- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Темата на Калпазанка - въпроси и отговори
Я кажи от генетичните кои точно пусна
И колко те очесаха за тях![]()
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
Трябва да проверя какво точно пише, сумата която платих общо за всички изследвания и прегледа беше около 630 лева , но не си спомням дали към тая сметка влизаше и ЯМР-то дето си правих или не...
Няма по-красиво от алената кръв, обливаща черния камък на фона на златистия залез....
Колко пъти уринираш?
Промяна в характера на урината има ли?
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Калпазанке, писах ти лично. Извинявам се за голямото количество въпроси :О, но ми е важно.
Извинявам се предварително за идиотския въпрос, ама ти какъв пикочен мехур имаш? Аз при два литра вода на ден ходя през един час най-многоБезумно досадно ми е, не ща да прекарвам половината си живот в тоалетната :д
КАЛПАЗАНКЕ
днеска си разбих мн мощно големия пръст на десния крак и целия се поду, двойно и от вътре е син( бие към черно както и да е ) Ударът беше челен все едно ритам стена с изправен пръст, направо му разказах играта. Това стана сутринта, и понеже такива продължителна болка скоро не бях изпитвал ей сега ходих в спешното и ми казаха след снимката "има една частичка от вътре (показа ми я на най-първата кост където е нокътя че от вътре), но нищо не може да се направи", и по- принцип бяха малко плахи такива, и ме питаха преди дали съм си чупил по крака нещо, а аз не съм, но аз видях на снимката и нещо доста по- голямо в началото на дългата кост май ама го осъзнах чак като си тръгнах и сега си гледам пръста и освен че е подут се вижда и си го пипам леко това топче (най- вероятно е пукнато) от вътрешната страна в основата на пръста което го видях и на снимката (като неестествено топче беше).
В тва спешно въобще не ми обърнаха внимание и само си стояха, все едно няма нищо и ме изпратиха на бързо.
1) Вярно ли е че не се слага гипс на пръсти на крака и нищо не може да се направи?
2) Може ли да имам температура от болката или от пукнатата кост?
3) Мислех си утре да ходя на друг лекар но ако и той ми каже същото сиг. няма смисъл.
4) Зарастват ли тея пукнатини по пръстите на краката и ще мога ли да бягам пак?(на външен вид пръста е деформиран ама изглежда прав, като изключим новопоявилото се топче от вътрешната страна за което те нищо не казаха)?
5) Има ли вероятност лекар, дори и в спешното да не види нещо по снимката или да си премълчи нещо, което е свързано с повече внимание и работа примерно?
Последно редактирано от LoadRunner : 05-12-2015 на 21:06
След като имаш подобни терзания, не е лошо да потърсиш второ мнение.Принципно бих била любопитна да видя снимката, но не знам дали от спешно са ти я дали /доколкото помня, се заплаща, ако искаш да си я вземеш/.
Другото- къде е тази частичка? В меките тъкани? В близост до става? В ставна междина?
Друг важен въпрос- на колко години си? Как изглеждат при теб *точките на растеж* чисто рентгенологично?
Ами на другия ден ходих уж да си я купя като си мислех че ще е нещо като 5 лв и ще ми я дадат на флашка щото в бгмама имаше няква тема :д ама ми поискаха 40 и аз им казах да си я задържат. И се оправя вече отока е доста по- малък. В меките тъкани май (някъде под нокътя в дясно поне там ми показха на снимката) иначе тия точки на растеж не знам какво са.
^I feel you, преди месец си изкълчих/навехнах/незнамиаз глезена (по-скоро мястото до него), минах рентген в пирогов уж окей, да слагам лед и ала бала, ама си беше мъчение поне 3 седмици, сега вече си ходя нормално, но пак си наболява и оттокът се появява след цял ден висене на крак/натоварване/по-стегнати обувки и тн.. така че, търпение ^^
Вие големи мъченици бе, ударен пръст и навехнат глезен. О, Боже Господи ;Д.
то че има по-големи болежки има, ама :д хич не е оферта да си прецакаш краката, принципно там травмите заздравяват най-бавно, защото постоянно се ползва :д освен ако не се закотвиш за легло един месец..
Калпазанке, нормално ли е да ми е подуто месец след травмата?
Ако си стъпала на криво и ти е подута външната страна на стъпалото ще ти остане малко деформирано завинаги.
Аз от малък имам и на двата крака от футбол и многократни навяхвания.
Калпазанке, възможно ли е инфекция на отделителната система ( не знам как да обобщя пикочни пътища и бъбреци ) да се самоизлекува?
Значи, преди месец на изследванията - 3-4 левкоцита, и пих левофлоксацин - минаха ми болките ( в кръста/бъбреци сякаш, + леки по-долу ) , ама само първите 2-3 дни докато го пиех.
