Здравейте.От няколко дни много хора ми казват,че намират или губят Айфони и реших да пусна тази тема.Лично аз имам от 2 години,заключила съм го с парола,пазя си го,но ме е страх какво ще стане ако го загубя или ми го откраднат.Мислех,че с паролата и сигурно,обаче ако го занесат на ремонт там ги разкодирват.После си казах,че има GPRS и нали самият телефон си има код уникален по себе си и го имам на кутията и на договора и ако ги дам на полицията ще го намерят и ще докажа,че апарата е мой като влязат в настройки пише този уникален код.Казах си,че то с полиция е несигурна работа.Чух за една програма Find my IPhone,но я нямам и не знам на телефона или на компютъра да я инсталирам и то принципно ще ми показва само светеща точка къде се намира,но в дадения блок живеят поне 100 човека,аз няма как да ходя от апартамент на апартамент и да правя обиск.Също така не използвам Icloud,защото колкото и да питам пак не разбирам какво е и как да качвам информация на него,с кого се споделя тя и дали може да си сложа там приложенията,за да имам повече памет в телефона,чувала съм че чрез него човек може да си открие телефона.Може ли да ми обясните по най-нормален начин без сложна терминология ако не дай си Боже нещо се случи как да си върна телефона ?