- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Темата на Калпазанка - въпроси и отговори
И аз да попитам възможно ли е на емоционална основа да се чувствам вътрешно зле?
Преживях някакъв емоционален катарзис преди няколко седмици и, докато траеше, стомахът ми се беше свил адски много, не чувствах глад, за три дни съм изпила два литра портокалов сок и почти нищо не ядох, защото от всичко ме болеше и после като се почувствах по-добре и стомахът ми се оправи
Мисълта ми е, дали е съвпадение (бях и в цикъл :Д), или имат общо?
без да съм калпазанка - да и да..
психиката влияе доста на тялото
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Говори ми...
Хора, казвайте някакъв бърз метод, с който да се вдигна на крака. Гади ми се, главата ме боли, тЕче ми кръв от носа, не мога да се вдигна от леглото, а просто трябва. На лекар няма кога да ходя, термометър също нямам, а имам съмнение, че ще вдигна температура вечерта.
Изпих снощи едно прахче Колдрекс, да пия ли още?
Едит: Чувството е подобно на махмурлук - чувствам се и супердехидратирана, но ако изпия чаша вода, ще я повърна. Не е честно, поне да бях пила!
Последно редактирано от PinkPan7her : 05-29-2015 на 05:58
направи си лечебен глад през деня...
пий много вода с лимон.. евентуално ако много препаткаш - основно зеленчуци.
сигурно ще те вдигне малко.
като е болно тялото, поне на мен не ми се отразява добре да го затормозявам и с храносмилане..
това не звучи много добре :/
I'm tired of feeling like I'm fucking crazy
I'm tired of driving 'till I see stars in my eyes
I look up to hear myself saying,
Baby, too much I strive, I just ride
Ядох вече, ама колкото да не умра от глад. Взех си 1,5 л портокалов сок, който се явява 6 пъти дневната дажба витамин ц, ще видим.
ама не е ли хубаво да се пие мн портокалов сок? :Д
Нищо лошо не виждам аз, ама пак си е захар, била и тя в натурална форма. Ама ще пия, като не ми стигна акъла да си пия витамин ц на таблетки, нищо че е на една ръка разстояние.
Едит: Да споделя.
Вчера пих портокалов сок и чайчета, вечерта - 1000 мг витамин Ц наведнъж и сън на пълна тъмнина с един час повече от нужното. Днес съм нов човек!
Много помага и топла баня на краката с морска сол, топла хавлия/инфрачервена лампа на челото между очите, обаче аз такива екстри нямах :д
Последно редактирано от PinkPan7her : 05-30-2015 на 06:15
В понеделник ще ходя на лекар вече. Откакто писах онзи ден, все ми е някво гадно. Явно отпадналото състояние е било заради 1-вия ден от МЦ, защото на следващия бях доста по-добре. Но ми тежи на гърдите едно такова, а от време на време си ми прескача сърцето, имам и сърцебиене. С кафе не съм прекалявала, даже в някои дни успях нарочно да не пия нито едно (пия по макс 2 дневно). Психичен стрес - сесия. Претоварвам се малко, не мога да спя. Не, че нямам време чак да спя, но се будя и не мога да спя пълноценно. Физически... започнах една програма за тичане, за начинаещи е и трудно е да кажа, че се преуморявам.
Не съм си мерила кръвното, но ми се стори, че пулсът ми се учестява в някакви моменти през деня, без видима причина. Но усещам една тежест в гърдите.. много е неприятно.![]()
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Калпазанке, спрях ясмина заради апатия към света и липса на сексуално желание.
И сега, вече 3та седмица без него, и всичко малко ме нервира, например бавните хора в автобуса, поне желание да живот имам, но и отвратителна фрустрация която си я имах и преди ясмина.
Придружено с - като ми мине деня, съм като пчеличка, нлягам и не мога да спя, сърцето ми тупка, психясвам и карам братовчедка ми да спи при мен.
Как, по дяволите, докато пиех ясмина, бях супер meh/whatever, а сега от някакви малки неща врътвам :/
Девет кули дзидини,
девет враке железни.
Никой немой да отоври
да прерила, ей ей...
Зад високи дзидини
девет темни одаи
едно сърце те люби
заплетено, ей, ей...
^ На мен ми беше 2 месеца криво след като го спрях. Не се стресирай, нормално е. Цикълът ми 4 месеца след това беше супер нередовен.