Отивам след 2 седмици втори път на урина - 8-10 левкоцита и множество бактерии.
Пих монурал веднъж, мина ми първите 2-3 дни, после пак леки болки - една седмица след първото прахче - второ - пак първите 2-3 дни ок, и после заболя.
Само чееееее.... седмица и половина след второто прахче, изведнъж спря да ме боли.
Съвпада със започването на фортекал ( за алергии ) и хич не мисля, че има нещо общо ( ама няма как да знам :д )
Пуснала съм стерилна урина, още докато ме болеше, чакам да излезе.
Ама се чудя, какъв е шансът това да се самоизлекува, или защо не ме боли вече?
Всеки път след прахче или антибиотик започва да ме боли пак след 2-3 дни, и изчаках след последното още 4-5-7 и спря да ме боли изведнъж. Нормално ли е?
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
Аз почвам да се притеснявам, че с толкова болни хора не е нормално да съм здрав.
Калпазанке, нямам бактерии, явно от прахчетата са изчезнали :д
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
цикълът ми е редовен по принцип, но сега ми закъснява с 10 дни :/ миналия месец дойде навреме, а по-миналия закъсня с 10. назад си беше окей, освен че преди ми идваше на 30 дни, а напоследък се е скъсил на 28. първия път, като закъсня с 10 дни, реших, че е единичен случай, но сега пак (и нз колко още ще чакам, нямам симптоми засега). не съм си променила диетата, а стрес има, но така си е винаги. как звучи това?
сега съм затрупана с работа и ми е по-удобно да отида на лекар след 1 месец, но ако кажеш, че трябва да се види по-скоро, ще измисля нещо..
НомНомНом, вече не изключвам и вариант фалшиви резултати от изследвания, уви. Не казвам, че това е случаят и при теб.
Deadlock, ако нямаш болки/течение и изобщо нещо, което да звучи спешно и притеснително, може да почакаш.
За свое успокоение може да пуснеш едни хормони и ако всичко е наред, да се опита с гестаген /Дуфастон например/.
В този ред на мисли- болки по време на полов акт имаш ли? Болки ниско долу в корема без значение кой ден от цикъла е? Проблеми с кожата?
Някакви медикаменти да пиеш? Спешна контрацепция?
благодаря за включването!
нямам болки, нито течение, нито кожата ми е по-различна от обикновено. не съм прибягвала до спешна контрацепция. вече ми дойде, с 12 дни закъснение (40-и ден). дотук нищо съмнително. взимам едно лекарство (по лекарско предписание), може то да влияе, макар че не присъства нищо подобно в страничните ефекти..
явно ще отида след месец, а и не съм си правила профилактичната цитонамазка миналата година.. като споменах, на профилактичен преглед (да речем, ако човек няма никакви симптоми), трябва ли да се прави и изследване с колпоскоп, или цитонамазка стига?
калпазанке, имаш ли някакво наблюдение дали Аllium cepa е ефикасен за алергия към цъфтящите прекрасности навън :/ трета година какви ли не неща пия и нищо не помага. само с хомеопатия не съм пробвала, а пък много хора ме съветват да го направя.
Калпазанке, днес имам много странни усещания. Сутринта си бях добре, но към обяд нещо ми стана, почнах да чувствам тежест в сърдечната област, а пулсът ми беше ускорен. Стана ми и много топло, отпаднало ми е едно такова. Не съм се изморявала особено днес, била съм само на лекции.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Deadlock, прати ми името на медикамента на ЛС.
По следващия въпрос- раничка на шийката имаш ли? Ако да, следенето при онкогинеколог и колпоскопията са ти задължителни. Коя група ти беше цитонамазката последния път?
pandabear, хомеопатията не е проста работа и не е да я упражняват прости хора. Там също се снема анамнеза, прави се преглед, щото всеки медикамент си има чувствителен тип. Ако не си чувствителния тип за алиум, може да си докараш проблем.
marilyn, ЕКГ /може и холтер по преценка на кардиолог/, изясняване на щитовиден статус и ако всичко е наред, ще мислим за *терапия* с билки.![]()
Психичен стрес да си имала? Да си се преуморявала? Да си прекалила с кафе/ободряващ чай и енергийни напитки? Как ти беше кръвното, като забеляза тези оплаквания?
Последно редактирано от kalpazanka : 05-27-2015 на 10:04
Калпазанке, възможно ли е от нерви да ме сърби кожата, да чувствам болки в областта на деколтето при допир? сега и глава ме боли, кръвното ми е 90/56/86, което за мен си е нормално :д притеснява ме това с болката при допир да няма нещо общо с гърдите и лимфните възли. преди ми се е случвало да ме боли подмишницата при опит за вдигане на ръката, отидох при мамоложката ми тогава, но всичко беше ок
Последно редактирано от Dagichka : 05-28-2015 на 13:54