Тъй като и аз имам разни въпроси към Калпазанка, не ми се ще да пускам нова тема само за това, а не се вписват в никоя от активните в момента теми, реших да направя тази обща тема за въпроси (ако ти пречи и ти е твърде задължаващо и не ти се занимава, кажи :д).
Та, моето запитване е следното:
По принцип имам някакъв проблем с корема и си ме понаболява от време на време, но тъй като не ми пречи особено, досега не съм се преглеждала (не обичам да ходя на лекар, натоварва ме и избягвам, докато не се наложи). Преди година обаче, някъде по коледа беше, за първи път от години, хапнах една поничка от ДД. Нищо ми нямаше 3 часа и след това започнаха някакви ужасни болки в корема, започнах да повръщам, изкарах всичко от стомаха си и усетих, че съм се обезводнила. Опитах да пия вода, но веднага я повръщах. Така цяла нощ и на следващия ден едва, едва стигнах до лекарския кабинет. Беше работен ден, но беше събота и съответно моята си тръгнала към 10 сутринта (по принцип е до 13:30, а аз бях там към 12), но имаше някаква "дежурна" лекарка. Прие ме доста неохотно, след като 10 минути се опитвам да ѝ обясня, че моята си е тръгнала, а не мога да чакам до понеделник. Разказах ѝ какво е станало и отговорът беше "А, то сега върлува стомашен вирус, сигурно него си хванала. Яж сухари и пий това хапче 3-4 дни и ще се оправиш." Нямаше смисъл да ѝ обяснявам, че не за първи път ми се случва да ме боли така корема и си тръгнах. Спазвах диетата за вирус 3-4 дни (без хапчетата) и се пооправих, но и по принцип си се оправям. След това нямах такива проблеми, освен обичайната лека тежест или от време на време по-силни болки, които обаче отшумяват.
Лятото си смених личната, понеже от доста време съм недоволна, и отидох на преглед при новата. Обясних ѝ проблема (притеснявайки се за гастрит), но тя ме успокои, че там, където са болките, не е за гастрит, ами за някакъв проблем с червата (каза ми какво е, просто не помня). Не съм ходила на гастроентеролог досега от несериозност, а и защото се поуспокоих, че не е гастрит.
Ще отида, знам, че няма как да мина без това, но все пак искам да чуя и твоето предположение какъв може да е проблемът и какво да изследвам.
Имам газове, доста често ми се разстройва стомаха/червата, тежест и понякога болки. Цикълът ми е редовен и обикновено различавам предменструалните болки (които също са съпътствани от разстройство). От онази случка по коледа не съм повръщала пак, въпреки че понякога ми се гади.