- Форум
- Тийн интереси и проблеми
- Здравни проблеми и болести
- Темата на Калпазанка - въпроси и отговори
Ще се намеся аз мъничко. Подуваш се, нали? Имам предвид... сутрин, като станеш и се видиш в огледалото, коремът ти е (почти) плосък, а вечерта си като бременна в третия месец? И при някакви по-странни положения на тялото боли? Запек хваща ли те?
Цялото нещо с тежестта и болките ми е напълно познато и искрено съчувствам!
Настрани от всички медицински неща - опрости си начина на хранене (Погледни в гугъл food combining и за колко време организмът ти преработва определени храни) и пий повече вода.
Толкова е просто и логично, че няма накъде повече. Има вероятност да си нетолерантна към някои храни, ама надали. Просто... аз от около 2 седмици наистина внимавам как комбинирам храните и спрях да ям някои неща. В началото ми звучеше като голяма жертва, ама толкова бързо свикнах, че няма накъде. Напълно забравих какво значи тежест, подуване, резки болки, запек и тем подобни. Мога и по-конкретно да споделя, ако желаеш.
И това ми мина през главата като идея. Не го изключвам напълно.
Ewok, може да е чисто и просто съвпадение това с поничките. Или причината да е друга, а ти да набеждаваш именно тях.
Не е зле да те види гастроентеролог, за да изключи някакво хронично страдание. Опитай да минеш на безглутенова диета, за да видиш има ли промяна.
Друго, да намалиш баластните вещества- от тях също се стига до диария, подуване.
За твое успокоение може да си пуснеш кръвно изследване за хеликобактер пилори- той е виновникът за гастрита и се премахва успешно с комбинация хапчета.
Чудиш се дали си бременна? Кажи:
1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!
Шофирай разумно- стигни жив!