.
Отговор в тема
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПърви
Резултати от 1 до 25 от общо 49

Unhappy Пропуснати ваксини,6-ти клас

Здравейте,когато бях 6-ти клас (на 12 години) пропуснах две ваксини защото бях болен. Тогава след седмица трябваше да отида за да ги сложат, но забравих. Въпросът ми е, дали сега когато съм почти на 14 ще могат да ми ги сложат и ще има ли проблем като не са ми ''инжектирани''? Ще се радвам да ми помогнете.

Супер фен
    Трябва да разбереш кои са тия две ваксини. Има някои маловажни, а други са много важни. Примерно, ако е трябвало да правят ваксина за детски паралич и тя е пропусната, може да се разболееш от това нещо и да останеш парализиран на инвалидна количка за цял живот. Няма да можеш да играеш, да бягаш, да ходиш където си искаш.

Можеш да питаш на едно от двете места: джипито или в районния център по здравеопазване в отдела за информация на гражданите (обикновено са в сградите на бившите ХЕИ-та). Те ще ти кажат дали да се направят сега или да изчакаш, ако правят реваксинация на целия клас в близките месеци. Те си имат график на ваксинациите, коя от тях на каква възраст се поставя. И след това след колко години се прави реваксинация и колко пъти.

Мега фен Аватара на kalpazanka
    Град
    пространството на Дисе
    Имам някакви смътни спомени, че това са морбили+паротит+рубеола и пробата на Манту.
    Ако те гепи паротит и засегне тестисите, горко ще съжаляваш, че си забравил да отидеш при личната.

Чудиш се дали си бременна? Кажи:
    1. Дата на последна редовна менструация /ПРМ/ 2. Дата на рисков полов акт и 3. Продължителност на менструалния цикъл /МЦ/.
    Списък на медикаментите, отпускани без рецепта- http://www.bda.bg/images/stories/doc...ed_inf/OTC.pdf За всички останали отнасяте БАН!

Шофирай разумно- стигни жив!

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Ако те гепи паротит и засегне тестисите, горко ще съжаляваш, че си забравил да отидеш при личната.
    Точно за него се сетих когато пуснах отговора си. Ама не ми се пишеше повече.

Супер фен
    В минали години имаше почти епидемия от това заболяване, предимно сред неваксинираните момчета.

Аз мисля, че в 9-ти или 10-ти клас пропуснах някаква. Не знам каква е, но от целия набор в града, само аз я нямам. След година братовчед ми беше ходил на болница и личната му беше каза, че трябва да ми я бият. Но така и не отидох от мързел, не ме бърка инжекцията.

Мега фен Аватара на Rakshy
    на 12 г. възраст - реимунизация с комбинирана ваксина срещу морбили, рубеола и паротит, както и с ваксина срещу тетанус и дифтерия;

Ето това си пропуснал. По-добре отиди сега, защото това все пак са задължителни имунизации.

Цитирай Първоначално написано от kalpazanka Виж мнението
    Имам някакви смътни спомени, че това са морбили+паротит+рубеола и пробата на Манту.
    Това ми звучи доста страшно, непременно ще отида!

Голям фен Аватара на Illusion772
    Пич тук не сме лекари , може да сме студенти, но не лекари. За това както каза един колега по-горе - ДЖИПИ-то или районния център по здравеопазване. Положението ти може да е рискова не го подценявай !
    Успех

Голям фен Аватара на AngelBelchev
    Хора, прочетете малко за тия ваксини преди сляпо да се доверявате на Big Pharma... Няма такова нещо като "задължителни" ваксини. Има го обаче Законът за телесната неприкосновеност и да пукна ако разреша един ден децата ми да бъдат ваксинирани.

Цитирай Първоначално написано от AngelBelchev Виж мнението
    и да пукна ако разреша един ден децата ми да бъдат ваксинирани.
    Защо по-точно?