[color=#B22222][size=3][b]
Savoure l’harmonie du ciel,
Vois que tout est essentiel,
Et comprends que, toi aussi, tu en
калпазанке, от някъде знам /от теб или листовката/ да не пия дуфастон повече от три месеца обаче пак ми закъснява вече трети месец започва, нз, дори не искам да поглеждам календара. не е като да не съм ходила на лекар 7439837934 пъти и все едно и също - видеозон, изследвания и накрая заключението: нищо ти няма, яж повече. утф, ям. може би от стреса покрай сесията така ми закъснява, знам ли. цикълът ми никога не е бил редовен, но одъртявам и проблемът си седи. да пия ли дуфастон пак /от него се изпъпчвам -.-/? какво ще ми препоръчаш друго? да настоявам ли за определени изследвания? ъх. мерси
btw, последният път като пак така предизвиках с дуфастон кървенето ми беше мноооого оскъдно и на третия ден почти нямаше, а ппц карам по 4-5 дни.
Последно редактирано от Ivaaaaa : 07-09-2015 на 10:59
Колко си висока и колко тежиш? На колко години си? От кога имаш менструация?
Като се преместих в чужбинско, пих Дуфастон цяла година (не че ти го препоръчвам ей така по интернет, просто нямах особен избор). Нямах изпъпчвания или други проблеми, лелката стана редовна и безболезнена. Чувствах се спокойна, че три дни след последното хапче настъпва кървенето.
Я ми кажи, какви изследвания са ти правили?
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!
^Айде ако обичаш да се разровиш какви хормони са ти пускали, щото естрогените, които се изследват в лаборатория, са 3 поне. И ако мое да си изровиш рецепти какви лекарства си пила.
Ако не е изяснен какъв е проблемът, Дуфастон не е решение. Не може да го пиеш цял живот заради нередовен цикъл.
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Аз да ъпдейтна, че отидох на лекар, ама той така се отнесе, че не успях да си кажа оплакването. Цитонамазката ми излезе първа група. Това се случи в Бг.
Сега имам свободно време и мога да се занимавам и тук, но при единствено оплакване нередовен цикъл, и цитонамазка първа група, не мисля, че има смисъл. Между другото, тук личната лекарка прави гинекологичните прегледи и насочва към специалист само ако прецени, че има нужда. За него се чака седмици и месеци, ако не си за нещо спешно. Не ми харесва тази схема.
Калпазанке, "стара" е вече Момата за Дуфастон при нейната телесна маса.
Да пуска панел от хормони и тогава ще "светне" нещо.
P.S.
Женският Човек е направен мнооооого по-сложно от мъжкият. В еволюционен план: на 20год трябва да е родил 4-5 деца, да тежи 100 кила, на 30 да е без зъби и на 40 да умре за да освободи място на новите поколения.
Едва от 100 години тази схема на социума се е изменила. Прекалено бързо.
На Еволюцията и трябват хиляди години да промени телата ни съобразно Социалната схема в която живеем.
От там идат и проблемите.
Добър Лекар стана ТИ!
Точно така, проблема е някъде в централната регулация.
От там иде и дисбалсанса, а защо е така е предмет на обсъждане.
ELISA тестовете са евтини, имуносорбентни са и са пределно точни в горно-граничните си стойности. В целия свят това са експресни тестове. У нас са базов метод на изследване. На които се гради Диагноза.....
аами, не знам. листовете не са у мен. или по-скоро, аз не съм при тях. знам само, че съм г/д ок, но на ръба. т.е. резултатите ми бяха нормални, де. пих http://apteka.framar.bg/30001065/%D1...0%BF%D1%81-100 и дуфастон. той тоя лекар квот му кажеш тва прави. като имам време ще настоявам да ми направи по-подробни изследвания.
Имената на хормоните не помниш ли? Ако изброявам, дали би могла да се сетиш? Или ако ти връча примерен списък?
Калпазанке, инсулиновата резистентност пречка ли е за отслабване? Ще ходя на ендокринолог скоро, трябва да взема направление и да не се мотам повече, но все пак исках да те попитам.
Не е важно от къде идваш, нито къде отиваш. Важното е да си щастлив по пътя.
http://www.vbox7.com/play:21a70aa5
Да, тъкмо това четох някъде вчера.