Цитирай Първоначално написано от DarkTemplar Виж мнението
Ясно ми е какво имаше предвид, но актуалните събития показват, че джихадистите имат свои планове. Не от днес, нито от вчера, те организират терористични атаки из Европа. Преди няколко години и ние българите бяхме преки свидетели (и донякъде потърпевши) на това. Освен това въпросните радикални елементи удрят най-слабите звена (разбирай държави) в системата. А нивото на сигурност в Израел е доста високо. Мосад и другите им разузнания дебнат отвсякъде, наскоро даже се оказа, че са имали свой агент в Хизбула. Така че е наивно да се осланяш на присъствието на Израел в Близкия изток. Регионът си е дестабилизиран от десетилетия и основна вина за това носят американците и партньорите им, а след последното им рандеву в Ирак, положението е отчайващо (тук съм съгласен с кораба). Израел няма да спре Ислямска държава, ще трябва да разчитаме на кюрдите, турците и други местни сили да го сторят.

Както е факт, че в Западна Европа векове наред е властвал папоцезаризмът и Светият престол е бил над всички монархически такива.

Нека отиват, няма лошо.

Аз бих казала че Близкия Изток е дестабилизиран от падането на Османската Империя досега. И няма да бъде стабилизиран скоро, това е в интересите на много хора.

Да, радикалните елементи удрят най-слабите държави защото там намират подкрепа. САЩ иначе си ги финансира масово по време на Студената Война а сега не преговаря с терористи.

Ислясмката Държава в момента ми е болна тема. То се е видяло че кюрдите и турците (макар че с този Ердоган не знам как) ще я спират. Отврат, защото това бяха зле организирани келеши които при желание, малко по силни държави можеха да унищожат за седмица сигурно. Но нямаше желание.

Все пак смятам че целта на създаването на Израел е най-вече да дестабилизира района, за да може да има нещо с което да се занимават плебеите и да не пречат много, много с разпространението на идеите си в цивилизования свят. Имат си там играчка (Израел) която да подмятат и да обвиняват за всичко и е по малко вероятно да погледант отвъд Близкия Изток като имат такъв проблем там.

За подточката с Светия Престол, да, така е. Просто добавяш към казаното от мен ли? Защото не си противоречат.