Има много случаи на деца, перманентно увредени от ваксини. Съдържат много голямо количество тимерозал - това е консервант, който представлява 50% живак. Нямам нито 1 смислена причина да разреша да ми инжектират каквито и да е отрови против някакви редки заболявания отпреди 20 години... отрови, които така или иначе не работят. Вместо това могат да спрат да създават нови вируси и епидемии.
    Някои любопитни факти: Откак ваксините почнаха да ги раздават като бонбони, в Калифорния м/у 1987 и 1998 има 273% ръст в развиването на аутизъм. В Мериленд ръста м/у 1993 и 1998 е 513%. И там и тук и навсякъде се използват едни и същи ваксини. Преди 1991 само 1 от 2500 деца се диагностицира с аутизъм. Сега е 1 на 166. Всъщност в интернет има много информация върху проблема с ваксините, който се интересува може да прочете за реални случаи, за съдебни дела, проучвания и т.н.
    Последно редактирано от AngelBelchev : 02-19-2015 на 06:31

Голям фен Аватара на Illusion772
    Има много случаи на деца, перманентно увредени от ваксини. Съдържат много голямо количество тимерозал - това е консервант, който представлява 50% живак. Нямам нито 1 смислена причина да разреша да ми инжектират каквито и да е отрови против някакви редки заболявания отпреди 20 години... отрови, които така или иначе не работят. Вместо това могат да спрат да създават нови вируси и епидемии.
    Някои любопитни факти: Откак ваксините почнаха да ги раздават като бонбони, в Калифорния м/у 1987 и 1998 има 273% ръст в развиването на аутизъм. В Мериленд ръста м/у 1993 и 1998 е 513%. И там и тук и навсякъде се използват едни и същи ваксини. Преди 1991 само 1 от 2500 деца се диагностицира с аутизъм. Сега е 1 на 166. Всъщност в интернет има много информация върху проблема с ваксините, който се интересува може да прочете за реални случаи, за съдебни дела, проучвания и т.н.
    2 въпроса :

1.Ти ваксиниран ли си?

2.Аутист ли си ?

Супер фен
    Има много случаи на деца, перманентно увредени от ваксини. Съдържат много голямо количество тимерозал - това е консервант, който представлява 50% живак. Нямам нито 1 смислена причина да разреша да ми инжектират каквито и да е отрови против някакви редки заболявания отпреди 20 години...
    Ами именно затова са станали редки тези заболявания отпреди 20 години. Защото е била въведена масова ваксинация. Преди това същите тези заболявания не са били нито редки, нито леки.
    А това, че днес вече са редки, не означава че не могат да станат отново масови заболявания, ако се спре ваксината. То е все едно да оставиш компютъра си без антивирусна програма и да разчиташ на дядо боже, че компа ти няма да изгори.

Сега са редки тези болести,а преди 20-30 години са били масови. И ако повече от 30-40 % от хората умишлено избягват ваксините отново ще станат масови тези същите заболявания. Само за броени месеци, а за тяхното ограничаване чрез ваксиниране са трябвали десетилетия. Защо днес се търси ваксина за Ебола? Ако имаше надеждна ваксина за Ебола и СПИН щяха ли толкова хиляди хора да умрат съвсем млади?

Това са просто глупости. Увеличил се аутизма от 1987 г насам. Ееей алооо! Ваксини се поставят от 50-100 години насам в западните страни. Защо аутизмът се засилва сега,а не преди? По-скоро е свързан с екологичното замърсяване от изгорелия бензин и дизел на колите с които обичате да се возите, от найлоновите и пластмасови опаковки, които масово и безразборно се използват защото търговците печелят от това. Идва от разните Е-та и хормони с които тъпчат храната ни, идват от Гемеотата. Всички тези неща се въведоха масово точно от средата на 80-те години и напълно съвпада с пика на аутизма.

За живака е просто несериозно! Преди 10-15 години зъболекарите все още слагаха живачни пломби на зъбите-амалгама и не знам нито един доказан случай някой да е развил аутизъм от живачната си пломба или защото родителите му имат пломби с живак.
    Това да не се поставят ваксини е голяма глупост и безотговорност. Сетне всички данъкоплатци ще броят от джоба си за твоето лечение или на децата ти. Когато се разболееш сериозно.

