.
Отговор в тема
Резултати от 1 до 11 от общо 11
    Голям фен Аватара на Phobiaa

Arrow Проблем с домашния любимец

Здравейте,
    пиша ви за моя проблем и съм страшно притеснена.Знам,че тук не сте доктори,ветеринари и т.н ,но просто искам да чуя мнения,а ако имай някой патил може да ме упъти поне.
    Имам морско свинче на 3 месеца.До скоро нямахме проблем,докато преди няколко дена не го видях да стои в ъгъла,да не мърда,започна да яде по-малко,да пие вода по рядко и не беше никак игриво.В неделя го пуснах в стаята да се разходи ,а то стоеше на едно място и не мърдаше.След известно време когато започна да ходи го забелязах,че сякаш леко подкачаше и тътреше едно от крачетата си.Веднага го взех и го занесох на ветеринар,помислиш си ,че може да е скорбут. Ветеринарят го последна и разбра ,че има гъбички,които са засегнали предното дясно краче.Би му една инжекция,мина участъка с йод,а след това намаза крачето с някакъв крем.Изпрати ни вкъщи и каза,че до два дена трябва да се оправи.Свинчето вече има апетит,пие си водичка но си тътри крачето ,докато ходи и го боли.Каза,че ако до два дена след неделята не се оправи може да се наложи да му се бие антибиотик,но е много опасно.
    Знам,че тук няма да намеря решение на проблема,но все пак ако някой е имал подобен проблем с неговата животинка ,моля да сподели.
    Само слабите се стремят към порядък. Силните владеят хаоса.

Мега фен Аватара на VinDiesel
    Град
    Плевен квартал Оринч Каунти
    Ами, ако не му бие антибиотика, най-вероятно ще си остане така...

А задължително ли е да е инжекция,нямам представа.Четох в доста форуми и са им изписвали мазила с които да мажат проблемното място.Антибиотика убива полезните бактерии в организма и е много опасно.

Мега фен Аватара на haritov
    Град
    системата дегоба
    а кожен при кожен проблем се взима проба и се гледа под микроскоп
    може гъбичките да опасни и за теб което е малко вероятно за това трябва да се знае точно какви са

ако все пак не си разбрала правилно нещо трябва да знаеш че милиарди са измрели защото е нямало антибиотици макар че при гъбички както и да е

пробвай при друг
    Последно редактирано от haritov : 01-20-2015 на 18:54
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Град
    системата дегоба
    я го питай как се казва антибиотика и с каква цел го слага
    В живота си нивга не бях се надявал на толкова мил комплимент:покани ме Дявола — старият Дявол — в дома си на чашка абсент.Свещта очертаваше острия профил със ивица златни лъчи и пускайки кръгчета дим,Мефистофел ме гледаше с влажни очи.Наля от абсента,сърдечно се чукна със мен, и пускайки пушек на синкави ленти, прониза ме с поглед зелен.

Утре сутринта като отида ще го питам,ще разпитам малко повече.За антибиотиците разбирам,но ако не е толкова сериозно положението предпочитам да ми изпише нещо с което да го мажа,а не да му се бият инжекции.Ясно ми е ,че гъбичките се преборват трудно,горе-долу за около месец.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Phobiaa Виж мнението
    Утре сутринта като отида ще го питам,ще разпитам малко повече.За антибиотиците разбирам,но ако не е толкова сериозно положението предпочитам да ми изпише нещо с което да го мажа,а не да му се бият инжекции.Ясно ми е ,че гъбичките се преборват трудно,горе-долу за около месец.
    минават за колкото минат може и 6 месеца да минат не се залъгвай

защо не искаш инжекции?

Първия път като отидохме на ветеринар той сам каза,че избягва да прибягва до инжекции,когато става въпрос за зайчета и морски свинчета,защото много трудно след това възтановяват храносмилането и имат проблеми.

Мега фен Аватара на VinDiesel
    Град
    Плевен квартал Оринч Каунти
    Явно е усетил, че без антибиотик няма да мине. Щом ти е казал след 2 дни .....

Не знам, може да потърсиш и друг ветеринар, като му обясниш до момента какво е правено с животинката...

Да,ще видя какво ще ми каже този утре,ако не ще потърся друг,макар че в нашия град са изключително малко ветеринарите,а компетентност не може да се говори.

Град
    системата дегоба
    Цитирай Първоначално написано от Phobiaa Виж мнението
    Да,ще видя какво ще ми каже този утре,ако не ще потърся друг,макар че в нашия град са изключително малко ветеринарите,а компетентност не може да се говори.
    не е важно дали е инжекция а какво инжектираш щото може да инжектира и препарат дето да нормализира флората
    иначе има антимикотични препарати дето вършат много добра работа
    като ветеринар силно те съветвам да идеш при друг и поискай микроскопско изследване

иначе самия участък какво представлява кръгло ли е петното?

как се казва препарата с който мажеш?

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си