвеклото, това го разбрах , като отидох в родния ми град пак на лекар,и той беше приятен човечец с местен диалект, който пак много мил ).

Та не мога да проумея какво, по дяволите, се случва в София и защо всички за изнервени,и защо само ме навикват, при положение че съм кротка и тиха и добродушна.
    На 21г. и трябва да ходя с майка ми на лекар, защото от нея се респектират, защото тя е много остра и строга , а на мен само ми се карат.

разбирам ги, че им е гаден денят, ама ме докарват до сълзи и стрес всеки път, и после ме е страх да отида, и пускам болнични и отпуски вкъщи да си ходя.

/драма.
    И си поисках ясмин, че такива случаи само ме шашкат.
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Цитирай Първоначално написано от NomNomNom Виж мнението

Та не мога да проумея какво, по дяволите, се случва в София и защо всички за изнервени,и защо само ме навикват, при положение че съм кротка и тиха и добродушна.
    На 21г. и трябва да ходя с майка ми на лекар, защото от нея се респектират, защото тя е много остра и строга , а на мен само ми се карат.

разбирам ги, че им е гаден денят, ама ме докарват до сълзи и стрес всеки път, и после ме е страх да отида, и пускам болнични и отпуски вкъщи да си ходя.
    Вече бившата ми лична лекарка ме диагностицира с цистит по телефона. Обаждам се да си запиша час, тя казва, че часове няма. Обяснявам ѝ какви симптоми имам, тя вика.. "Цистит е! Купи си еди си какъв антибиотик, мечо грозде и пий много вода." Беше много тъпо да ми предписва АБ по тоя начин, можеше да не е цистит. Още няколко изцепки имаше и я смених. Вече ходя само при проверени лекари, чета мнения, питам познати. Изпитвам страх като трябва да ходя на лекар, щото не им вярвам, че ще ми обърнат внимание. Дано се оправиш скоро, Ном
    Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.

http://www.vbox7.com/play:21a70aa5

Мега фен Аватара на NomNomNom
    Цитирай Първоначално написано от marilyn Виж мнението
    Вече бившата ми лична лекарка ме диагностицира с цистит по телефона. Обаждам се да си запиша час, тя казва, че часове няма. Обяснявам ѝ какви симптоми имам, тя вика.. "Цистит е! Купи си еди си какъв антибиотик, мечо грозде и пий много вода." Беше много тъпо да ми предписва АБ по тоя начин, можеше да не е цистит. Още няколко изцепки имаше и я смених. Вече ходя само при проверени лекари, чета мнения, питам познати. Изпитвам страх като трябва да ходя на лекар, щото не им вярвам, че ще ми обърнат внимание. Дано се оправиш скоро, Ном
    Napylno te razbiram, qvno prosto trqbva da ocelish chovek, koito da te lekuva i da pitash za mneniq.
    Dano si dovolna ot segashniq ti.

( Sorry za latinicata , na komp bez kirlica sym )
    Девет кули дзидини,
    девет враке железни.
    Никой немой да отоври
    да прерила, ей ей...

Зад високи дзидини
    девет темни одаи
    едно сърце те люби
    заплетено, ей, ей...

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове