Така, тази тема е персоналният ми здравен дневник вече.

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
Номномном, не е имало овулация- левоноргестрелът я е прекратил. А щом няма овулация, откъде ще се появи жълтото тяло?!
Ох мислех си, че въпреки, че е потисната , все пак ще настъпи, и седнах да попрочета пак.

И между другото от неделя вечерта съм с гадни болки като менструални, вечер, сутрин, и вчера цял ден на работа и днес бях на лекар, и каза, че имам фуликуларна киста ( 2см, даже ми принтира картинка и е една такава черна ) ( пък аз си съчиних два сценария с извънматочна бременност ( теста отрицателен) или нещо, дето ми се развива в тръбите и ме боли, или тазово възпаление, и залагахме пари с братовчедка ми кое от двете е ).

Каза, че е заради левоноргестрела , не съм изхвърлила фоликула.
Ще пия витамин Е и нурофен до следващата менструация, и ако ме боли много, ще ми изпише прогестеронов препарат да предизвикаме менструация ( не оргаметрил, ами нещо по-слабо дозирано предполагам ) .

И, леко лирическо отклонение:

Дадох 20лв ( толкова евтино за такъв добър и информативен преглед ) за частен преглед днес в родния и град ( 30к жители ), и съм очарована от това жената колкото внимателна и възпитана беше, по-скоро от уважителното отношение.

Преди 3-4 месеца имах други проблеми и в окръжна + в една частна клиника само ми се караха

В окръжна, с направление ( но си плащах изследванията ) , една жена с мен се държа ужасно ( а аз съм дребна, кротка и притеснителна, и се извинявам постоянно, противно на очакванията ), и трябваше да ми изпише антибиотик и други препарати , при което изписва ми макмирор овули и таблетки и аз я питах дали е антибиотик това, и тя - НЕ, НЕ Е , ЗАЩО ТРЯБВА ДА Е АНТИБИОТИК ЗА ДА ДЕЙСТВА ( а аз нищо не бях казала ), не ми каза какво е и каза след месец да отида да ми изпише антибиотик, да пия по време на менструацията, и не ми каза как се казва.
Отивам и тя отпуска.
Отивам в частна клиника , и обяснявам какво-що, тоз ме гледа много лошо и ехидно и първо ми направи коментар защо съм дошла там да давам пари, второ - като знам с какъв антибиотик трябва да се лекувам ( в интернет прочетох ), защо просто не съм отишла да си го купя ... Казах му, че без рецепта трудно да го взема , и той ми изписа, и не ми написа как да го приема.
На всичкото отгоре ме пита при коя лекарка съм била, защото много се зачуди на лечението, и аз му казах, и се зачуди още повече, все едно аз съм недоразбрала, и ми заяви да си ходя при нея, защото била много добра.

И в аптеката после ми се чудеха какъв е този антибиотик с три таблетки, и как така ще го приемам само два дни ( защото прочетох и 3 различни начина за приемането, и накрая си избрах просто 3 дни да пия по 1 ) , но ми го продадоха ( не пишеше на рецептата как да го приемам ) .

Когато бях на нефролог преди това, жената ми тресна вратата под носа, защото съм си записала късен час и че тя също си имала ангажименти, и ми изписа директно за цистит лекарства ( пък аз пишках розово заради цвеклото, това го разбрах , като отидох в родния ми град пак на лекар,и той беше приятен човечец с местен диалект, който пак много мил ).

Та не мога да проумея какво, по дяволите, се случва в София и защо всички за изнервени,и защо само ме навикват, при положение че съм кротка и тиха и добродушна.
На 21г. и трябва да ходя с майка ми на лекар, защото от нея се респектират, защото тя е много остра и строга , а на мен само ми се карат.

разбирам ги, че им е гаден денят, ама ме докарват до сълзи и стрес всеки път, и после ме е страх да отида, и пускам болнични и отпуски вкъщи да си ходя.

/драма.
И си поисках ясмин, че такива случаи само ме шашкат.