Цитирай Първоначално написано от ShtrudeL Виж мнението
Пускам си темата и тук:

На кратко: Държавна или частна работа?
Или възможност за второто, но се колебая. Второто естсетвено е доста по-високо платено, времето е що годе добро, отпуската - 22 дена, 1 или 2 почивни дни в седмицата, шефката ми се вижда голям пич, ама това само първо впечатление. Мястото е на майната си от мен, но да кажем, че това не ми пречи.
Държавната - много отпуск, доста свободно време, ниско заплащане, много добри колегиални отношения, толкоЗ.

Имам да умувам една седмица още..

Не искам като втора работа (ако избера държавната) да работя като сервитьорка или стрийптизьорка, нито пък да продавам бельо или царевица в някое молче.
Единственото, което ме спира за частното е, че по думите на доста хора, е несигурна работа, бля.. А пък на сегашната ми ще имам доста добро реноме след време. И забравих - осигуровките на частника са минимални, моите в момента са доволно повече.

Сигурност без развитие с евентуално запълване на свободното време с нещо друго, или несигурност и развитие (+ добра заплата), ама не се знае до кога и как и мф..
държавната

имаш сигурна заплата и сама каза добри колегиални отношения

ако до сега не си работила не си мисли че в частния сектор ще ти е хубаво

ще ти скъсат задника понеже няма стаж да не говорим че никой няма да иска да си даде занаята на друг като теб
дето тъкмо се вясва в реалния живот извън университет или училище

от опит ти казвам че държавната работа е по-добрия избор за теб в момента там ще ти е по-леко да се научиш да си вършиш работата и няма да има стреса в частния сектор

а после като натрупаш опит ще можеш да се ориентираш в частния сектор като човек със стаж и опит а не някакво девойче излязло от университет дето не може да се ориентира и пита по форумите какво да прави

не си мисли че всеки тръгва с голяма заплата или има някакви удобства няма ти е лесно но ако си кадърна ще успееш

от опит ти казвам че по-добрия колектив е много важно нещо защото ако не си добре психически настроена няма да имаш нужната енергия

и не чакай до края на срока на седмицата ако ще избираш частния сектор