И защо пък смяташ, че антибиотиците са безвредни? Които сетне ще вземаш само защото от инат не си ваксиниран? Но какво изобщо да водя спор с хора, които са фенове на конспиративните теории-видите ли, лекари и аптекари създават вируси и бактерии за да продават ваксините си! Огромна глупост! А туберкулозата кой я създаде? Това е болест на повече от 1000 години, когато дори е нямало лекари и аптеки.А чумата обезлюдила Европа в Средновековието?

Впрочем ти отричаш ли ваксините против бяс и тетанус например? Против заушка?

Напълно съгласен с редбула

Повече от фен Аватара на fls63
    Аз от 5ти клас насам не съм си слагала ваксини/имунизации.Толкова да са вредни тези работи...

Значи, пичове, вие си знаете. Аз тук изказвам мнение на базата на поне според мен порядъчно проучване. И все пак може и да греша за всичко
    @Illusion772 - Никога не съм бил ваксиниран и от гимназията насам не съм боледувал дори от настинка.
    @redbul2 - Че аз не смятам антибиотиците за безвредни, къде го видя това? Дали ще е антибиотик, ваксина, някаква терапия или друго лекарство - нали все се лекуваме от болежки вследствие на вредни храни, напитки, въздух и какво ли не. Заместили сме водата с овкусени и оцветени токсични миксове. Помним какъв вкус има портокала повече от овкусените тестени изделия, а не от истински плод.

anonymous708973
    Guest
    Това с живака е несериозен аргумент, онзи ден го обсъждах с майка.
    ще видим като имаш в ръце 3 кила мръвка и си напълно отговорен за живота й, дали ще рискуваш дори 1% шанс да ти умре от задушаване бавно и мъчително в следствие на налепи по дихателните пътища. Не се сещам как се казваше болестта, за съжаление . Аз съм против измислените ваксини, насочени само към един щам от болестта, но ти говориш за жизненоважни...буквално. А при едно бебе трудно говорим за следствие от вредни храни, нали ще се съгласиш?

Не, не, просто ти е несериозно мнението. Самият факт, че смяташ болести от преди смешни 20 години за редки, говори много. 20 години е мизерно време, дори не е една генерация!

Един ден като имам 3 кила жива мръвка, ще я храня с колкото мога по-естествена храна и ще спортува. Това е моя начин за предпазване от болести и работи при цялата ми рода. Ти наливай химикалите на Big Pharma в бебето... несъмнено ще е по-добре. 9 от 10 джипита хал хабер си нямат какви помощни в-ва се съдържат във ваксините и в какви количества, знаят, че са вредни, но така работи системата.

anonymous708973
    Guest
    Един ден като имам 3 кила жива мръвка... ще спортува.

аз му говоря за ваксини, дето се слагат на бебета няколко часа/дни след раждане срещу болести, от които има починали бебета в моя род... той ми говори за спорт. новородено на спорт? аха, добре. дано помага и срещу детски паралич
    Дотук бях аз.

Добре, че си дотук... Както всички знаем, ваксините се поставят САМО когато бебетата са на няколко часа/дни след раждане. http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm
    Как мислиш - дали като казах "спорт" съм имал предвид да го вкарам от родилното в залата или просто търсиш за какво да се хванеш?

anonymous708973
    Guest
    За трети път - някои ваксини се борят срещу изключително зловещи болести, които:
    1. Не могат да се избегнат със спорт
    2. А дори да можеха, ваксините се поставят почти веднага след раждането - а бебето едва ли спортува активно тогава.

Идеално те разбирам и съм против безразборните ваксини, но има някои, които просто трябва да ги има. Хрумват ми коклюш и детски церебрален паралич, прочети за тях.

Мега фен
    Цитирай Първоначално написано от redbul2 Виж мнението

И защо пък смяташ, че антибиотиците са безвредни? Които сетне ще вземаш само защото от инат не си ваксиниран? Но какво изобщо да водя спор с хора, които са фенове на конспиративните теории-видите ли, лекари и аптекари създават вируси и бактерии за да продават ваксините си! Огромна глупост! А туберкулозата кой я създаде? Това е болест на повече от 1000 години, когато дори е нямало лекари и аптеки.А чумата обезлюдила Европа в Средновековието?

Впрочем ти отричаш ли ваксините против бяс и тетанус например? Против заушка?
    Ваксините борят вирусните заболявания, ако пиеш антибиотици за такива ти препоръчвам бърз курс на лечние с цианкалий.

Също найлона и пластмасата със сигурност са убили милиони хора. Бахти глупостите, гледната точка е добра принципно, само от аргументацията ми се драйфа.

И чумата я излекуват антибиотиците, не ваксините.
    Иначе и аз имам някаква изтървана задължителна ваксинация, както нелюбезно личната ме уведоми, но ѝ казах къде да си я завре.

Супер фен
    Цитирай Първоначално написано от Aeternal Виж мнението
    Също найлона и пластмасата със сигурност са убили милиони хора. Бахти глупостите, гледната точка е добра принципно, само от аргументацията ми се драйфа.

И чумата я излекуват антибиотиците, не ваксините.
    Иначе и аз имам някаква изтървана задължителна ваксинация, както нелюбезно личната ме уведоми, но ѝ казах къде да си я завре.
    А трябва да ти се драйфа точно от твоята несериозна аргументация, от невежеството ти. Много видове найлони и пластмаси бяхга забранени и вече не се произвеждат заради канцерогенното или мутагенно действие. Остава да поискаш да ти изнеса цяла лекция за гените и дезоксирибонулеиновата киселина-ДНК,за базите Аденин,Гуанин, Тимин, Цитозин. И как тези химически вещества (например скандално известния аналгетик Талидомид от 50-те години даван на бременни жени, след което са раждали деца без ръце, крака или очи) увреждат ДНК-веригата и предизвикват мутации.

Неслучайно лекарите в последните години са против безразборното вземане на антибиотици и аналгетици. Обаче ако се разболееш тежко и то само защото продаваш инати и не се ваксинираш, стигаш пак до антибиотиците. За да си спасиш жалкия живот и глупавата глава, която не може да мисли трезво. Щото изборът ще бъде антибиотик или ковчег.

Не ми разправяй, че чумата била победена с антибиотици, а не с ваксини. Това го знам много добре не от сега. Затова пък някогашната Ебола-Едрата шарка (Вариола), която е била не по-малко смъртоносна от Еболата е победена точно с ваксина. И точно това е, ако добре си спомням първата в света ваксина отпреди 100 години на Едуард Дженер, английски лекар, който въвежда ваксините. Та вариолата я пребориха с ваксина,а не с химия,опасна химия.

Супер фен
    @Illusion772 - Никога не съм бил ваксиниран и от гимназията насам не съм боледувал дори от настинка.
    Проблемът на противниците на ваксините е в нелогичното мислене. Ти не си ваксиниран и не си боледувал, защото твоите съученици са ваксинирани. Което е предотвратило една масова епидемия от която искаш или не ще се разболееш. Когато един болен от грип се изкиха в автобуса може нищо да не хванеш. Обаче,ако 100 души грипави днес кашлят с всичка сила в лицето ти, няма нашин да останеш незаразен, нали така? Давам само пример с грипа, за него няма ефикасна ваксина. Но и той е най-променливия от всички вируси. А ваксини се правят не само против вирусните заболявания.

Що не идеш сега в Африка, в Гана. в Нигерия да спортуваш малко на чист въздух? Айде де! Дори самолетния билет бих ти платил. Ще поспортуваш там на воля, сега там е лято, топло време ииии ...гъмжи от Ебола с 80 % смъртност. Ама нищо де, теб спорта ще те предпази. А ваксина и да искаш никой няма да ти постави. Просто няма все още измислена такава ваксина, дори от най-гениалните лекари и биолози. А тая Ебола и стотици други смъртоносни болести могат да пътуват към вас и децата ви с 900 км в час на борда на един Боинг-747 или Еърбъс А-380. Май забравихте, че сме 21 век в ерата на реактивните самолети и за броени часове се стига от най-затънтеното кътче на земното кълбо до всяка точка на света?

Приемаш ли предложението ми да поспортуваш малко в Гана и Нигерия? Отиването ти е сигурно, за връщането не гарантирам.

Правила за публикуване

• Вие не можете да публикувате теми
  • Вие не можете да отговаряте в теми
  • Вие не можете да прикачвате файлове
  • Вие не можете да редактирате мненията си